Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:35
Kavramlar
Abone

Mescid-İ Cin Ne Demektir?

Mescid-İ Cin Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MESCİD-İ CİN NEDİR?
Hz. Muhammed (a.s.) hem bütün insanların hem de cinlerin peygamberidir. M. 619 yılında İslâm’ı tebliğ için gittiği Taif şehrinden dönüşünde, Mekke’de Batn-ı Nahle denilen yerde namaz kılmıştı. Bir grup cin burada Peygamberimizin okuduğu Kur’ân’ı dinlemiş ve Müslüman olmuştu. Cinlerin Kur’ân’ı dinleyip Müslüman oldukları, Cin sûresinin 1-16. âyetlerinde bildirilmiştir. Peygamberimizin namaz kılıp Kur’ân okuduğu, cinlerin Kur’ân’ı dinleyip Müslüman olduğu yerde bir mescid yapılmış ve bu mescide Cin Mescidi denilmiştir. Hacıların ziyâret ettiği yerlerden biridir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Rıdvan Ne Demektir?

Cevap: Mescid-İ Cin Ne Demektir?

Yetim
Cin mescidi hakkında geniş bilgiler için Allah razı olsun melle


Cevap: Mescid-İ Cin Ne Demektir?

Muhammed
Cin Mescidi – Mescid-i Cin nedir kısaca sözlük anlamı

Cin mescidi veya Mescid-i Cin, Mekke’nin mezarlığı Cennetü’l-Mualla’nın yakınında ve Harem-i Şerif’in yaklaşık 2 km. kuzeyinde şehre hakim bir tepenin üzerinde yer alır.

Erken dönemlerden itibaren Mekke’nin asayişini sağlamakla görevli gece bekçilerinin bu tepede toplanarak nöbet değiştirmelerinin adet olması sebebiyle Cin Mescidi Mescidü’l-Hurras adıyla da bilinir.

Okudunuz mu?  Hanif Ne Demektir?


Cin Mescidi :
Hz. Peygamber değişik zaman ve mekanlarda cinlere vahiy tebliğ etmek için Kur’an okurdu. Bir gün Abdullah b. Mes’ud’la birlikte Hacun yakınlarında bir yere gittiklerinde toprağa bir çizgi çekerek ondan bunu aşmamasını istemiş ve çizginin ilerisinde cinlere Kur’an okumuştur. Daha sonra burada inşa edilen mescide Mescid-i Cin / Cin Mescidi adı verilmiştir. Buraya ilk mescidi 1700’de Mekke’ye gelen İbrahim Ağa adlı mimar yapmıştır. Son olarak 1362’de (1943) yapılan bina 2000 yılında yıkılarak tamamen modern bir tarzda yenilenmiştir. Mescid-i Cin yakınındaki Cennetü’I-Mualla ile birlikte Mekke’de İslamiyet’in ilk döneminden önemli hatıralar taşıyan mekanlardandır.

(Hicaz Albümü, Diyanet İşleri Başkanlığı)


Cevap: Mescid-İ Cin Ne Demektir?

imam
Kısaca cin mescidi nedir?

Okudunuz mu?  Ahlak nedir?

Cin mescidine gittim ziyaret ettim.

cin mescidi hakkında kısa bilgi

MESCİD-i CİN

(مسجد الجن)

Cinlerin Hz. Peygamber’den Kur’an dinledikleri yere XVIII. yüzyılın başlarında yapılan cami.

Mekke’nin mezarlığı Cennetü’l-muallâ’nın yakınında ve Harem-i şerif’in yaklaşık 2 km. kuzeyinde bulunan şehre hâkim bir tepenin üzerinde yer alır; gece bekçilerinin bu tepede toplanarak nöbet değiştirmelerinin âdet olması sebebiyle (Ezrakī, II, 200-201; Fâkihî, IV, 20) Mescidü’l-hares adıyla da bilinir.

Okudunuz mu?  Müdd Ne Demektir?

Hz. Peygamber değişik zaman ve mekânlarda cinlere vahiy tebliğ etmek için Kur’an okurdu. Bir gün Abdullah b. Mes’ûd’la birlikte Hacûn yakınlarında bir yere gittiklerinde toprağa bir çizgi çekerek ondan bunu aşmamasını istemiş ve çizginin ilerisinde cinlere Kur’an okumuştur (Ezrakī, II, 201); bundan dolayı buraya mevziu’l-hat , daha sonra bu noktada yapılan mescide de Mescid-i Cin adı verilmiştir. Halen camiye, isimleri bir duvarına yazılmış olan yedi cinin Resûl-i Ekrem’e bu mevkide biat etmeleri sebebiyle Mescid-i bey’a da denilmektedir (Mir’âtü’l-Haremeyn, I, 1123);

Okudunuz mu?  Nazil İsnad Ne Demektir?

cin mescidi nedir, cin mescidi hakkında kısa bilgi, cin mescidi

Bu kategoride yer alan Ötenazi Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mescid-İ Cin Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.