Anasayfa
16 Aralık 2023, 22:10
missa5
Abone

Emeksiz yemek olmaz, zahmetsiz rahmet olmaz

Emeksiz yemek olmaz, zahmetsiz rahmet olmaz

emek
emeksiz yemek olmaz, zahmetsiz rahmet olmaz


Cevap: emeksiz yemek olmaz, zahmetsiz rahmet olmaz

Ebu Ducane
EMEKSİZ YEMEK OLMAZ,ZAHMETSİZ RAHMET OLMAZ
Günümüzde insanlar için hazır hiçbir şey yok. Herkesin kendi emeğiyle, kendisi için çalışması lazım. Sadece çalışarak biz kendi amacımıza uaşabiliriz.
Bizim hayatımız durmadan geçiyor, bu yüzden bizim de durmadan çalışmamız, yeni bir şeyler öğrenmemiz gerek.
Mesela dünyadaki bütün ünlü insanlar kolay yoldan mı ünlü oldular diye zannediyorsunuz? Tabi ki onlar da zorluk çekmişlerdir. Yaşamda sadece iyi şeyler yoktur, zorluklar da çok olur, farklı güclüklerle karşılaşabiliriz, ama bütün sorunları çözmek mümkündür. Bunun için biz ne kadar istiyorsak o kadar gayret etmemiz gerekir. Var olan bütün güçlerimizi saklamadan harcamakta fayda vardır.
Başarıya ulaşmak için çok çalışmamız, her zaman son haberleri, bilim ve teknolojideki yeni buluşları bilmemiz lazım. Bunları bilmeyerek biz hiçbir zaman başarılı olamayız. Sadece çalışarak biz gözle görülür başarılara ulaşabiliriz.
Son zamanlarda da bizim ülkemizde yeni binalar yapılıyor. İşte her gecen gün bizim ülkemiz gözle görülür biçimde gelişiyor. Bu da bence ülkemizdeki bütün insanlar için büyük bir başarı oranıdır. Eğer ülkemiz için her insan çalışırsa, sorunları çözmek için olumlu yönden yaklaşırsa, o zaman biz geleceğimize güvenle bakabiliriz.
Çalışmayı seven insan kendi maksadına ulaşır. Bu gibi insanlar hem başarılı hem sağlıklı olurlar, çünkü onlar hep hareket halinde oluyorlar. Ama tembel ve hareketsiz insanlar her zaman geride kalırlar.
Zahmetsiz rahmet olmaz. diye bir atasözü var. Her işte gayret ederek, biz istediklerimizi elde edebiliriz. En önemlisi de her şeyi seve seve yapmamız gerek, o zaman kendimiz de zevk alırız, başkalarına da zevk veririz.

Okudunuz mu?  Haram parayı fakire vermek

zahmetsiz yemek olmaz, emeksiz yemek olmaz, zahmet olmadan

Bu kategoride yer alan Üç talak ile boşanıp tekrar nikah kıymak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Emeksiz yemek olmaz, zahmetsiz rahmet olmaz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.