Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:45
Kavramlar
Abone

Mina Ne Demektir? Neresidir?

Mina Ne Demektir? Neresidir?

Fetva Meclisi
MİNA NEDİR?
Mekke’ye 4,5 km. mesafede, Arafat’a giden yol üzerinde, Müzdelife ile Mekke arasında, Harem sınırları içerisinde bir bölgenin ismidir. Büyük, orta ve küçük cemreler buradadır. Terviye günü (Zilhiccenin 8. günü) güneş doğduktan sonra ihramlı olarak Mekke’den Mina’ya gelip burada öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazını kılmak, burada gecelemek, arefe günü sabah namazını kıldıktan sonra Arafat’a gitmek sünnettir. Hanefîlere göre şeytan taşlama günlerinde Minâ’da gecelemek sünnettir. Diğer mezheplere göre ise vaciptir. Zilhicce ayının 10. günü sabahı hacılar Müzdelife vakfesinden sonra, Meş’arü’l-Haram’dan Mina’ya intikal ederler ve burada teşrik günlerinde ikamet ederler. Hacılar Minâ’ya gelince Akabe cemresine yedi taş atarlar, kurban keserler ve traş olarak ihramdan çıkarlar. Zilhiccenin 11, 12 ve 13. günleri ise, üç cemreye yedişer taş atılır. Ancak, dördüncü gün orda kalarak şeytan taşlamak zorunlu değildir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Kelam Ne Demektir?

Cevap: Mina Ne Demektir? Neresidir?

Darusselam
Mina ne demektir kısaca?

Mina, Mekke’ye 4,5 km mesafede, Arafat’a giden yol üzerinde, Müzdelife ile Mekke arasında, harem sınırları içerisinde bir bölgenin ismidir. Mina ismi kuran ve Hadislerde sadece yer ismi olarak geçer
Büyük, orta ve küçük cemreler buradadır Terviye günü (Zilhiccenin 8 günü) güneş doğduktan sonra ihramlı olarak Mekke’den Mina’ya gelip burada öğle, ikindi, akşam ve yatsı namazını kılmak, burada gecelemek, arefe günü sabah namazını kıldıktan sonra Arafat’a gitmek sünnettir Hanefilere göre şeytan taşlama günlerinde Mina’da gecelemek sünnettir
Mina aynı zamanda bir kız ismidir. Kökeni Arapça’dır. Mina "Camın ana maddesi, Liman, iskele ve Gökyüzü" anlamlarınada gelmektedir.

Okudunuz mu?  Rida Ne Demektir?

mina ne demek, mina nedir, müzdelife ve mina nedir

Bu kategoride yer alan Metaf Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mina Ne Demektir? Neresidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.