Anasayfa
17 Aralık 2023, 22:14
Zikir
Yönetici

Hz. İbrahim’in tesbihi

Hz. İbrahim’in tesbihi

yavuz16
Gazali’nin Eyyühe’l Veled eserinden alıntıdır.

Duanın Fazileti

Ey Oğul! Dua Allah’tan yardım dilemektir. Yüce Allah kendisinden istiyenleri sever ve hiç kimseyi boş çevirmez. Duanın kabulünün bazı şartları vardır. Ancak biz bunları saymak yerine Allah’ın sevgili kullarından bazılarının yaptığı dualardan örnekler vereceğiz. Bir gün Hz. İbrahim: "Herkesten evvel var olan Allah’a hamd ederim. Herkesten sonra da var olacak olan Allah’a hamd ederim. Her durumda Allah’a hamd ederim" dedi.

Okudunuz mu?  El Esmaul Husna: Eş-Şafi (eş-Şifâ)

Bunun üzerine Yüce Allah: "Ey Cebrail! Halilime söyle. Onun söylediği bu üç söze karşı ben ona, kabul olunmuş kırk hac sevabı verdim. Bu duaya devam eden herkese da o oranda ödül vereceğim" buyurdu.

Oğlum aksırdığın zaman "Elhamdülillah" de. Bunu demekte büyük sevap olduğunu Peygamber Efendimiz bildiriyor. Ayrıca Allah katında şu dört kelimeden daha üstün söz yoktur:
"Sübhânellâhi velhamdülillâhi ve lâ ilâhe illâllahu vellâhü ekber."
Bu dua terazide en ağır gelecek ibadetler arasındadır.

Okudunuz mu?  Mümin ile Müslüman arasındaki fark nedir; mümin kimlere denir?

İman Duası

Muhammed Tirmizi anlatıyor: "Son nefeste imansız gitmekten çok korkuyordum. Bir gece rüyamda bana bir dua öğretildi ve bu duayı devamlı okursam imanlı gideceğim söylendi. O dua şuydu: "Yâ hayyu, yâ kayyum, yâ zelcelali vel ikram. Allahümme innî es’elüke en tuhyi kalbî bir nûri mari’fetike ebeden yâ Allah, yâ Allah, yâ Allah!…"

Okudunuz mu?  Peygamberimiz Ebu Cehile tebliğde bulunmuş mudur?

Evladım, bu duayı sabah namazının sünneti ile farzı arasında devamlı oku.

Peygamber Efendimiz ise ömrünün son döneminde şu duayı okurdu: "Sübhânellâhi ve bir hamdihi esteğfirullahi ve etübü ileyh". Sen de bu duayı okumaya devam et.

İhlas Sûresi’nin Fazileti

Ey Oğul! Kur’ân’ın en kısa sûrelerinden biri olan İhlâs sûresini çok oku. Çünkü Peygamberimizden bildirilmiştir ki, kıyamet günü bir görevli Allah’ı çok anan ve İhlâs sûresini çok okuyanları özel olarak çağıracak ve onlara "Siz dünyada Allah’ı çok andınız, İhlâs sûresini çok okudunuz, bunun ödülü olarak doğruca cennete girin" diyecek.

Okudunuz mu?  Fatih'in Yaktırdığı Hurufilik Tarikatı

Salavat-ı Şerîfe

Oğlum, ismi anıldığı zaman Peygamberimize salavat getirmek vaciptir. Namazlardan sonra ve diğer zamanlarda ise sünnettir. Ama ömürde bir kere olsun salavat getirmek şarttır. Kendisine salavat getirenlere Peygamberimiz şefaat eder, öte dünyada kurtuluşu için Allah katında yardımcı olur.

Küçükken bana alınan Eyyühe’l Veled – Çoçuklara Altın Öğütler kitabından aldım. Gazali’nin eserini sadeleştirmişler. Hemen hemen her konunun özünü çok güzel anlatıyor . Tavsiye ederim. Özellikle okuduktan sonra uygulayabilmek için çok güzel bir eser. Kitap Nehir Yayınlarından .

Okudunuz mu?  Uşur nedir?

Cevap: Hz. İbrahim’in tesbihi

mohammet
Allah razı olsun.paylastiginiz için


Yanıt: Hz. İbrahim’in tesbihi

yusufhüseyin
Allah razı olsun unutmamak için hepsini yazdım herkese hayırlı cumalar


Cevap: Hz. İbrahim’in tesbihi

Desert Rose
paylaşım için Allah c.c razı olsun…


hz ibrahimin duası, hz ibrahimin zikri, hz ıbrahım as ın zıkrı

Bu kategoride yer alan Namaz ve Kurandan Sonra En Faziletli Zikirler; Tehlil, Tesbih, Tahmîd, Tekbir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. İbrahim’in tesbihi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.