Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:14
Namaz
Abone

Namaz kılanlara verilecek olan mükafatlar nelerdir namazı kılmanın önemi

Namaz kılanlara verilecek olan mükafatlar nelerdir namazı kılmanın önemi

Kayıtsız Üye
namaz kılanlara verilecek olan mükafatlar nelerdir namazı kılmanın önemi
namaz kılanlara verilen mükafatlar la ilgili ayetler ve hadisler hakkında bilgi vere bilirmisiniz Allah razı olsun Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun


Cevap: namaz kılanlara verilecek olan mükafatlar nelerdir namazı kılmanın önemi

@hmet
Ayet ve hadislerle namazın önemi ve mükafatı

وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا تَصْنَعُونَ
NAMAZIN ÖNEMİ VE SEVABI-FAZİLETİ

İnsanın düzenli bir şekilde Rabbi ile bağlantısını sağlayan namaz, İslamın şartlarından biri ve en önemlisidir. Ergenlik çağına gelen, akıl sahibi her Müslüman’a günde beş vakit namaz kılmak farzdır. Gerek kitabımız Kur an-ı Kerimde, gerek Peygamberimizin Hadisi Şeriflerinde namazla ilgili pek çok emir ve öğüt vardır. Hutbemizin başında okuduğum ayet i kerimede Cenabı Hak şöyle buyuruyor:
(Ey Muhammed !) Kitaptan sana vahyolunanı oku ve namazı dosdoğru kıl. Çünkü namaz insanı hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah ı anmak elbette ( ibadetlerin ) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı biliyor. (1)

Okudunuz mu?  Namazın 5 vakit olduguyla ilgili ayetler nelerdir?

Namazın kişinin kalbini aydınlatacağı, kalbindeki aydınlığı artırmak isteyenin bunu namazla elde edebileceği de hadislerde vurgulanmıştır. Sevgili Peygamberimiz ( as.) şöyle buyuruyor: İslam beş temel üzerine kurulmuştur. Allah tan başka ilah olmadığına ve Muhammedin (a.s.) Allah ın Resulü olduğuna şahitlik etmek, namazı dosdoğru kılmak, zekât vermek, Allah ın evi Kabeyi haccetmek ve Ramazan Orucunu tutmaktır. (2)

Allah ın sonsuz güç ve kudreti, kâinata koyduğu harika uyum ve nizamı, insana lütfettiği sayısız nimetler, akıl sahibi insanları O’na kaşı derin bir övgü, saygı, sevgi ve şükre yöneltir. Namaz bu saygı ve sevginin sürekli ve düzenli bir şekilde ifadesidir. İnsanın buna ihtiyacı vardır. Çünkü insan diğer canlılardan farklı olarak akıl, duygu, düşünce ve ruh sahibi olarak yaratılmıştır. Bedenin ihtiyaçları olduğu gibi ruhun da ihtiyaçları vardır. Namaz Allah’a inanan insanın ruhunun günlük gıdasıdır. Namazdan uzak kalmak, ruhu açlığa mahkûm etmek demektir. Her an Yüce Allah’ın sayısız nimet ve ihsanlarına kavuştuğunun bilinciyle yaşayan ve her an O’nun rahmetini üzerinde hisseden bir kul, o lütuf, ihsan ve rahmetin kaynağı ile bağını canlı tutmak ister. Namaz, kul ile rabbi arasındaki bağın güçlenmesine büyük katkı sağlar.
Değerli Müminler!
İmanın alameti, dinin direği, müminin miracı ve huzurun kaynağı olan namazı, cemaatle kılmak yalnız başına kılmaktan daha faziletlidir. Zira cemaatle kılınan namaz, Müslümanların kaynaşmasına vesile olur. Bir Hadis-i Şeriflerinde Efendimiz (sav.) : Cemaatle kılınan namazın sevabı, yalnız başına kılınan namazdan 27 derece efdaldir buyurmuştur. (3)
Ancak cemaate devam eden kardeşlerimiz özellikle temizlik hususunda her zamankinden daha çok titiz olmalı, camide kimseyi rahatsız etmemeli, safları sık ve düzgün tutmalıdırlar.
Rabbimizin ilahi rahmet ve mağfiretine nail olmak istiyorsak, namazlarımızı tam bir samimiyetle kılmalıyız. Özellikle cemaatle namaza devam etmeliyiz. Peygamber efendimiz (a.s) ve sahabelerin namazı niçin hiç terk etmediklerini iyice düşünmeliyiz. Aile halkımıza da küçük yaştan itibaren namazı öğretmeli ve onlara bizzat örnek olmalıyız. Aksi halde Yüce Allah’ın Sonra arkalarından öyle bir nesil geldi ki, namazı bıraktılar, şehvetlerine uydular. İşte bunlarda azgınlıklarının cezasına uğrayacaklardır. (4) ilahi hükmü gereğince yargılanacağımızı, hesaba çekileceğimizi bilmeliyiz.

