Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:45
Kavramlar
Abone

Mahşer Nedir Kısaca

Mahşer Nedir Kısaca

Berât1
MAHŞER:
Haşr olunacak, toplanılacak yer. Kıyâmet gününde bütün mahlûkâtın (bütün canlıların) yeniden dirildikten sonra hesap için toplanacakları yer. Arasat Meydanı, Mevkıf. Allahü teâlâ Hacer-ül-esved-i kıyâmette mahşer meydânına getirecek, onun göreceği iki gözü konuşacağı bir dili olacak ve kendisine istilâm yapanlara (el sürüp, öpenlere) hakkıyla şâhitlik yapacaktır.

Okudunuz mu?  Rauf Ne Demektir?

(Hadîs-i şerîf-Feth-ül-Bârî) Kıyâmet günü bütün canlılar mahşer yerinde toplanacak, her insanın amel defterleri uçarak sâhibine gelecektir. Bunları, yerleri, gökleri, zerreleri, yıldızları yaratan, sonsuz kudret sâhibi Allahü teâlâ yapacaktır. Bunların olacağını, Allahü teâlânın Resûlü sallAllahü teâlâ aleyhi ve sellem haber vermiştir. O’nun söyledikleri muhakkak doğrudur. Elbette hepsi olacaktır. (Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî) Mahşer günü boynu bükük kalmamak istersen, cenâb-ı Hakka şükürden yüz çevirme. (Sâ’dî-i Şîrâzî) Mahşerde îmânı olup, ameli ve ahlâkı güzel olanlara mükâfât ve ihsânlar olacaktır. Kötü huylu, bozuk amellilere ise, ağır cezâlar verilecektir. (Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdî)

Okudunuz mu?  Lanet Ne Demektir?

Cevap: mahşer:Haşr olunacak, toplanılacak yer.

meryemgül1
Paylaşım için Allah c.c. razı olsun


Yanıt: mahşer:Haşr olunacak, toplanılacak yer.

kasapdede
Paylaşım için çok sağol- berat- senin yazılarından çok faydalanıp eksiklerimi tamamlıyorum Allah razı olsun senden, senin gibi düşünüpde yazanlardan.


Cevap: Mahşer Nedir Kısaca

@hmet
Mahşer ne demektir kısaca hakkında bilgi

Haşr olunacak, toplanılacak yer.


kıyamet günü toplanılacak yer, kıyamette toplanılacak yer, mahşer günü toplanılacak yer

Bu kategoride yer alan Ashab-ı Nar Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mahşer Nedir Kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.