Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:40
Kavramlar
Abone

Sülük Ne Demektir?

Sülük Ne Demektir?

Fetva Meclisi
SÜLÜK NEDİR?
bk. Seyr.


Cevap: Sülük Ne Demektir?

maydın
Sözlükte "yürümek, bakmak" anlamına gelen seyr, tasavvufta, Hakk’a ermek için manevî yolculuk yapmak demektir. Seyr iki çeşittir: Seyr ila’llah: Hakk’a doğru yürümek. Sâlik Hakk’ı tanıyınca bu yolculuk sona erer. Seyr fi’llâh: Hakk’ta yürümek. Birinci seyr sona erince başlar ve sonsuza kadar sürer. Hak yolda yürüyenlere sâir veya seyyâr denilmektedir. Seyru sülük ise, Hakk’a ermek için bir rehberin öncülüğünde ve denetiminde çıkılan manevî ve ruhî yolculuk demektir. Seyru sülükün gayesi sâlikin kişisel arzu ve isteklerini yok edip kendisini bütünüyle ilâhi iradenin hâkimiyeti altına sokması, bu suretle diğer insanlara rehberlik yapmasına imkân sağlayan kâmil insan mertebesine yükselmesidir. (M.C.)

Okudunuz mu?  Fahşa Ne Demektir?

Cevap: Sülük Ne Demektir?

Muhammed
sülük nedir kısaca maddeler halinde sözlük anlamı

  1. Sülüklerin örnek asalak hayvanı (Hirudo).
  2. Sülüklerden, tatlı sularda yaşayan, vücudunda yirmi iki sindirim kesesi olduğu için bir kezde ağırlığının sekiz katı kan emebilen, halk arasında bazı kan hastalıklarının tedavisinde yararlanılan hayvan (Hirudo mediçinalis).
  3. Yaprak veya sapların yanlarında gelişen ince uzantı, asma bıyığı.
  4. Giller sınıfına bağlı halkalı solucanların ortak adı. a. bk. tıp sülüğü, at sülüğü.
Bu kategoride yer alan Ashab Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sülük Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.