Anasayfa
11 Kasım 2023, 10:07
sizden3
Abone

Cünupluk hakkında

Cünupluk hakkında

Cem8
Selamün Aleyküm ;

2 gündür çalıştığım iş yerinde bu konu hakkında tartışıyoruz.3 farklı düşünce var ortada.

1-)Cünup olan bir kimse , önündeki vaktin ezanından önce abdest almış olmalıdır.

2-)Cünup olan bir kimse , mevcut vaktin namazını kıldıktan sonra cünup kaldıysa önündeki vaktin ezanı okununcaya kadar abdest almamış olsa bir şey olmaz vakit çıkmadıkça.

Okudunuz mu?  Cuma Namazını 10 Rekat Kılıyorum. Öğle Namazım Geçerli Olur Mu?

Yani kişi öğlen namazını kıldıktan sonra cünup kalsa aradan 10 dk. sonra ikindi ezanı okunsa ama ikindi vakti çıkmadan abdest alabilir.

3-)Cünup olan bir kimse , vakitler arası en kısa olan vakti (örneğin akşam ile yatsı) esas alarak bu kadar süre cünup kalabilir daha sonra abdest almak zorunda olur.

Okudunuz mu?  Namazda Okunan Rabbena Duaları

Sizin düşünceniz nedir bu konuda ?


Cevap: Cünupluk hakkında

mumsema
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Kardeşim,
Bu konudaki hüküm bellidir, kişiye yada mezhebe göre değişmez.
Cünüp olan bir müslüman kadın yada erkek, namaz vakti girinceye kadar yıkanmayabilir bu caizdir.
örneğin; Yatsı namazını kıldıktan sonra cünüp olan kişi, imsak vaktine kadar yıkanmayabilir. imsak vakti yani sabah namazı vakti girince yıkanması farzdır/ güneş çıkmadan yıkanıp namaz kılacak vakit kadar zaman içinde yıkanması farzdır.
_____________________
Takva ise, namaz vakti girmeden yıkanıp hazır olmak ile olur.

Okudunuz mu?  Sevgili aldatmak kul hakkı mıdır ?

Yanıt: Cünupluk hakkında

Cem8
Allah razı olsun hocam , çok teşekkür ederim.


Cünupluk Hakkında

Tolga0506
Merhaba forum üyeleri size bir sorum olacak. Mesela ben şuan cünübüm ve 1 gün boyunca gusül abdesti alamam. Yarın öğlen gusül abdesti alabilirim. Bugünlük namaz abdesti alırsam olur mu?

Okudunuz mu?  Sağ elle burna su verip sağ elle sümkürmek

Molla_Efdal
Kesinlikle olmaz kardeşim. En kısa sürede gusül alman gerekli.


Kayıtsız Üye
Merhabalar.Yakınlarda bir yakınim vefat etti öğlen saatinde…İkindide gömülecekti ve ben sabah cunuptum direk yikandim fakat duştan sonra vesvese gibi oldu.Cünüp hale geldikten 1 saat sonra duşa girdim.Normalde 1 2 saat sonra ufakta olsa yapışkan bir sıvı gelebiliyor.Sonra cunuplugumden şüphe ettigimden dolayi cenazeye gitmemeye karar verdim.15 yasımdayim dine özen gosteririm ve dedimki peygamberimiz kim mumin cenazesi gorurse takip etsin katilsin demisti ben şuan seytana uyuyorum ve her turlu gidecegim o cenazeye dedim.Ama buyuk ihtimal bunu düşündüğümde cunuptum cunku sonradan gelme olayi gibi oldu ve ben 5 dakikada hemen duşa girdim hızli olmak için niyet ettim 3 kere su aldim falan sonra yine yikanmadan bidaha dedim niyet ediyorum diye bidaha aldim 3 kere falan çok hizli bir sekilde ustumden su doktum yikamaya calistim falan sonra cenazeye gittim namaz kıldım ikindiyide camide kıldım ama seytan bir sure sonra vesvese yapmaya basladi boyle bisey olabilirmi yardim edin?

Okudunuz mu?  "Hapşırmak duanın kabul olduğuna işarettir" sözü doğru mu

ACİLSERVİS
Şeytana teslim olursan öyle bir şey olur. Dinini öğrenip gereksiz işler yapmazsan daha ilk baştan cünüp olmadığını anlar ve sorun yaşamazdın.


Ebû Mansur
Kardeşim 1 saat beklemişsin ondan sonra almışsın. Guslünü aldın uyma vesveselere. O akıntı seni cünüp yapmaz.Biraz ilmihâl okuyalım.Boşalma olduktan sonra bir süre geçmişse örneğin idrarını yapmışsan veya gusül alacak kadar bir süre geçmişse artık şehvetsiz bir şekilde çıkan sıvıdan veya meniden dolayı yeniden gusül alman gerekmez.

Okudunuz mu?  Taharet nasıl alınmalı? Kısaca

yatsıdan sonra cünüp olmak

Bu kategoride yer alan Tuvaletimizin geldiğinde abdest almak gerekir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünupluk hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.