Anasayfa
29 Ocak 2024, 23:57
sizden2
Abone

Dünyada hakkını helal etmeyen kişi ahirette helal edebilir mi?

Dünyada hakkını helal etmeyen kişi ahirette helal edebilir mi?

TatarRmzn
Hakkını helal etmemek

Selamün aleyküm.Benim sorum şu: Eğer bir insanın hakkı birine geçerse ve kişi ölmeden diğer kişiyle helalleşemezse ya da kişiler sağken hakkı olan hakkını helal etmezse.Ahirette helallik isteyebilir mi kişiler birbirinden? Ya da hakkı olan kişi hakkının karşılığını öldükten sonra diğerinden talep edebilir mi ya da hakkının karşılığında bir şey isteyebilir mi?


Cevap: Dünyada hakkını helal etmeyen kişi ahirette helal edebilir mi?

mumsema
< Selamün aleyküm.Benim sorum şu: Eğer bir insanın hakkı birine geçerse ve kişi ölmeden diğer kişiyle helalleşemezse ya da kişiler sağken hakkı olan hakkını helal etmezse.Ahirette helallik isteyebilir mi kişiler birbirinden? Ya da hakkı olan kişi hakkının karşılığını öldükten sonra diğerinden talep edebilir mi ya da hakkının karşılığında bir şey isteyebilir mi?
Dünyada hakkını helal etmeyen kişi ahirette helal edebilir mi? >

ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Ahrettede elbette helallik var ama hakkından gececek kişiler azaptan emin olmuş kişilerdir.
Çünkü ordaki azabı gören ve emin olmayan kişiler ne anneden ne babadan nede çocuk ve eşlerine olan haklarından geçmiyorlar.
Herkes kendi nefsinin derdine düşer.
___________________________

34. İşte o gün kişi kardeşinden, kaçar.
35 . Annesinden, babasından,
36. Eşinden ve çocuklarından .
37. O gün, herkesin kendine yetip artacak bir derdi vardır.
38. O gün bir takım yüzler parıl parıl,
39. Güler ve sevinir.
40. Yine o gün birtakım yüzleri de keder bürümüş,
41. Hüzünden kapkara kesilmiştir.
42. İşte bunlar kâfirlerdir, günahkârlardır.
(Abese Süresi)


Yanıt: Dünyada hakkını helal etmeyen kişi ahirette helal edebilir mi?

sina_gk
cevaplarınızdan dolayı rabbim razı olsun
peki küçük yaşta yada kul hakkının bu kadar önemli oldugunu bilbeden yapanlar ne olacak.

Okudunuz mu?  Yellenme ve Burun Atığıyla ilgili

Soru: Dünyada hakkını helal etmeyen kişi ahirette helal edebilir mi?

TatarRmzn
Allah razı olsun.Benimde okumuş olduğum bir ayet-i kerime de
Peygamberimiz (s.a.v) de bir hadis-i şeriflerinde:
Ebu Hüreyre’den (R.A) rivayet edilmiştir: ”Kimin üzerinde kardeşine ait bir hak varsa, dinar ve dirhemin bulunmadığı gün gelmeden önce dünyada iken helalleşsin. Aksi taktirde o gün, salih bir ameli varsa, o kardeşinin hakkı nispetinde kendinden alınır. Eğer hasenatı yoksa kardeşinin günahından alınır kendisine yüklenir.” (Buhari) buyurmaktadır.
Gerçekten hepimiz için önemli bir konu.Çünkü pişman olsak da affı olmayacak günah kul hakkı.Aklımda o kadar çok soru varki , kişilerin haklarını nasıl veriliicek gibi mesela ama bunu tabiki hiç bir kul bilemez tam olarak.Yüce Allahım kötü nefsimize uyup hak yemeyi nasip etmesin inşAllah.


sina_gk
inşAllah rabbim herşeyi affedendir
inşAllah bilmeden yaptıklarımızı affeder.


mumsema
< cevaplarınızdan dolayı rabbim razı olsun
peki küçük yaşta yada kul hakkının bu kadar önemli oldugunu bilbeden yapanlar ne olacak. >

amin sizlerdende.
Bülüğ çağına varmayan kişi mes’ul değildir.

