Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:30
missa2
Abone

Fedakarlık Nedir

Fedakarlık nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar fedakarlık nedir fedakarlık ne anlama gelmektedir bana fedakarlık hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Fedakarlık Nedir

Muhasibi
fedakârlık; özveri: fedakârlık, adı üzerinde, biri ya da bir şey için kendini feda etmek demektir.


Cevap: Fedakarlık Nedir

mum
islamda fedakarlık nedir

Okudunuz mu?  Ayakkabı üzerine meshedilir mi? Kar ile abdest alınır mı?

Fedakarlık; İnsanın sahip olduğu, değer verdiği şeyleri seve seve feda etmesi, her türlü zahmetlere göğüs gererek dâvası uğruna sebat etmesidir[


Fedakarlık Nedir

Darusselam
İnsan nefsi bencildir. Kendi isteklerini ve çıkarlarını ön planda tutar. Nefsin bu egosunu kırarak Allah rızası için fedakarlık göstermek insanlık değerleri içerisinde en yüksek hasletlerden birisidir.

Okudunuz mu?  Ölüler bizi duyar mı? Görür mü? Sevinir mi? Üzülür mü?

İslam tarihinde Mekkeli Müslümanların Mekke’de karşılaştıkları dayanılmaz işkence, tazyik ve sonrasında da mal ve mülklerini bırakıp inançları uğruna hicret etmesi, diğer yandan Medineli Ensarın Muhacirlere kucak açması fedakarlığın güzel bir örneğidir.


fedakarlık nedir, islamda fedakarlık nedir

Bu kategoride yer alan 4444 salatı tefriciye abdestsiz okunur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fedakarlık Nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.