Okudunuz mu?  Kadın erkeğin önünde namaz kılabilir mi?

Yazımızı müslim’in Kab El-Eslemi’den rivayet ettiği bir Hadis-i şerifle bitirelim. Adı geçen sahabi diyor ki: Bir yolculuk sırasında Hz. Peygamber(sav.) le birlikte geceledim, hizmetinde bulundum. Bana: Neyi arzu ediyorsun, iste buyurdu.
— Ya Resulullah, Cennette seninle beraber olmayı arzu ediyorum, dedim. Gerçekten yalnız bunu mu istiyorsun? buyurdu.
— Evet, yalnız bunu istiyorum, dedim. Bunun üzerine Hz. Peygamber: O halde pek çok namaz kılarak nefsin için bana yardımcı ol diye öğüt verdi.

Okudunuz mu?  Eda, iade ve kaza namazı ne demektir? Kaza namazı olan kişi ne yapmalıdır?

HAZIRLAYAN: Yusuf BÜYÜKÇELEBİ
_________________________
1-Ankebut Suresi ayet:45
2-Buhari, Müslim, Tirmizi Nesei: İman
3-Buhari, Tecrid Terc. C.2 Sayfa:606
4-Meryem Suresi ayet:60


Cevap: Namaz kılanlara verilecek olan mükafatlar nelerdir namazı kılmanın önemi

Kayıtsız Üye
Ben 10 yaşındayım ve namaz kılıyorumkapandım.


Cevap: Namaz kılanlara verilecek olan mükafatlar nelerdir namazı kılmanın önemi

Kayıtsız Üye
S.a benimde içimde sıkıntı huzursuzluk eksık olmuyo ruhum sıkılıyo bu yüzden namaza başlamak istedim Allah yardımcımız olsun bu dünyada ve öbür dünyada inş

Okudunuz mu?  Secdede ayaklar nasıl olmalıdır? Baş parmaklar kalkarsa namaz olurmu? Sadece tek ayak kalkarsa ne olur?

semademir
Allah herkesin imanini kuvvetlendirsin inşAllah hepimizi kabir azabından korusun namaza başladım inşAllah bırakmam Allah hepimize namazı düzgünce vaktinde kılmayı nasip etsin (AMIN)


Kayıtsız Üye
Namaz kilınca içinız huzur doluyor ve kendinizi Allah a daha yakın hissediyorsunuz


Kayıtsız Üye
Lütfen namaz kılın Allah için

Okudunuz mu?  Kaza namazı kılarken nasıl niyet edilir

Bu yazıyı okuyan buttun kardeşlerim,namazı terk etmeyin dinimizin direği namazdır,,,,,ABBAS ERDEMIR


Kayıtsız Üye
Değerli kardeşlerim ben günahkar ve aciz bir kulum,Allah için namazlarınızı kılın. Namaz bizi sırat köprüsünde cehenemden kurtaracaktır. Allah bütün müslümanları nefislerinin şerrinden korusun. amin.


Kayıtsız Üye
Namaz o kadar önemli bir ibadettir ki kulun ilk hesaba çekileceği şey namazdır

Okudunuz mu?  Namaz ile ilgili hutbe

Kayıtsız Üye
namaz çok önemli bir ibadettir


Kayıtsız Üye
Allah yazanlardan bizi bilgilendiren kardeşlerimizden ve bu gibi güzel İslam dinimizi öğrenmek için buraya gelen bütün kardeşlerimden razı olsun. Rabbim hepimizi cennettine nasip et. Allah’ım bunu okuyan bütün Müslüman kardeşlerimin duasını sonrada benim duamı kabul gör Yarabbi.