< Peygamberimiz (s.a.v) de bir hadis-i şeriflerinde:
Ebu Hüreyre’den (R.A) rivayet edilmiştir: ”Kimin üzerinde kardeşine ait bir hak varsa, dinar ve dirhemin bulunmadığı gün gelmeden önce dünyada iken helalleşsin. Aksi taktirde o gün, salih bir ameli varsa, o kardeşinin hakkı nispetinde kendinden alınır. Eğer hasenatı yoksa kardeşinin günahından alınır kendisine yüklenir.” (Buhari) buyurmaktadır. >

katkı için teşekkürler kardeş.

Okudunuz mu?  Şehveti düşünmekten dolayı ıslaklık güslü gerektirir mi?

hüseyin_92
Ben 16 yaşında iken bir kisinin hakkını yedim ama o kiside benim hakkımda küfür etmisti.ve çok pisman oldum ve tövbe ettim kisiyide bulamıyorum ne yapmam lazım.?
Su ana kadar bütün islediğim sevaplarımı o hakkını yediğim kisiye bağısladım ve onun adına bir fakire yardım edicem.Ne yapmam lazım


Hoca
< Ben 16 yaşında iken bir kisinin hakkını yedim ama o kiside benim hakkımda küfür etmisti.ve çok pisman oldum ve tövbe ettim kisiyide bulamıyorum ne yapmam lazım.?
Su ana kadar bütün islediğim sevaplarımı o hakkını yediğim kisiye bağısladım ve onun adına bir fakire yardım edicem.Ne yapmam lazım >

Yediğin hak miktarı ne ise o miktarı fakirlere dağıt ve sevabını hak sahibine bağışla. inşAllah hakkı ödemiş olursun ama bir şartla: o hak sahibini gördüğünde ona hakkını yine vermek şartı ile.


hüseyin_92
Ah vermezmiyim kardesim 2 yıldır vicdan azabından kıvranan biriyim bir bu haktan dolayı.Ya sonsuza dek cehenneme gidersemgibi sorular geliyor hep aklıma


Ecrinim
34. İşte o gün kişi kardeşinden, kaçar.
35 . Annesinden, babasından,
36. Eşinden ve çocuklarından .
37. O gün, herkesin kendine yetip artacak bir derdi vardır.
38. O gün bir takım yüzler parıl parıl,
39. Güler ve sevinir.
40. Yine o gün birtakım yüzleri de keder bürümüş,
41. Hüzünden kapkara kesilmiştir.
42. İşte bunlar kâfirlerdir, günahkârlardır.
(Abese Süresi)

Rabbim tüm kul haklarını üzerimizden alsın, o gün bağışlananalardan eylesin
kul hakkından çok korkarım:(
peki diyelim ki başkaları tarafından hakkı defalarca yenen bir kişi ,tüm haklarını helal etse,kendi üzerinde bulunduğu haklardan muhaf tutulabilirmi,yani üzerinde bulunan haklara karşılık kedni tüm haklarını helal edebilirmi

Okudunuz mu?  Namaz kılmayan her kimseye, namaz kıl demek günah mı?

ugurd
Kul hakkı konusunda İmam Ali:Burada kısâs pek çetindir; o da bıçakla yaralamak, kamçıyla vurmak değildir; bunlar, onun yanında pek küçük kalır,pek ehemmiyetsiz sayılır der..
dua ile.


hüseyin_92
İMAM ALİ Burada ne demek istemistir.?


ugurd
tam metni atalım..
"Bilin ki zulüm üç kısımdır: Bir zulüm var, bağışlanmaz, bir zulüm var, terk edilmez; cezâsı verilir; bir zulüm var, bağışlanır, cezası aranmaz. Bağışlanmayan zulüm. Allah’a şirk koşmaktır. Yüce Allah, "Gerçekten de Allah kendisine şirk koşanı bağışlamaz" buyurmuştur. Bağışlanan zulüm, kulun bâzı küçük şeylerde, hoş olmayan işlerde kendisine zulmetmesidir.Terk edilmeyen zulümse, kulların birbirlerine zulmüdür. Burada kısâs pek çetindir; o da bıçakla yaralamak, kamçıyla vurmak değildir; bunlar, onun yanında pek küçük kalır, pek ehemmiyetsiz sayılır."

kul hakkı konusunda yani bir kişinin diğerine hakkını helal etmeyip sonsuza kadar cehennemlik edebilmesi o kadar basit bir iş değildir denmek istiyor.


