Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:45
Kavramlar
Abone

Metruk Hadis Ne Demektir?

Metruk Hadis Ne Demektir?

Fetva Meclisi
METRUK HADİS NEDİR?
Hadisteki ta’n sebeplerinden yalancılıkla itham, söz veya fiilde fâsıklık, fazla gaflet veya fazla vehim gibi tenkitler yöneltilen râvînin, tek başına rivâyet ettiği hadise "metruk hadis" denir. Bütün muhaddisler metruk hadisin şiddetli zayıf olduğunu kabul etmişlerdir. Bundan dolayı terk edilen hadis anlamına gelen metruk hadis dinde delil olmaz. (A.G.)

Okudunuz mu?  Alak süresi anlamı nedir?

Cevap: Metruk Hadis Ne Demektir?

@hmet
Metruk Hadis ne demekir kısaca hakkında bilgi

Vazgeçilmiş, terkedilmiş, kullanılmaz, yalancılıkla itham edilen râvilerin bilinen kurallara muhalif olarak rivayet ettikleri ve bu rivayetlerinde münferid kaldıkları hadis. Râvinin hadiste yalanı görülmemiş olsa bile, diğer konuşmalarında yalancılıkla tanınan, fasıklığı açık olan veya vehim ve gaflet sahibi bir kimse olması, rivayet ettiği hadisin metruk sayılması için yeterlidir (İbn Ali et-Tehanevî, Keşşâfu Istılahâti’l-Funûn, İstanbul 1984, I, 169; Suphi es-Salih, Hadis İlimleri ve Hadis İstilahları, Terc. Yaşar Kandemir, Ankara 1981, I74).


metruk hadis nedir, metruk hadis, metruk hadis ne demek

Bu kategoride yer alan Ashab-ı Nar Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Metruk Hadis Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.