Anasayfa
19 Nisan 2023, 20:03
sizden91
Abone

Bilerek cünüp olmak günah mıdır

Bilerek cünüp olmak günah mıdır

şükrü_01
yani arkadaşlar bildiğiniz gibi bir çok gencin yaptıgı şey. bilerek cünüp oluyorlar yani şehvetle meni çıkarıyolar bu günah mıdır arkadaşlar .yardımcı olursanız sevinirim

GÜNÜMÜZ İNSANININ DİN ANLAYIŞI

-Zina eder, cünüp gezmez!
-Haram yer, domuz yemez!
-Teravih kılar, farz kılmaz!
-Sadaka verir, zekat vermez!
-Ölünün yanında örtünür, dirinin yanında açılır saçılır!


Cevap: bilerek cünüp olmak günah mıdır ??

Fakı
Meniyi kendileri çıkartmaları bir kere günah .
Cünüp gezme olayı ise iki namaz vakti arasına izin var yalnızca .

Ayrıca bir çok gencin yaptığı şeyi bizim kesinlikle yapmamamız gerek ve uyarı yapmak gerek çevreye .

Okudunuz mu?  Evham ve vesvese psikolojik midir?

Yanıt: bilerek cünüp olmak günah mıdır ??

Berât1
1- Hanefi Mezhebi:

a) Dört Mezhebe Göre İslam Fıkhı, A. el-Cezirî:

– "Mastürbasyon yapmak helâl olmaz. Çünkü bu, fıtratı çiğnemektir. Bu da mastürbasyonun haram olduğunu ifade eder. Çünkü bu, insanî fıtratın dışına çıkan ve ilâhî yasakları çiğneyen kimselerin işidir. Yüce Allah (c.c) buyuruyor: "Evlenmeye imkân bulamayanlar, Allah, fazlından onların ihtiyacını giderinceye (lütfü ile zenginleştirene) kadar, iffetli kalsınlar.” (en-Nûr, 24/33) Yani, Cenâb-ı Allah kendilerini fazlıyla zengin kılıp, meşru evlenme yollarını onlara kolaylaştırıncaya kadar; şehveti frenleme hususunda sabretsinler. Günahı her ne kadar zinadan daha az da olsa mastürbasyon, yine de Kitap ve Sünnet’le haram kılınmıştır. Bunun günahı zinanınkinden daha azdır.”

Okudunuz mu?  Göz pınarında ki çapak - çok acill

Allah c.c. razı lolsun bilgi paylaşımı için


Cevap: bilerek cünüp olmak günah mıdır ??

Kayıtsız Üye
Allah hepimizin yardımcısı olsun bu ahir zamanda. Çünkü bu zaman çok tehlikeli insan her an yanlışa düşebilir ve zina yapabilir. Bu yüzden çokça ibadet edip birbirimize dua edelim arkadaşlar


Kayıtsız Üye
Amin. Aynen bu zamana temin olmak temiz kalabilmek çok zor.

Okudunuz mu?  Namazdayken 3 defa abdest aldım. yardım edinn.

bunu yapmak sadece anlık zevk verir devamında ise pişmanlık


Kayıtsız Üye
İnanın arkadaşlar hepsi bir anlık zevkdir.Ondan sonra sıkıntılır yaşanmaya başlar ve tüm samimiyetimle söylüyom ölene kadar insanın içinde her zaman huzursuzluk olur.Kİ zaten helal dairesi keyfe kafidir ve evliliğe bırakın işi anlatamıyom tam ama binler elem ve sıkıntılar evleneceğinizin eşinize bile rahat bakamıyacak sınız ona göre …..THE END(ölümün yaşı yoktur her zaman gelir)


Kayıtsız Üye
Şimdi millet ortalıkta kendini nasıl göstereceğini şaşırtmış kimisi tayt ile çıkıyor kimisi mini etek ve tabi Erkek"te nefsine hakim olmakta baya bir zorlanıyor halbuki herkes düzgünce giyinse tamamen yok olmaz ama yinede azalır bu yer yüzündeki azgınlık.

Okudunuz mu?  Cennette Sıkılmak Var Mı?

Kayıtsız Üye
Şimdi mastürbasyon yapmak zina yapmaktan çok günah değildir .gidip zina yapacağına el yoluyla bosalmak daha doğrudur.


Kayıtsız Üye
Kisaca si kadinlar acik sacik olmasa eekek azmaz yani carsiya cikiyorsun bazi kadinlar erkekleri bile bile azdiriyor yani kadin usulca giyinse erkek te nefsine sahip ciksa tabi kadin da


Kayıtsız Üye
abi cünup dolaşmak zorunda kalıyorum. Nefsime hakim olamıyorum nasıl olabilirim? Günümüzde cünup dolaşmak zorunda olan ve zorla cünup yapanlar var . Allah kahretsin!!!!!!!!!