Kayıtsız Üye
benim sorum şu biri bana bir kötülük yaptı ve hakkımı helal atmiyom bu durumun sınu ne olcak


Kayıtsız Üye
selamun aleykum ben 18 yasındayım ablam 3 ay önce tartısmamız uzere bana 2 cihandada hakkımı sana helal etmiyorum dedi bu bir anlık sinirle oldu bana ben de ona karşılık olarak bende sana 2 cihanda hakkımı helal ediyorum dedim ablam 5 gün önce vefat etti bana hakını helal etmiştir oda anlamıştır diye düşünüyorum ama yüzüme karşı söylemedi … Çok kötüyüm Yardım Edin bana Bu konuda


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam benim dedem 4yıl önce öldü bendün rüyamda gördüm ve dedimki dede hakkını helal ediyomusun dediki hakkımı sana helal etmiyorum ama en sevdiği torunu bendim neden böyle oldu anlamadım acil cevap yazarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  İmam Hutbede su içebilir mi

imam
ruyana gelen deden değil seytandir onun suretine girmis


Kayıtsız Üye
Ben hakkimi asla kaynimA HELAL ETMIYORUM VE RABBIMDEN DILIYORUM KI BU DINYADA HERSEYI GOSTERSIN BANA CUNKU BENIM KAYNIM BENIN EVIMDE UZERIME yurudu kapat ceneni dedi gece uclerde geldi sarhos beni kaldirip yemek hazirlattirdi ve bana esimin yaninda bu soy ismi sen sonraktan aldin bu evden sen gidersin ben kalirim dedi daha anlatsam destan olur simdi ben hakli kisi oluyomuyum hocan ve onun yuzunden esimle gene tartistom yanik bir kalple yaziyorum hatam varsa af olaa


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm Hocam . Hakkımızı Helal etmediğimiz kişi ile Ahirette karşı karşıya gelip yüzleşiyormuyuz? Ve sadece hakkımızı helal etmediğimiz kişilerlemi yüz yüze geleceğiz . Şimdiden teşekkür ediyorum Allah’a emanetsiniz


arifselim
Aleykum selam. Kul hakları hesap günüde hak sahiplerine ödenecektir. Allah isterse karşı karşıya getirir veya getirmeden hakkı alır. Bu Allah’ın dilediği şekilde olacaktır.


Kayıtsız Üye
Selam aleyküm benim dedemi dün gömdüler ama ben gidemedim helalik veremedim oda veremedi bunun için ne yapmalıyım


arifselim
Aleykum selam. Allah rahmet eylesin. Eğer varsa onda hakların sen haklarını helal etmelisin. Onun sende hakları varsa artık onun için bol bol dua etmeli ve ruhuna hayırlar hediye etmelisin.


saniye
Ben sevgilimden ayrıldım Ve birbirimize Hakkımızı Helal Etmedik.O Bana agır konuştu ama ben üzüldüm Ben ona nefret ediyorum senden sevmiyorum seni Hakkımı Ne bu dünyada Nede Öbür dünyada Helal.Etmiyorum dedim ağır geldi bende Helal Etmiyorum Dedi.Helal Etmelimiyiz?

Okudunuz mu?  Yemin kefareti hakkında

arifselim
Eğer birbiriniz üzerinde haklarınız olmuşsa bu haklar elbette ödenmelidir. Ama başka haram ilişkilere bulaşmayacaksınız. Eğer hiç görüşmemek daha hayırlı ise hiç aramayın. Sizde bulunan bir hakkı varsa ona bir şekilde gönderin.


