Anasayfa
29 Mayıs 2021, 15:23
Kavramlar
Abone

Kefen Ne Demektir?

Kefen Ne Demektir?

Fetva Meclisi
KEFEN NEDİR?

Cenâzenin yıkanıp kurulanmasından sonra, bedenini örtecek şekilde sarılan beze denir. Cenâzenin kefenlenmesi farz-ı kifâye olup, bu işleme tekfîn denilir. Erkek ve kadınlar için farklı olmak kaydıyla kefenler üçe ayrılır:
Sünnet olan kefen; bu erkekler için gömlek, izâr ve lifâfe olmak üzere üç parça; kadınlar için bunlarla birlikte, baş örtüsü ve göğüs örtüsü olmak üzere beş parça bezdir.
Kefen-i kifâye; ihtiyaç halinde yeterli olan kefen anlamına gelmekte olup, erkekler için izâr ve lifâfe olmak üzere iki parça; kadınlar için de bunlarla birlikte baş örtüsü olmak üzere üç parça bezden ibarettir.
Kefen-i zarûret; zorunluluk halinde, başka bir şey bulunmadığında, bütün vücudunu örtecek bir bezdir. Bunda erkek ve kadın aynıdır.
Kefenlemede kullanılan kamîs, gömlek anlamına gelmekte olup, boyundan ayaklara kadar cenâzeyi örten bezdir. İzâr, baştan ayaklara kadar örten bir bezdir. Lifâfe ise, baştan ayağa kadar olan ve kefenin en üstüne gelen parçasıdır. Bu ayak ve baş tarafından bağlanması için biraz daha uzundur. Kefenin beyaz renkli pamuk bezinden olması daha faziletlidir. Kefen olarak kullanılacak bez, çok basit ve adî veya çok pahalı olmamalı, ölünün mal varlığına uygun olarak alınmalıdır. (İ.P.)

Okudunuz mu?  Kütüb-i Sitte Ne Demektir?

Cevap: Kefen Ne Demektir?

Hoca

Kefen nedir?
Kefen, ölen insana sarılan beyaz beze denir.

Kefen rengi hangi renk olmalıdır
Beyaz olması sünnettir, başka renk kefen olabilir caizdir.

Kefenin hükmü nedir?
Ölüyü kefenlemek farzdır.

Ölü/cenaze kefeni nasıl olmalıdır?
Erkeklere 3 parça, kadınlara 5 parça kefen giydirmek sünnettir.

Okudunuz mu?  Samed Ne Demektir?

kefen

Bu kategoride yer alan Endüljans Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kefen Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.