Okudunuz mu?  Salavat çekerken tecvid uygulanır mı ?

Kayıtsız Üye
abi ben yeni ergenliğe girdim
eğer o işimi halletmezsem her an zinaya girecekmiş gibi hissediyorum şimdi ben o şeyi yapınca günah mı işliyorum ama kotu bir unsur izlemeden


arifselim
Zinaya girecekmiş gibi hissediyorum demekle olmaz. Ancak gerçekten karşında ve imkan dahilinde olan zina durumları karşısında mastürbasyon caiz olur.


Kayıtsız Üye
uyuyordum uyandığımda cünüp olduğumu fark ettim günahmı


Selam2
Hayır niye günah olsun. Uyandığında kalkar guslünü alırsın.


Kayıtsız Üye
isteyerek cünup olduktan sonra herhangi bir ibadet yapılabilir mi yada yapılmamalı bu nasıl olmalı

Okudunuz mu?  Cinsellik konusu hakkında dua etmek hakkında?

AKA
Gusül almadan namaz kılamazsın, Kuran okuyamazsın, dokunamazsın vs.. hemen hemen tüm ibadetleri yapamazsın. Gusül almak zorundasın.


Aygun
Hocam ratsiz edersem afedin
Ama bir sorum var ben yatrken spermam gelyo ve emen kalkyorum dishtiryorum kendimi ve bel ustu yatyorum kalktimda ic bişey belemyorum ve neden oluyo gunahmi 😑🤔😐


arifselim
Uyku halinde iken meninin gelmesi yani cünüp olmak günah değildir. Bu bir hastalıktan dolayı sürekli olduğunu düşünüyorsan doktora gitmen gerekir. Yok bu arada bir oluyorsa meni gördüğünde gusül abdesti alman gerekir.

Okudunuz mu?  Namazda dua okurken harfleri peltek okumak

Kayıtsız Üye
Hani afedersiniz çok azmis durumda iken kadina yurumek yerine mastürbasyon yapmasi caiz mi oluyo mumsema cevaplarsaniz sevinirim


#UguR
< Hani afedersiniz çok azmis durumda iken kadina yurumek yerine mastürbasyon yapmasi caiz mi oluyo >
Zina yerine büyük bir günah işlemek yerine masturbasyon yapmak daha iyidir. Çünkü zina büyük bir günahdır.


arifselim
İnsan nefisinin zinaya düşmesinden korkacak hale gelmesi durumunda mastürbasyon yapması elbette zinaya düşmesinden çok daha ehvendir yani daha uygun olur. Ama bu fiili alışkanlık haline getirmek haramdır buna dikkat edilmelidir.

Okudunuz mu?  Allah niçin bu kadar büyük bir evren yarattı? bu uzay mevcudiyetini bize mi borçlu

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar o ihtiyaç dediğimiz şey yani kendimiz yaparak cunup oluyoruz ya onu yaparsak gunah mi ?
Biliyorsaniz bana detayini anlatir misiniz iyi günler


mumsema
< kendimiz yaparak cunup oluyoruz ya onu yaparsak gunah mi ? >
Sadece zina endişesi varsa yapılmalı yoksa zevk almak için yapılırsa caiz değil


Kayıtsız Üye
Mastürbasyon dinimizce yasaktır. Bu olayı meşrulaştırmanın bahanesi yoktur. Her an zinaya gidecek hissine kapılmanız da nefsinizin bir oyunudur. Kesinlikle zina kaçınılmaz hal alırsa cevaz vardır onun hariçinde alışkanlık haline getirilmesine dinimizde yer yoktur. Dininiz evlenmeyi emreder, mu masturbasyonlarla kendini avutanlar yani tatmin edernler ve alışkanlık haline getirenler zamanla evliliğin bir ihtiyaç olmadığına inanmaya meylederler veya evlenirler evli iken de bu işleme devam ederler bu ise evlilikte büyük sorunlara yol açar. Kısaca özetle fetva değildir bu sadece öneri yapmamaya özen gösterin. Bu sıvının sağlık açısından vucuttan atılması gerekiyor. Onun için yapıyorum diyecek olursak, yine yapmayın vurun kafayı yatın vucuttan daha keyifli halde attığınızı göreceksiniz. Hem helal yoldan hemde çok güzel bir kadın çok genç bir kadınla bazen farklılıklar gösterebilir ama atılması ihtiyaç olduğu zaman uyandığınızda atılmış olarak ve rahatşamış olarak uyanacaksınız.

Okudunuz mu?  Kul Hakkı Dışında Allah'ın Affetmeyeceği Günah Kesin Olarak Varmıdır.?

cünüp olmak günah mı, cünüp olmak, cenabet olmak günah mıdır

Bu kategoride yer alan Müslümana küfür'e düşürecek söz söylemek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilerek cünüp olmak günah mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.