Kayıtsız Üye
Evet namaz kılarken Allah tan sohbet ediyoruz içimiz rahatlıyor Rabbim herkese nasip etsin çocuklarımada aminn


Kayıtsız Üye
Allah ‘ım şükürler olsunki senin için namaz kılmayı bana nasipeyledin amin

Okudunuz mu?  Namaz bahsi kuranda kaç yerde ve hangi sürelerin ayetlerinde geçiyor?

Kayıtsız Üye
Şükürler olsun ki sırf namaz için dünya işlerini aksatabiliyorum,sırf namazım kaçar diye pek dışarı çıkmıyorum, çok önemli işim varsa dışarı çıkar hemen bitirmeye çalışıp evime dönerim, ki zaten dışarıyı sevmiyorum bir bayan evinde durmalı bence, riya yapmaktan Allah’a sığınırım, bir kardeşimize fayda sağlar inşaAllah yazdıklarım, namaz namaz namaz, başka çaremiz yok, müslümansak … Rabbim namaz kilanlarin namazlarını kabul etsin ve kilmayanlara da inşaAllah bir an önce başlamayı nasip etsin, amin. Namazı yarın kilarim diye erteleyenler yarına garanti varmı?


Kayıtsız Üye
lütfen namaz kılın ve kıldırın sevabını ancak Allah verir


Kayıtsız Üye
Namaz ne güzel bir kavuşmadır Yüce Allah’a
Zülcelali velikram olan Samed olan Rabbimize en güzel sekilde hamdolsun

Okudunuz mu?  Eşofmanla namaz kılmak caiz mi? Kadınlar üzerine etek giymeden eşofmanla namaz kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
Farzet ki şu anda öldün !! Ve Allah’tan bir şans daha istedin ve dünyaya geri döndürüldün.Bu günü o günmüş gibi yaşa namazını kıl.. İlerde kılarım deme,Sana bu şans bir daha verilmiyek,cünkü sadece "AN" senindir.Bak ben bu mesajı yazarken bu "AN"da bitti… (Allah’ın selamı rahmeti ve bereketi Tüm inananların üzerine olsun )


Kayıtsız Üye
Bu yalan dünyada insana iyi gelen tek gerçek namaz. Bırakmadan tüm içtenliğinle kıldığın zaman anlıyosun içinin nasıl huzurla dolduğunu rabbime sonsuz şükürler olsun bana secdeyi nasip ettiği için.


Kayıtsız Üye
MaşAllah Rabbim daime eylesin. Tebrik ederim


Kayıtsız Üye
Müslümanların imanda iki büyük hatası vardır ve bu hatalar nedeniyle başarısız olmuşlardır. Bunlar: ibadetten sevap beklemek ve kaderciliktir. İslam’da bu ikisi de yoktur ve Müslümanların tembelliği ve perişanlığı bundandır. İktidarlar, toplumu uyutmak için bunları dayatmışlardır, buna ancak özürlüler inanırlar.

Okudunuz mu?  Bayram namazı müezzinliği

Kayıtsız Üye
Kardeşim bu sana şeytanın besvesesidir eğer küçük isen hemen başla be Rabbimizin cennetine gir


Kayıtsız Üye
Sadece namaz ya da oruç İslamın temeli değildir zina yapmamak kul hakki yememek mesela torpil le devlet kurumunda memur pozisyonunda çalışmak kpss ye yıllarca emek harcayan birinin hakkını yemektir bu kişi yıllarca da oruç tutsa namaz da kilsa cennete gidemeyecek helalleşmeden ben hakkımı helal etmiyorum benim hakkımı yiyip memur olanlara


Kayıtsız Üye
Bende namaza geç başladım ama başladım istiyordum ama yapamıyordum Allah devamlılığını sağlasın önemli olan bu başlayıpta bırakmak daha kötü bence


Kayıtsız Üye
Rüyamda alkol içen amcamı gördüm 2 ay önce vefat etti arabanın içinde karanlık bir yolda iki kişinin kolunda gidiyordu bana seslendi dediki televizyon izlemeyi bırak Allah’a dua et (çok tv internet izleyen birisiyim) o günden sonra namaz kılmaya başladım Allahim in izniyle terketme yi düşünmüyorum yarabbim güç versin hepimize günahlarımızı affetsin

Okudunuz mu?  Namazın sonunda yapılan kısa dualar

namaz kılmanın fazileti, namaz kılmanın önemi, namaz kılmanın sevabı

Bu kategoride yer alan Namaz Dualarının Okunuş Sırası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılanlara verilecek olan mükafatlar nelerdir namazı kılmanın önemi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.