Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:42
Kavramlar
Abone

Namahrem Ne Demektir?

Namahrem Ne Demektir?

Fetva Meclisi
NÂMAHREM
Farsça olumsuzluk eki olan nâ ile Arapça haram kılınan şey anlamına gelen mahrem kelimesinin birleşiminden oluşan nâmahrem, kelime anlamıyla haram olmayan demektir. Dini bir kavram olarak ise, evlenilmesi haram kılınmayan, evlenmesi helal olanlar için kullanılmaktadır. Evlenilmesi yasak olan için ise, mahrem tabiri kullanılmaktadır. Türkçe’de bu kelime, sözlük anlamından hareketle bazen yanlış kullanılmaktadır. Ancak burada kastedilen evliliğin haram kılınmasıdır; bakılması veya dokunulması yönünden haramlık kastedilmemiştir. Nâmahrem olan kadının, yüzü ve elleri dışındaki uzuvlarına bakmak ve bunlara dokunmak helal değildir. Kötü niyetle ve şehvetle yüz ve ellerine bakmak da caiz olmaz. (bk. Mahrem) (İ.P.)

Okudunuz mu?  Farz Ne Demektir?

Cevap: Namahrem Ne Demektir?

Muhammed
namahrem nedir maddeler halinde kısa sözlük anlamı

  1. Evlenmelerinde yasa bakımından sakınca olmayan (kadın ve erkek).
  2. Yabancı, el
    Örnek: Doğrusunu isterseniz beni aldatmamıştır; ama namahrem karşısında oynamıştır. S. F. Abasıyanık
  3. Aralarında evlenmeğe mani olacak kadar yakınlık bulunmayan. Şer’an evlenmeğe mani akrabalığı olmayan erkek veya kadın. (Osmanlıca’da yazılışı: na-mahrem)

Okudunuz mu?  Nefaz Ne Demektir?

namahrem ne demek, namahrem ne demektir, namahrem nedir

Bu kategoride yer alan Vahiy Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namahrem Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.