Anasayfa
9 Mayıs 2021, 1:17
aile
Yönetici

Eşini İhmal Etme!

Eşini İhmal Etme!

İnşirah
Erkek mü’min kardeşlerim!
Bir kadın düşünün: Siz onunla evlendiğinizde genç ve güzeldi. Derken zaman geçti. Bir çocuk sahibi oldunuz. Hanımınızın vücut yapısı bozuldu. Sizin gözünüzde eski çekiciliğini kaybetti. İkinci çocuk da oldu. Bu defa evdeki işler şaştı. Ardından siz üçüncü çocuğu da yaptınız. İşler büsbütün sarpa sardı. Hanımınız size gereken alâkanın ancak üçte birini verir duruma geldi. Ve siz hanımınızın bu hâlinde ona koşarak yardıma geleceğiniz yerde onu her hareketinde tenkit eder kabahat bulur hâldesiniz. Hizmetçi yok ki, evin yetişmeyen işleri yapılsın. Paranız yok ki, hizmetçi tutasınız. Hizmetçi ev işlerini yapsın, hanımız akşama size hazırlansın. Bu hengâmede dinin hükümleri terk edilmiş. Erkek olarak, bir de ikinci evliliklerden bahsetmeye başladınız mı, evde kıyamet kopmaya başlamış.
Bütün bu hâllerde tek suçlu evin erkeğidir. Boş vakitlerini arkadaşları ile laklaka ile geçirme yerine hemen evine koşarak hanımına yardım etmedikçe, sabah evinden çıktığında hanımının yanağına bir öpücük kondurup "Haydi hayatım çocuklarımıza iyi bak, akşama hemen gelirim" demedikçe, akşam işi bitince hemen evine koşup hanımına yardım etmedikçe, gözlerini zinadan sakındırıp çevirerek, benim evimde helâlim var deyip evine koşmadıkça, televizyonlardaki haspalara bakarak, sokaklarda ne idüğü belirsiz sözde insanlara bakıp, onlara imrenmeyi terk etmedikçe, sabrı hayatına yudum yudum içirip tatbik etmedikçe evinde ve ailesinde huzur bulması imkânsızdır.
Kadınlarımızı sevelim. Okşayalım. Onlar bizim hem hanımımız hem hizmetçimiz, hem de günahla aramıza Allah tarafından çekilmiş perdelerimizdir. Onlara sevgi ile yaklaşalım. Sertlikle değil. Çocuklarına ve hanımına hiç yüzü gülmeyen ve daima sert ve somurtkan duran bir aile reisinin kalbinde merhamet hisleri yok olup gitmiştir.

Okudunuz mu?  Evlenmenin hükmü nedir? Evlenmek farz mıdır, bekar kalmak haram mıdır?

Aile reisi olan erkek gayet sabırlı, tahammüllü, akıllı ve tedbirli olmalıdır. Kadın ise, güzel, lâtif bir varlık olup, erkek için yaratılmıştır. Kadına çocuk muamelesi yapan aldanır, adam muamelesi yapan ise, hata eder. Adam ve çocuk arasında bir muamele ile idare etmen gerekir. Her sözüne kızıp darılma. Her şeye aklı ermeyebilir. Beğenmediğin sözlerini olursa sükûtla karşıla. O biraz sonra yaptığı hatayı anlayınca kendiliğinden özür dileyecektir. Kadına kadın olduğunu, erkeklerden farklı bir yaratılışa sahip olduğunu sen öğreteceksin. Erkekle kadın birbirlerinin kötü huylarına sabredecek dedik. Tabiî bunun da bir sınırı vardır. Eğer kadın evden, kocasından habersiz çıkıp bir yerlere gidiyorsa, gezip tozuyorsa, yatağa çağırıldığı zaman yatağa gelmiyorsa, cünüplükten yıkanmıyorsa ve namazını kılmıyorsa, bu sebeplerden dolayı erkek hanımını azarlar ve edeplendirir. Eğer kadının dini bozuksa, ziynet yerlerini yabancılara gösteriyorsa, kötü huylu ise, erkek bu hâller sebebi ile de hanımından boşanabilir. Boşarken de mihrini kuruşuna kadar öder. Başka kusurları sebebiyle boşamak isteyip de bu kusurları bahane etmek yanlıştır. Bu sayılan kusurlar gerçekten varsa, işte o zaman bir arada yaşamak zorlaşır, hatta imkânsızlaşır.
HADİS MEALİ

Okudunuz mu?  İslamda Kadına (eşine) Arkadan Yanaşmanın Hükmü

Cevap: Eşini İhmal Etme!

