Anasayfa
13 Kasım 2022, 23:10
Kavramlar
Abone

Münker Hadis ve Maruf Hadis Ne Demektir?

Münker Hadis ve Maruf Hadis Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MÜNKER HADİS ? MARUF HADİS NEDİR?
Tercih edilen tanıma göre münker hadis, adalet ve zabt yönünden zayıf bir râvînin, sika râvîye aykırı olarak rivâyet ettiği ve rivâyetinde tek kaldığı hadisdir. Münker hadis zayıf hadisler arasında yer aldığından reddolunur, karşıtı olan maruf hadisle amel edilir. Maruf hadis, zayıf râvînin rivâyeti karşısında tercih olunan sika râvînin hadisidir. Münker hadisin karşıtıdır. Münker hadis karşısında maruf hadis delil olarak kabul edilir. (A.G.)

Okudunuz mu?  Muska Ne Demektir?

Cevap: Münker Hadis ve Maruf Hadis Ne Demektir?

Muhammed
Munker hadis nedir hakkında bilgi

Bilinmeyen, inkâr edilen, hoş karşılanmayan gibi anlamlara gelen munker ifal babından masdardır.

Hadis ıstılahında munker, ravinin muhalefetinden doğan bir zayıf hadis çeşididir. Çeşitli şekillerde tarif edilmiştir. Bazı muhaddislere göre şazla aynıdır.

Okudunuz mu?  Ashab-ı Yemin Ne Demektir?


Ma’ruf hadis nedir hakkında bilgi

Pek çok hadis terimi gibi ismi meful ölçüsünde gelen bir kelime olan maruf bilinen nesne demektir. Hadis uisulünde terim olarak münker yahut şâz merdûd bahislerinde ayrıca tanıtıldığı gibi kısaca zayıf bir ravininin sika raviye aykırı rivayetidir. Münker bu olnuca onun karşılığı olan ma’ruf, zayıf ravinin aykırı olarak rivayet ettiği sika ravinin hadisi olmaktadır. Tarifi daha iyi anlayabilmek için misal üzerinde duralım.


münker hadis nedir, münker hadis, münker hadis ne demek

Bu kategoride yer alan Münavele Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Münker Hadis ve Maruf Hadis Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.