Kayıtsız Üye
Annem, (sigara içersen hakkımı helal etmem dedi,ama içmek istiyorum ne yapmalıyım ?


klav
Seçim senin ikisinden birini seçmek durumundasın. Anne hakkını ödenemez olduğuna göre bu seçenek cehennem anlamına da gelebilir.


yasinist
kizdan ayrıldık hakkimizi helallestik ben çok hakkini yedim helal etse bile pismanlik gitmedi ?


Kayıtsız Üye
Ben bir arkadaşın saçı kesilirken (şaka amaçlı gece uyurken) onu izledim fakat kesmedim ve makas aradım bunu ona da söyledim ilk o gün helallik istedim ve bana hakkını helal etti sarıldık falan daha sonra aradan 2 gün geçti bu kız arkadaşıyla geldi sanirim arkadaşı bunu kışkırtmış dediki saçıma dokunana dahi etmiyorum diye ve ben gerçekten çok üzüldüm ağladım ve peşinden gittim iste dedim nolur falan ondan sonra dedim ben hiç kesmedim hatta o zaman çok üzüldüm (kesilirken) dedim uçlarından kesin falan diye ama ben bunu hatırlamıyorum tam olarak ama gerçekten çok üzüldüm ve arkadaşıma sordum dedimmi diye o da dedin dedi ama ben emin değilim ne yapmam lazım nolur yardim edin yaşım 12


Şem’a
Hakkını helal ettikten sonra bir daha haram etme hakkı kalmaz rahat ol ama bir daha öyle şakalar yapma


DERYAAA
Bana karşı kötülük yapan iki kişiye hakkimi helal etmedim ve Allah a teslim ettim günah midiir

Okudunuz mu?  Hadislerin sahihliği

emre
Hakkın geçtiyse eğer helal edip etmemek sen hakkındır. Günah olmaz.


Kayıtsız Üye
efendimiz sav. şöyle buyurmuşdur kiş hakkını helal etmediği kardeşinin çekdiği azabı görseydi hakkını helal ederdi


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Kısaca bir şey sorucam, oğlumla ve bir arkadaşla bugün fırına birşeyler almaya gittim kasadayken arkadan bir bayan( tanımıyorum) bana hakkini helal etmediğini söyledi. Sok oldum sebebi ben hiç fark etmeden önlerine gecmisim. Hic farkında değilim derken kadın çıktı arkasın dan gittim 1 dakika dedim ama beni hiç konuşturmadan arabaya bindi gitti. Çok üzgünüm ne yapabilirim


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Kul hakkı, haklar arasında Allah hakkından sonra gelir. Eğer gerçekten farkında olmamışsan yani bir kasıt yoksa o zaman Allah niyetini ve amelini bilir. Allah kullarınıza haksızlık edici değildir.


Kayıtsız Üye
Ben neden se aniden tüm memeli kızları dedim içimden veya dışimdan ben böyle demekle kul hakkı na girdiysem bit bayandan tüm bayanlar adına hakkını helal etmesini isteye bilirmiyim isterse kul hakkı kalkarmi ?


arifselim
Böyle demekle kul hakkına girmezsin. Ama böyle kelimeler çok çirkin ve günahtır. İsteyerek demişsen içinden veya dışından bu aynıdır. Tövbe istiğfar et ve bir daha deme.


Kayıtsız Üye
ben sınavda hocaya soru sordum arkadaşımda başka sınıfta olduğu halde benim hocaya soru sorduğumu duymuş ve hakkını helal etmiyorum demişti bende helallik istedim oda ben seni görmedim diyor ne olur bilmiyorum.


