Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:00
Sozler
Yönetici

İslamda ırkıçılık hakkında hadis ayet ve sözler

İslamda ırkıçılık hakkında hadis ayet ve sözler

Kayıtsız Üye
İslamda ırkıçılık hakkında Peygamberimizden hadis, Kurandan ayet ve düşünürlerden/alimlerden sözler paylaşır mısınız?


Cevap: İslamda ırkıçılık hakkında hadis ayet ve sözler

Sedanur
Irkçılığı men eden âyet-i kerimeler:


Ey insanlar! Muhakkak ki biz, sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve sizi millet millet, kabile kabile yaptık ki, tanışıp kaynaşasınız. Allah katında en şerefliniz Ondan en çok korkanınızdır.
(Hucurat suresi, 13)

Aynı surede şöyle buyurulur:

Ancak müminler birbirinin kardeşidirler. Öyle ise, kardeşlerinizin aralarını ıslah edin.

Allah ne Türkleri, ne Arapları, ne Kürtleri değil, ancak, müminleri birbiriyle kardeş ediyor. İslâm’a göre, mümin olmayan bir insan, mümin babasına varis olamıyor. İman gidince, maddî, uzvî ve ırkî bağlılık bir işe yaramıyor.

Okudunuz mu?  Ekip ruhu ile ilgili sözler

HADİS
Kendi nefsi için istediğini mümin kardeşi için de istemeyen (kâmil) mümin olamaz. buyuran Allah Resulü (asm.), bu âyetin amel ve his âlemimize nasıl aksedeceği hususunda bize yol gösteriyor.

Müminler birbirlerini böylesine sevmeleri gerektiği halde şu veya bu sebeple aralarına kin ve husumet girerse, bu takdirde ne yapacaklardır? Âyet-i kerimenin devamı şunu emreder: Kardeşlerinizin arasını ıslah edin. Onları sulha, sükûna kavuşturun. Düşmanlıklarını, dostluğa, muhabbete, kardeşliğe çevirin.

Evet, Kuran’ın hükmüne göre müminler kardeş. Hepsi bir tek aile. Tek cephe. Onların arasına ayrılık sokanlar ise bilerek veya bilmeyerek karşı cephe namına çalışmış oluyorlar.

Hud Sûresinden ulvî bir ders: Nuh (as.) tufan hâdisesinde, Ey Rabbim! Şüphesiz oğlum da benim ailemdendir. (benim ehlimdendir) dediğinde, İlâhî cevap şöyle gelir: Ey Nuh o senin ailenden (ehlinden) değildir. Demek ki; insanın, inanmayan, isyan eden oğlu onun ehli sayılmıyor. Öyle ise inanmayan ırkdaşı da onun dostu, kardeşi olamaz. Bu hakikati hiçbir tevile imkân vermeyecek kadar net biçimde ortaya koyan bir Allah kelâmı:

Okudunuz mu?  Cemal kuru'nun elveda ilahisinin sözleri



Ey iman edenler, babalarınızı ve kardeşlerinizi eğer küfrü imana tercih etmişlerse dost edinmeyin! Sizden kim onları dost edinirse işte onlar, zalimlerin ta kendisidir.
(Tevbe suresi, 23)

Bu ayet, Ancak müminler birbirinin kardeşidirler. âyet-i kerimesinde ders verilen ince ruhun ve derin şuurun bir başka ifadesidir.

İnanmayan babanız sizin dostunuz değil, inanmayan kardeşiniz de sizin dostunuz değil.
Onları dost edinen insan, hakikati çiğnemiş, zulmetmiştir.
Allah’ın ona bir ihsanı olan sevgi hissini yanlış yerde kullanmış, zulmetmiştir…
Yanlış bir tercihle kendisini Cehenneme sokmaya sebep olmuş, nefsine zulmetmiştir.
Onun sevgi hanesinde küffar, mümine ağır basmış ve o adam bu büyük adaletsizliği işlemekle zalim olmuştur.

