Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:45
Kavramlar
Abone

Rezzak Ne Demektir?

Rezzak Ne Demektir?

Fetva Meclisi
REZZÂK NEDİR?
Allah’ın sıfatlarından biri olup, çok rızık veren demektir. (bk. Râzık) (İ.K.)


Cevap: Rezzak Ne Demektir?

Fetva Meclisi
Rezzak Ne Demek? Kısaca
Rezzak Nedir? Özet

Rezzak. Çok rızık veren ve yeteri kadar rızıklandıran yiyecek ve içecek verdi, rızıklandırdı anlamına gelen re. ze. ka fiilinden türemiş mübalağa ile ism-i fail. Rezzâk, Allah Tealâ’nın Kur’an-ı Kerim ve hadislerde zikredilen el-esmaül-hüsnâ (güzel isimleri) sındandır.: "Muhakkak Allah rezzak (asıl rızık veren) dır. O pek çetin kuvvet sahibidir" (ez-Zâriyât 51 /58). Hadislerde zikredilen Allah’ın 99 güzel isimleri içerisinde de geçer (Tirmizi, Daavât, 83; Hâkim en-Nisâburî, Müstedrek, I, 16-17).


Cevap: Rezzak Ne Demektir?

Darusselam
Rezzak Ne Demek? Kısaca
Rezzak Nedir?

Okudunuz mu?  Tecdid Ne Demektir?

Rızkı veren anlamına gelen Allah’ın 99 isminden biri.

Rızık veren kuluna karşı çok şefkatli ve merhametli olan Allah (c.c), insanları içinde sayılamayacak kadar çok nimetle dolu olan topraklarda yaşatır. Öyle ki insan toprağı ekip biçmeden bile toprak yemyeşil ürünler ve başaklar verir. içinden sarı, kırmızı, yeşil, turuncu meyve ve sebzeler çıkar. Masmavi denizlerin içi ise yine binlerce çeşit ve lezzette balıklarla doludur. Bütün bunların yanında Allah insanlara hem yerdeki hayvanların etini, hem de gökteki kuşun etini yedirir, hayvanların içinden tertemiz süt çıkarır, arılara bal yaptırır… Bütün bunları insanlara Allah bağışlamaktadır.İşte tüm bunlar, Allah(c.c)’ın rezzak sıfatıyla tecelli eder.

Okudunuz mu?  Âsitane Ne Demektir?

rezzak, re rezzak

Bu kategoride yer alan Ayne'l Yakin Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rezzak Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.