Anasayfa
14 Şubat 2023, 18:51
Kavramlar
Abone

Müzdelife Ne Demektir?

Müzdelife Ne Demektir?

Fetva Meclisi
MÜZDELİFE NEDİR?
Mekke’de Arafat ile Mina arasında Harem sınırları içinde bulunan bir bölgenin adıdır. Arafat’ta vakfe yapıldıktan sonra Müzdelife’ye gelinir.
Burada vakfe yapılır. Bayram gecesini burada geçirmek, vakfeyi Meş’ar-ı Harem’in yakınında yapmak sünnet, bu mevkide vakfe yapmak ise vaciptir.
Müzdelife’de vakfe, arefe günü güneşin batmasından kurban bayramının birinci günü güneşin doğmasına kadar ki zaman diliminde yapılır.
Bu zaman diliminden, Hanefiler, Kurban bayramının birinci günü fecr-i sâdıktan güneşin doğmasına kadar olan zamanı, Şâfiî ve Hanbeliler, arefe günü gece yarısından fecr-i sâdık’a kadar ki zamanı, Malikiler ise arefe günü güneşin batmasından fecr-i sâdık’a kadar olan zamanı tercih etmişlerdir.
Bu zaman diliminde bir müddet Müzdelife’de kalan kimse vakfe yapmış sayılır. Gecenin tamamını Müzdelife’de geçirmek sünnettir. Arefe günü akşam ile yatsı namazı Müzdelife’de yatsı vaktinde birleştirilerek kılınır (cem-i te’hîr). Cemerata atılacak taşlar, buradan toplanır. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Maharici Huruf Ne Demektir?

Cevap: Müzdelife Ne Demektir?

Fetva Meclisi
Müzdelife, Arafat ile Mina arasında ve Harem sınırları içinde kalan bir bölgenin adıdır. Müzdelife’nin sınırları levhalarla belirtilmiştir. Müzdelife’de vakfe yapmak haccın vaciplerindendir.


Cevap: Müzdelife Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
çok işime yaradı TEŞEKKÜRLER


Cevap: Müzdelife Ne Demektir?

Muhammed
müzdelife nedir kısaca sözlük anlamı

  1. Mekke’de Arafat ile Mina arasında bulunan mukaddes bir yer.
Okudunuz mu?  Tebeu't-Tabiin Ne Demektir?


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sayenizde öğrendim


Kayıtsız Üye
Müzdelifeden şeytan taşlamak için taş toplanır. Bayram sabahı da aynı yerde "Müzdelıfe vakfesi" yapılır. Müzdelife Arafat Dağı ile Mina arasında yer alır. Arafatdan Mekke’ye gelişte ziyaret edilen kutsal bir yerdir.

Okudunuz mu?  Tekfin Ne Demektir?

müzdelife ne demek, müzdelife nedir kısaca, muzdelife nedir

Bu kategoride yer alan Kamet Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müzdelife Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.