Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:29
Diyanet
Yönetici

Zina ile ilgili Hutbe

Zina ile ilgili Hutbe

mumsema
وَلاَ تَقْرَبُواْ الزِّنَى إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَسَاء سَبِيلاً

ZİNA

Muhterem Cemaat
Yüce dinimiz İslam; insanların bu dünyada ve ahirette mutlu olacakları hayati öneme haiz ahlaki kurallar koymuştur. Hem ferdi hem de sosyal hayatın barış ve güven içerisinde yaşanılması ancak, bu ahlaki değerlerin yerine getirilmesi durumunda mümkün olacaktır. İşte Toplumun ve ferdin ahengini bozan ve Kur’anın çirkin olarak nitelediği haramlardan birisi de Zina’dır. Zina, nesebin karışmasına, ailenin dağılmasına, hısımlık, komşuluk, arkadaşlık gibi bağların çözülüp toplumun manevi ve ahlaki değerlerinin temelden sarsılmasına yol açan ve insanı bedeni zevklerinin esiri yapıp, aşağılayan, onurunu zedeleyen bir cürümdür.
Hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim erkek olsun kadın olsun bütün Müslümanlara zinanın haram kılındığını bildirmektedir. Ayrıca, yine hem erkek hem kadınlara, kendilerini zinaya götürecek davranışlardan sakınmaları emredilmektedir. Yine Kur’an insanı zinaya sürükleyen en önemli şeyin şehvetle namahreme bakmak olduğunu öğretmektedir. Bu nedenle Allah Teâla, erkek kadın bütün müminlere gözlerini haramdan sakınmalarını, yani namahreme şehvetle bakmamalarını emir ve tavsiye buyurmuştur.

Aziz Cemaat!
Bütün kutsal dinlerde yasaklanmış olan bu davranış biçimi tekrarlandığında insanda tatminsizlik duygularını artar. Ve bu duygularını tatmin edemeyen kişi çarpık cinsel arayışlar içine girer. Tarihte örneğini gördüğümüz ve Kur’anda da zikredilen Lut kavmi bu cinsel sapkınlığın ulaştığı son noktaydı. Ve Yüce Allah bu eylemleri yüzünden onları helak etti. Çünkü; livata denilen bu hayasız davranışın içinde bulunanlar asla iflah olamayacaklardır.
Bu nedenle hem fert hem toplum sağlığını tehdit eden bu hastalığın çocuklarımıza, gençlerimize bulaşmaması için onları uyarmalıyız. İnsan yoğunluğunun olmadığı yerlerde dolaşmamalarını, kullanılmayan binalardan uzak durmaları gerektiğini usülünce anlatmalıyız.

Değerli Kardeşlerim!
Zina sadece bir sonuçtur, ona davet eden davranışların sonucudur. Bir cümlenin sonuna konan noktadır. Bu sebeple Allah(c.c.) yarattığı kulunu en iyi tanıyan olarak öncelikle onun bu kötü eyleme yaklaşmamasını emretmektedir. İsra suresinin 32. ayetinde Allah (C.C.) zina hakkında şöyle buyurmaktadır: Zinaya yaklaşmayın. Zira o, apaçık bir hayasızlık (ahlaksızlık) ve çok kötü bir yoldur [1]
Gittiği yolun, bulunduğu ortamın, gördüğü resmin gayri meşru olması, işin sonunun zina ile biteceğinin belirtileridir Yine bir başka ayette Allah(c.c.)’ razı olduğu kullarının vasıflarını sayarken de, zinayı, şirk ve adam öldürmek ile birlikte zikretmek suretiyle bu fiilin ne derece büyük bir günah olduğunu da göstermiştir. Onlar (Mü’minler), Allah’ın yanında başka ilahı tutup ona yalvarmazlar. Allah’ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar. Zina etmezler. Bunları yapan günaha girmiş olur. [2]

Değerli Müslümanlar!
Şehvet insana verilmiş bir emanettir, şehvetle imtihan, imtihanların en çetinidir.
İnsanın neslinin devamı için verilen bu gibi duygular maalesef günümüzde ticari bir araca çevrildi. İnternet olsun, yazılı veya görsel medya olsun, bu duyguların kabarmasına neden olmakta ve malesef her türlü olumsuz yayının yapılmasında bir beis görülmemektedir. Genç dimağları kirleterek, hayatın bu dönemindeki zaafiyetlerini, yetişkin insanların mutsuzluklarını paraya çeviren bu anlayış karşısında; öncelikle çocuklarımızı sağlıklı bir ortam içerisinde büyütmeli, ailelerimizi bu gibi yayın yapan neşriyatlardan korumalıyız. Televizyonlarda ve internette gösterilen müstehcen görüntüler karşısında en azından geleceğimiz için televizyon ve bilgisayar düğmesini kapatma iradesini ortaya koymalıyız.
Şehvet emanetini meşru yollardan tatmin etmek gerekir. Bunun en güzel yolu da evliliktir. Gençlerin bir an önce evlenmeleri, zamanı gelmiş evliliği dünyevi gerekçelerle ertelememeleri gerekmektedir.
Allah bütün İslam alemini bu gibi davranışlardan ve nefsin bu konudaki tasallutundan korusun.

HUTBE KOMİSYONU

[1] İsra Suresi: 32

[2] Furkan: 68


Cevap: Zina ile ilgili Hutbe

^^SiNeM^^
< Allah bütün İslam alemini bu gibi davranışlardan ve nefsin bu konudaki tasallutundan korusun. >
amin.amin.amin

Okudunuz mu?  Camilerde Toplanan Paralar Nereye Gidiyor?

Zinanın çirkinliği bedihi olduğu halde, onun bu kadar yaygınlaşması oldukça düşündürücüdür.Zinaya yaklaşmayın; çünkü o çirkin bir iştir. Ve ne kötü bir yoldur.
Isra Suresi: 32

Allah cc razı olsun


Yanıt: Zina ile ilgili Hutbe

Ecrinim
Rabbim kötü ahlaktan,yasakladığı herşeyden uzak eylesin
Allah c.c. razı olsun hocam

Okudunuz mu?  Hutbe: Doğruluk ve dürüstlük

zina ile ilgili hutbeler, zina ile ilgili hutbe, zina hutbe

Bu kategoride yer alan Faiz Ve Tefecilik başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina ile ilgili Hutbe Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.