Okudunuz mu?  Hz. Ömer'in "Cahiliye'yi tanımayan, İslam'ı tam anlamı ile anlayamaz" sözü

‘Maliki yevmiddin’ olan Allah haber veriyor:



O gün ne mal, ne evlât bir fayda vermez. Allah’a kalb-i selim ile gelenler müstesna..
(Şuara suresi, 88-89)


Yanıt: İslamda ırkıçılık hakkında hadis ayet ve sözler

zehraoku
Yüce dinimiz İslamiyet ırkçılığı kesin ve açık bir şekilde yasaklamıştır.

Bu konu da Kur,an-ı Kerim,de ayetler bulunmakla birlikte, Hz Peygamberimizin hadis-i şerifleri de mevcuttur

Okudunuz mu?  Ahlakla ilgili atasözleri ve deyimler

Hucurat Suresi 13 ayetinde şöyle buyrulmaktadır: "Muhakkak ki Allah yanında en değerli ve en üstününüz O’ndan en çok korkanınızdır Yine aynı şekilde Münâfikûn suresinin 8 ayetinde de asıl üstünlük, ancak Allah’ın, Peygamberinin ve mü’minlerindir buyrulmaktadır

Bu ayetlerden anlaşılacağı üzere, İslam a göre üstünlük takvada yani Allah’a yaklaşmadadır Hiçbir kavmin, soyun, kişinin bir diğerine üstünlüğü takva hariçinde söz konusu değildir


Cevap: İslamda ırkıçılık hakkında hadis ayet ve sözler

Kayıtsız Üye
Bu yazıya dayanarak devletin tamamiyle ırkçılık üzerine kurulduğunu bildiğimiz halde neden değişmesi için dile getirilen isteklere yardımcı olmuyoruz. Nasıl ırkçılık üzerine kurulduğunu da açıklayayım. Bütün devlet hizmetleri tek bir dil ile yapılmakta , herkesi türk sayıyor ki bu da ayette geçen Allahın insanları kabile kabile , yaratıldığı ve bunun onun ayetlerinden olduğuna terstir.

Okudunuz mu?  Hemen bilmek ve bilgi ile ilgili atasözü ve deyim

Kayıtsız Üye
Aynen kardeşim Allah korusun ne diye böyle şeyler için ayet ve hadislari alet adiyorsunuz çok tehlikeli daha çok Yapıcı olmak lazım mesuluz Allah ırkınızı size sormayacak ne amel işlediniz diye soracak böyle ırkçılık yapanlar dığerlerinin sebebidir ona göre lütfen insaf


Şema
İSLAM’A GÖRE IRKÇILIK NEDİR?

Peygamber Efendimiz, ırkçılığı şöyle tarif etmektedir:

"Ey Allah`ın Resulü," dedim, "asabiyet nedir?" "Asabiyet," buyurdular, "zulümde kavmine yardım etmendir." (Ravi: Vasile İbnu`l-Eska Hadis No: 4800)

Hadis-i şerif’ten de apaçık anlaşıldığı üzere, ırkçılık; zulüm üzerinde olan, zulüm yapan kavmine yardım edilmesidir. Yani kişinin kavmini, milletini sevmesi ırkçılık değildir. Kişinin kavmini üstün görmesi, zalim oldukları halde onlara yardım etmesi ırkçılıktır.

Okudunuz mu?  Boş konuşmak ile ilgili atasözleri

Kayıtsız Üye
Ya o Milet zulüm ediyorsa emin olamazsın.işte çok lafa gerek yok bence kardeşim .müslümansan benim kardeşimsin demek lazım bak Resulullah SallAllahu aleyhi veselem ne diyor . Ümmetimin helâk olması üç şeyden ileri gelecektir:

1. Kaderiyye (Fertler, kendi fiillerini kendileri yaratırlar, diyerek Allah’ın takdir ve iradesini kabul etmeyenler.)
2. Unsuriyet, (ırkçılık) dâvası gütmek,
3. Dinî mes’elelerin rivâyetinde titiz davranmamak. 2


Kayıtsız Üye
Yinede Kalben taraftar olmak o kişilerin yaptığı zulme ortak olmaktır Allah korusun kımın iyi kimin kütü olduğunu bilmediğimiz bu zamanda hıç kimseyi tutmamak en iyisi. Kardeşlerim