Kayıtsız Üye
Bana geçmişte bir çok yaşanmışlığımız olan birisi hakkını helal etmiyor ahirette hesaplaşırız artık dedi ben ona karşı çok kötülük yaptım haksızım ama hakkını helal edeceğini düşünmüyordum ne yapmalıyım bilmiyorum

Okudunuz mu?  Vedi meni ve meziyi ayıramıyorum

arifselim
Bir kul hakkı ancak helal edilmekle geçebilir. Ancak tövbe eden ve hakkı ödemek istediği halde ödeyemeyen kişinin halini de Allah bilir. Bu kişi samimiyetle tövbe istiğfar etsin ve bol bol sadakalar versin. Çünkü iyilikler kötülükleri siler ve Allah ona affı için kapılar ve kolaylıklar ihsan eder.


Kayıtsız Üye
Üzerinde kul hakki bulunan insan yasin suresini veya başka duaları yaptigi iyiliklerinin sevabını genel olarak tum insanlar için üzerimde kul hakki olan kişilerin ruhuna kul haklarının karşılığı olarak bagisliyorum dese boyle yapmanın faydası olurmu

Uzerimizde kul hakki olan insanlara dua edip kul haklarının karşılığı olarak o duanin sevabini onlara bagislasak onlarda bu dualarin faydasını dünyadayken gorseler ama ahirette yinede haklarını helal etmeseler bizim hakkımız onlara gecermi

Çok hakkımı alan onunda bende birazcık hakki olan birisiyle obur dünyada hesaplasirken o hakkini helal etmezse nasıl olacak


arifselim
Kul hakkına karşılık olarak kuran okumak ve dualarda bulunmakla o hak ödenmiş olmaz. Elbette kuranı okumak ve dua etmek çok ibadetlerdir ancak kul hakları ancak ödenerek veya helalleşilerek ödenebilir.

Bu dünyada alınmayan haklar ahirette bir şekilde alınacak ve hak sahibine verilecektir.


Gulhan
Alzheimer hastasına hakkini helal et desek oda helal olsun dese kabul olurmu (akli ermediği için)


mum
Akli-dengesi yerinde olmayana hakkını vermeniz yeterlidir


Kayıtsız Üye
Dedikoducu ikiyüzlü birisi bizden hakkımızı helal etmemizi isterse o kişinin şerrinden korunmak için (hakkımızı helal etmezsek) düşman olmasın diye istemiye istemiye
Helal olsun desek hakkımızı helal etmiş olurmuyuz eğer öyleyse boyle insanlar için (hakkimizi helal etmek istemedigimiz )nasıl cevap vermeliyiz

Okudunuz mu?  Çıplak namaz abdesti alınır mı?

mum
Hakkınızı helal ettikten sonra artık hak kalmaz maalesef


Kayıtsız Üye
3 sene önce okul ortamında tanıştığım Veliler var. Onlarla bir kaç ay geçtikten sonra daha bir samimi olarak evlerimize gidip gelmeye hatta aramızda 10 kişi gün yapmaya bile başlamıştık. Ama bu 3. Sene de ne olduysa 5 i ayrı bir grup oldular ve benle beraber diğer arkadaşları dışladılar. Ve bu durum beni inanılmaz derecede çok üzdü. Çok düşündüm kendimde bir hata mı var niye dışlıyorlar beni diye? Hani onlara kırıcı bir hareketim sözüm davranışım oldu mu diye kendimi sorguya bile çektim ve inanın bulamadım. Sessiz sakin bir yapım var benim ve karşımdaki kim olursa kırmamaya da çok özen gösteririm. Onlar çağırmasa da beni ben yine de evimi çağırdım herhangi bir şey istediklerinde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Hani ben bu kadar iyi niyetle yaklaşırken onlara karşı onların bu şekilde davranmalarına çok kırıldım. Kendi aralarında çok bir samimi oldular hatta gün bile yapıyorlarmış ve bu duruma ben 1 sene boyunca sabrettim. Ve artık tamamen hayatımdan hepsini çıkarmaya karar verdim çünkü inanılmaz üzdüler ve kırdılar. Dışlanmış olmak gerçekten çok kötü içine kapanıyorsun psikolojik olarak çok yıpratıyor. Beni çok üzdükleri için manevi yönden Hakkımı helal etmek istemiyorum. Böyle bir Hakkım var mı?


