Anasayfa
15 Ağustos 2021, 6:31
Kavramlar
Abone

Salah Ne Demektir?

Salah Ne Demektir?

Fetva Meclisi
SALAH NEDİR?

Sözlükte "iyi olmak, iyi hal üzere bulunmak, durumu düzeltmek, uygun olmak, fesadın yok olması ve istikâmet" anlamlarına gelir. Fesadın zıddıdır.
Kur’ân’da bu kelime "salaha" şeklinde iki âyette geçmiş ve îmân etmek anlamında kullanılmıştır (Ra’d, 13/23; Mümin, 40/8). Kur’ân’da daha çok bu kökten türeyen sulh, sâlih, sâlihîn, sâlihât, ıslâh ve muslih kelimeleri kullanılmıştır. Allah’ın emrettiği, razı olduğu, hayırlı, yararlı ve mutedil her şey salahtır. İnsanın; ifrat ve tefritten uzak, itidal, istikamet ve güzel bir hal üzere bulunması, îmân edip emir ve yasaklara uyması, isyan, aşırılık ve bozgunculuktan kaçınması salahtır. Salah, müminin güzel vasıflarından biridir. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Ecir Ne Demektir?

Cevap: Salah Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Güzel SAĞOLun….


Cevap: Salah Ne Demektir?

Muhammed
salah nedir kısaca maddeler halinde sözlük anlamı

  1. Düzelme, iyileşme, iyilik.
  2. Barış. Dine olan bağlılık.
  3. 1. düzelme, iyileşme, iyilik. 2. barış. 3. dine olan bağlılık.
  4. Bir şeyin en iyi hali. Rahatlık, sulh, iyileşme, düzelme, iyilik. Dine olan bağlılık. Her hayra cami faziletlerin toplanmasında hasıl olan yüksek bir sıfat. (Mukabili fesad ve fücurdur)

Okudunuz mu?  Velayet Ne Demektir?

Cevap: Salah Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
Elmalılı 14:31 – (Ey Muhammed!) İman eden kullarıma söyle: "Namazı dosdoğru kılsınlar, alış-veriş ve dostluğun olmadığı bir günün gelmesinden önce, kendilerine verdiğimiz rızıktan açık ve gizli (Allah için) harcasınlar."
buradaki o iki yerden farklımı? yoksa eksik mi sylediniz

Okudunuz mu?  Cariye Ne Demektir?

Şema
salah ne demek
< kendilerine verdiğimiz rızıktan açık ve gizli (Allah için) harcasınlar. >
Salah, kelimesi içine tüm salih ameller girer.


Vuslat79
Hocalarim ezanda hayyel es Salah deniyor. Buradaki Salah in anlamı namaz değil mi ?


arifselim
Türkçe alfabede olmayan ve ‘H’ harfinin sert yani boğazdan okunuş haliyle olan ‘salah’ ile ezanda okunan ‘Hayye Alas-salah’ kelimesinde ki salah arasında fark vardır.

Okudunuz mu?  Bektaşilik Nedir?

Ezanda okunan Hayye alessalah’da ki ‘SALAH’ kelimesindeki mana haydi namaza gelin anlamındadır.


Kayıtsız Üye
Ezanda Hayyeales salah dendiği diyanetten de teyit edildi ancak, dört yıl Suudi Arabistanda çalıştım özellikle Mısırlı müezzinlerin ezanlarını çok dinledim çok güzel ezan okuyorlar, arapça namaz sala dır namaz farsça kökenli sözdür Hayya lel sala haydi namaza demektir hayyeales haydi demek olduğunu kabul edelim ardından salah geliyorsa bu namaza çağrı değil iyiliğe çağrı gibi olurki yanlıştır

Okudunuz mu?  Münecci Ne Demektir?

salah ne demek, salah nedir, salaha ne demek

Bu kategoride yer alan Allah ıslah etsin ne demektir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Salah Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.