Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:40
Kavramlar
Abone

Kütüb-i Sitte Ne Demektir?

Kütüb-i Sitte Ne Demektir?

Fetva Meclisi
KÜTÜB-İ SİTTE NEDİR?
Hz. Peygamber’in hadislerini toplayan meşhur eserlerden altısına verilen isimdir. Kütüb-i Sitte diye anılan bu eserler şunlardır: Buhârî (ö. 256/869) ve Müslim (ö. 216/831)’in el-Câmi’u’s-Sahih’i, Ebû Dâvûd (ö. 275/888), Nesâî (ö. 303/915), Tirmizî (ö. 279/892) ve İbn Mâce (V. 273/886)’ nin es-Sünen’leri. (A.G.)

Okudunuz mu?  Tekbir Ne Demektir?

Cevap: Kütüb-i Sitte Ne Demektir?

Galus
Kütüb-i Sitte (Altı Hadis Kitabı) Muhaddisleri

  1. İMAM BUHARİ (Ölm. 256 / 869)
  2. İMAM MÜSLİM (Ölm. 261 / 875)
  3. EBU DAVUD (Ölm. 275 / 888)
  4. İMAM NESAİ (Ölm. 303/915)
  5. İMAM TİRMİZİ (Ölm. 279 / 892)
  6. İBNU MACE (Ölm. 273 / 868)
Okudunuz mu?  Öşür Ne Demektir?

Cevap: Kütüb-i Sitte Ne Demektir?

Muhammed
Kütüb-i Sitte nedir kısaca sözlük anlamı

Meşhur altı sahih hadis kitabı. Hadis mecmualarının en sahihleri kabul edilen; Buhârî ve Müslim’in el-Câmiu’s-Sahih’leri ile Ebu Davud, Tirmizi, Nesâî ve ibn Mâce’nin Sünen’leri; hadis tasnifinin altın çağı olan Hicrî üçüncü yüzyılda telif edilmiş olmak, mümkün mertebe sahih hadisleri ihtiva etmek, konulara göre tasnif edilmek (alelebvâb)… gibi ortak özelliklerinden dolayı, daha sonraki asırlarda Kütüb-i Sitte: Altı Kitap, ortak adıyla şöhret bulmuştur. Bazı âlimler, az da olsa zayıf ve mevzu hadisler ihtiva ettiği için İbn Mâce’nin Sünen’i yerine İmam Mâlik’in Muvatta’ı veya Dârimî’nin Sünen’ini Kütüb-i Sitte’nin altıncı kitabı kabul etmişlerdir.

Okudunuz mu?  Rukye Ne Demektir?

kütübü sitte nedir, kutubu sitte nedir, kütübi sitte nedir

Bu kategoride yer alan Celle Celaluh Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kütüb-i Sitte Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.