Tövbekârkul
Selamün Aleyküm!
Herkese hayırlı Ramazanlar dilerim
Benim aylardır süren çok ciddi ve pişman olduğum bir sorun var.Sürekli tövbe ediyorum,namaz da kılıyorum ama bir türlü aklımdan çıkmıyor,çok mutsuzum.Affınıza sığınarak anlatmak zorundayım.Cahiliye döneminde görüştüğüm ya da görüşmediğim kişilerin mahrem fotoğraflarını onlardan habersiz bir blogda paylaşıyordum ama rezil etmek ya da kötülemek maksadıyla değildi.Cehaletten ve sonunu düşünmeden yapmıştım ve inanın öyle pişmanım ki.. Onlardan birisine ulaşıp helallik alabildim ama diğerlerine gerçekten ulaşma imkânım yok.Aylardır süren pişmanlık korku artık dayanamıyorum.Bazı kişiler onlar adına hayır hasenat ya da bağış yap diyor ama hepsinin adına mı yoksa her birinin adına mı? Rabbim bu cahiliye döneminde yaptığım hatayı bağışlar mı? Sürekli tövbe ediyorum,namaz kılıyorum ama inanın huzurum kalmadı.Sürekli aklımda.Ne yapmam gerekiyor? Lütfen bana bir yol gösterin.Ara ara kötü rüyalar bile görüyorum.Yok mu bunun bir çözümü.Kul hakkını tam olarak yeni kavrayabildim.İnanın kötü niyetli değildim,farkında bile değildim.Hayır hasenat yapsam(onlar adına ağaç dikmek gibi) en azından bu azab hafifler mi? Allah rızası için bana yardım edin.Bu yaptığım hatayla ölürsem ne olur halim diye düşünmekten gerçekten harap oldum.

Okudunuz mu?  Yalvarmak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm güzel yürekli kardeşim tüm ulaşma yollarını deneyip ulaşamadıysan sürekli tövbe ve istiğfar et ve RABBİMİZ ten af dile ve onlar adına af,merhamet dile ve onlar adına hayır yap ve sürekli dua et elinden gelen her şeyi yap İNŞALLAH rabbim seni azabtan koruyup güzel cennetine koyar umulurki affedilirsin.Selametle


Günahkarlık
Kul hakkına girmiş olduğumuz insanlara ulaşamayınca adlarına hayır yapmamız kul hakkından bizi kurtarır mı.Birde bir kere hakkını helal eden bir insan sonra haram olsun diyebilir mi vazgeçip lütfen cevap verir misiniz

Okudunuz mu?  Necis nasıl bulaşır?

Ensar
Kul hakkına girip kendine ulaşamadığımız kişi için hayır tasaddukunda bulunabilirsiniz. Ancak hatırlanmalıdır ki Allah’a istiğfarda bulunmanız gerekir umulurki Allah sizi affeder muhakkak o affedendir. Size birincisinde hakkını helal eden kişi daha sonra helal etmese dahi sizler Allah tan istiğfar dileyin


yaslıkimse
dedikodusunu yaptığım tanımadığım bir insana gidip ben senin dedikodunu yaptım bana hakkını helal et demek yerine.genel olarak bana hakkını helal et demek yeterli olur mu ? yada fotoğrafını bir hesapta kullandığımız bir insana kendi ismimizi söylemeden genel olarak hakkını helal et demek yeterli olur mu ? ve hakkını önce helal etmeyen sonra helal eden geçerli olur mu ?yada önce helal edip sonra helal etmeyen hangisi kabul olur ?


Ensar
Gıybetini yaptığınız birinden helallik dinlemeniz gerekmektedir. Siz o kişinin hakkıma girmişsiniz.Açık yüreklilikle gidip helallik dileyin ancak eğer bir sorun olacağını tahmin ediyorsanız telefon ile kendinizi tanıtıp öylece kendisinden özrünüzü dile getirebilirsiniz


hakkını helal etmemek, hak helal etmemek, birine hakkını helal etmezse ne olur

Bu kategoride yer alan Birine gülmek kul hakkı mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dünyada hakkını helal etmeyen kişi ahirette helal edebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.