Kayıtsız Üye
MAİDE-51 ayeti için tüm Türkçe Kuran Meallerini Kıyasla

MAİDE-51 için 40 meâl bulundu. Edip Yüksel(5/MÂİDE-51: İnananlar, Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onlarla dost olursa onlardan sayılır. ALLAH zalim toplumu doğru yola iletmez.) / Elmalılı Hamdi Yazır(5/MÂİDE-51: Ey o bütün iyman edenler! Yehud ile Nesârâyı yar tutmayın, onlar ancak birbirlerinin yaranıdırlar, içinizden her kim onlara yardaklık ederse muhakkak onlardan ma’duddur, Allah ise zulm edenleri doğru yola çıkarmaz)
Al size ırkçılık

Okudunuz mu?  Cuma mesajları hadisi şerif

Kayıtsız Üye
Irkçılık bir fitnedir eğer ömetanlayısına güre bir düzen kurulmasa Ateş herkese dokunur


Kayıtsız Üye
ALLAH AŞKINA BU ÜLKEDE İNSANLAR VATANDAŞ OLARAK TÜRKTÜR. ZORLA KÖKENİN TÜRKTÜR DİYE KİMSEYE DAYATILMIYOR. Ülkenin birligi ve bütünlüğü açısından. Bununla oynamaya kalktılar gördünüz ne olduğunu.


Kayıtsız Üye
Müslümanların ülkesinde herhangi bir ırka dayalı vatandaşlık tanımı olamaz. Niye türk vatandaşı olarak dayatıyorsun? Bu düşünce ayet hadisle uyuşmaz. Ben kürt olarak kürt vatandaşıyım. Dilimle kültürümle orf ve adetimle. Bu dayatmalardan dolayı milyonlarca insan öldü. Anayasa da herhangi bir ırkın adı geçmemelidir. Resmi dillerin sayısı arttırılmalıdır. Çözüm budur.

Okudunuz mu?  Bilginin önemi ile ilgili özlü sözler

Kayıtsız Üye
Her ülke köklerini dil, din, tarih, kültür gibi değerlerden alır ve bu değerler etrafında bütünleşir. Amerika da böyledir, İran da, Almanya da, Arabistan da, Çin de. Sadece din etrafında tutunmaya kalkmanın sonucunu Osmanlı Devleti`nde yaşadık. Zayıf düştüğü ilk fırsatta Balkanlar da biz ayrı milletiz dediler. Araplar da. İnşAllah bir gün sadece İslam’ın temel olduğu ve diğer farklılıkların gülümseten hoşluklar olarak kaldığı toplumlarımız olur. Bunu Allah c. c.’dan dilerim. O güne kadar Türkiye’de dili ve milletin adını bahane edip "ben sizden değilim" diyen kendisi bölücüdür. Zira Peygamberimiz döneminde de kabileler ve kavimler vardı. Peygamber siz artık kabilelerinizi anmayacaksınız, kavimlerinizi unutacaksınız demedi. Haram olan kavmini diğerlerinden üstün tutmaktır, fitne oluşturmaktır. Duvarın tuğlaları gibi olması gereken müslümanları birbirine düşürmektir. Biri size "sen Kürtsün, sen bizden değilsin, bizden uzak dur" gibi sözler asla söylemezken siz ‘ben başkayım" kavgası ve ayrıştırıcılığı yaparsanız yalnız kavminize zulmetmezsiniz, fitne ehli ve vefasız da olursunuz. Sonunda size biz kardeşiz diyenler "git bak başının çaresine o halde" der. Kabilenizle küffarın oyuncağı, ecnebilerin piyonu olursunuz. İslam coğrafyasının yarısı böyle fitnelerle ayrı düşmüş, miskin ve düşkün haldeki ülkelerden ibaret. Dünyada 200 ülke var. 70’i müslüman ülke. Say denilse 10 müslüman ülke belki sayılabilir, belki sayılamaz. Kalanı benzer fitnelerle kuvvetsiz hallere düştü. Bundan da Allah razı olmuş mudur düşünün kardeşlerim. Allah her şeyi hakkıyla bilendir. Selam ile.

Okudunuz mu?  Kitap okumak ile ilgili atasözleri ve vecizeler

ırkçılıkla ilgili ayetler, ırkçılık ile ilgili ayetler, ırkçılık ile ilgili ayet

Bu kategoride yer alan Bu güzel güne ! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda ırkıçılık hakkında hadis ayet ve sözler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.