Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:52
Gusul
Yönetici

Fitil abdesti bozar mı? güsül gerekir mi?

Fitil abdesti bozar mı? güsül gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Fitil abdesti bozar mı? güsül gerekir mi? Fitil kullanmak abdest ve gusül gerektirir mi açıklar mısınız?


Cevap: fitil abdesti bozar mı? güsül gerekir mi?

Hoca
Gerek ağız, burun, kulak gibi yollardan, gerekse makat veya ön taraftan ilâç kullanılmasıyla abdest bozulmadığı gibi, gusül de gerekmez. Kullanılan ilâcın mahiyetinin değişik olması da bu hükmü değiştirmez. Yani gerek ağızdan alınan hap ve şurup, gerekse burun ve kulağa konan merhem ve damla abdesti ve guslü gerektirmediği gibi, makat ve ön taraftan konan fitil ve benzeri ilâçlar da hiçbir şekilde abdesti ve guslü gerektirmez. Bu arada damardan ve kalçadan yapılan iğnenin hiçbir sûrette abdeste ve gusle zarar vermediğini de belirtelim. İğne yapılan yerden kan çıkmış ise hâliyle abdest bozulur.
Mehmet Paksu

Okudunuz mu?  Zevk suyu gusül abdestini bozar mı

Cevap: fitil abdesti bozar mı? güsül gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun bu konu hakkında bilgi edindim


fitil abdesti bozar mı, fitil kullanmak abdesti bozar mı, fitil gusül abdestini bozar mı

Bu kategoride yer alan Aklıma cinsel içerikli şeyler geliyor gusül bundan etkilenir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fitil abdesti bozar mı? güsül gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.