Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:42
Kavramlar
Abone

Vahy-i Metlüv Ne Demektir?

Vahy-i Metlüv Ne Demektir?

Fetva Meclisi
DİNİ KAVRAMLAR SÖZLÜĞÜ :..

VAHY-İ METLÜV

Okunan vahiy demektir. Bundan maksat Kur’ân’dır. "?Bu Kur’ân bana sizi ve ulaştığı herkesi uyarmam için vahyolundu?" (En’âm, 6/19); "Sana vahyedilmesi henüz tamamlanmadan Kur’ân-ı acele okuma…" (Tâ-hâ, 20/114) vb. âyetler, Kur’ân’ın vahiy ürünü olduğunu ifade etmektedir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Ashab-ı Feraiz Ne Demektir?

Cevap: Vahy-i Metlüv Ne Demektir?

Muhammed
Vahy-i Metlüv nedir hakkında kısa sözlük anlamı
Bir fikrin, bir hakikatın veya emrin Allah (C.C.) tarafından Peygambere bildirilmesi.


Lügatte vahiy: Kelâm, kitap, işaret, irsal, ilham, ifham, emir, teshir, bir şeyi harfiyyen i’lâm, bazı hususi maksadları tebliğ gibi mânalara gelir.

Şeriatta vahiy: Dilediği ahkâmı, esrar ve hakaikı Peygamberan-ı Zişanına rüya, ilham, kitap, irsal-i melek yollarından biriyle Cenab-ı Hakk’ın bildirip ifham buyurması demektir. (Vahiy ve ilhamın farkları: Birincisi: İlhamdan çok yüksek olan vahyin ekserisi melâike vasıtası ile ve ilhamın ekserisi vasıtasız olmasıdır.


vahyi metlüv nedir, vahyi metlüv ne demek, vahyi metluv

Bu kategoride yer alan Mütekellimun Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vahy-i Metlüv Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.