İnşirah
Allah, çocuğuna iyilik üzere yardımcı olan babaya rahmet etsin."
"Şüphesiz ki, Allah her işte yumuşaklık ve şefkati sever."
Eğer ehlin, aile efradın (Allah korusun) küfür ve isyan bataklığına saplanmış olurlarsa, bu hususta tutacağın yol yine Allah ve Resûlü’nün emrettiği yol olsun. Babalık şefkati, din gayretine galip gelmesin.
Bu hususta âyet ve hadisler son derece açıktır:
ÂYET MEALİ:
"Allah’a ve âhiret gününe iman eden bir milletin –babaları, oğulları, kardeşleri yahut akrabaları da olsa–, Allah ve Peygamber’ine karşı gelip düşmanlık besleyenleri dost edindiklerini göremezsin. İşte Allah onların kalplerine imanı yazmış, onları kendinden bir ruh (mânevî bir destek ve indirdiği inâyet)le desteklemiştir…"
Her yeni icattan istifade et ama…
şerlerinden kendini ve aileni koru
Yeni icatlar var. Bu icatlar son derece güzel ve faydalı şeyler. Fakat kullanan kimseler şer ve kötü olduğu için o güzel âlet ve icatlar tam mânası ile kötü duruma geliveriyor. Asrımızın büyük icatlarından radyo ve televizyon bunların en mühimlerindendir. Maalesef bu yayın kuruluşlarının büyük ekseriyeti Müslümanların elinde değildir. Devamlı ahlâksızlık, içki, kumar, hırsızlık, adam öldürme gibi kötü şeyleri öğretmekten ileri gitmiyor. Bu hususta Suriyeli İslâm âlimi Abdullah Nasıh Ulvan’ın "İslâm’da Aile Eğitimi" isimli eserinde yazdıklarını aynen bildirmeyi uygun gördüm. Abdullah Nasıh Ulvan eserinde diyor ki:
"Şüphesiz ki, birer oyun organı sayılan radyo, teleks, teyp ve benzeri cihazlar ve âletlerin icadı, çağımızda insan aklının eriştiği en yüksek nokta olarak sayılmakta ve bilinmektedir. Günümüzde maddenin ortaya koyduğu büyük bir netice sayılabilir. Unutmayalım ki, TELEVİZYON iki yüzlü bir silahtır: Hem hayır ve iyilik için, hem de şer ve kötülük için kullanılabilir. İlmin ve tekniğin bu harika buluşları hayırda, ilim ve irfanı yaymakta, İslâm inançlarını işlemekte, nesli faziletli ahlâka, millî ve mânevî değerlere saygı duymaya; ülke ve milleti din ve dünya işlerini düzeltip yoluna koymada kullanılırsa, iki kişi çıkıpda bunun kötü olduğu üzerinde farklı görüş ortaya koymaya gerek görmez ve bu aracı diğer bir deyimle cihazı edinmenin, kullanmanın doğru olup olmadığı üzerinde münakaşa etmezler; bundan yararlanarak ve göz kulak verip dinlemek üzerinde durmazlar. Çünkü hayırlı, yararlı konularda kullanılmaktadır. Bunun aksine, nesli yozlaştırmak, saptırmak, cinsel konuları müstehcen şekilde yaymak, çılgınca eğlenmek, mevcut kuşakları İslâm esas ve prensiplerinin dışına çıkarmak için kullanılırsa, Allah’a ve âhirete iman eden insaf sahibi her akıllı kimse elbette bunun tahrimine hükmeder, edinmenin günah olduğunu, kullanılmasının haram sayıldığını rahatlıkla söyler. Bu ölçüde kullanılan bir televizyonu başkalarına seyrettirip dinleten kimse, ayrıca dinleyenlerin bu yüzden işlediği günahın bir mislini yüklenmiş olur."

Okudunuz mu?  Evlenmeden öpüşmek zina olur mu?

Yanıt: Eşini İhmal Etme!

şaf_ak
Allah cc razı olsun faydalı bir paylaşımdı


Soru: Eşini İhmal Etme!

ayyuzlu
Güzel bir paylaşım,Allah hepimize huzurlu yuvalar nasip etsin


DZALBAY
Çok güzel bir paylaşım…Rabbim cc razı olsun.


INSIRAH19
ALLAH razı olsun nsirah kardesim yarali paylasim teşekkürler . Amin ayyuzlu

Okudunuz mu?  Eşler Arası İletişim ve İlişki

KaLPNuRu
< Boş vakitlerini arkadaşları ile laklaka ile geçirme yerine hemen evine koşarak hanımına yardım etmedikçe, sabah evinden çıktığında hanımının yanağına bir öpücük kondurup "Haydi hayatım çocuklarımıza iyi bak, akşama hemen gelirim" demedikçe, akşam işi bitince hemen evine koşup hanımına yardım etmedikçe, gözlerini zinadan sakındırıp çevirerek, benim evimde helâlim var deyip evine koşmadıkça, televizyonlardaki haspalara bakarak, sokaklarda ne idüğü belirsiz sözde insanlara bakıp, onlara imrenmeyi terk etmedikçe, sabrı hayatına yudum yudum içirip tatbik etmedikçe evinde ve ailesinde huzur bulması imkânsızdır.
Kadınlarımızı sevelim. Okşayalım. Onlar bizim hem hanımımız hem hizmetçimiz, hem de günahla aramıza Allah
>

Allah Gani Gani razı olsun,paylasimin için kardes..

Okudunuz mu?  Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim

Tabii bu zamanda biz kadinlarin da hatalari var ama gercekten erkeklerin düsünemedikleri ne varsa hepsini yazmissin .

3 cocuk olsada, isler sarpa sarmasada titizlik ile temiz olsada..
cocuklarin herseyi ile ilgilensek de, iç çamaşırlarina kadar ütülesek de
yine de memnun kalmiyorlar :))

Okudunuz mu?  Aşk ve Evlilik üzerine (Nureddin Yıldız)

Yinede biz ne yapiyoruz ki, onlar calisiyorlar oluyor..
Bunlarda birer imtihan, yeterki seytanin vesvesesine kapilmayip Allah rizasi için sikayet etmeyip, elimizdeki oldugu kadari ile memnun olup Allah’a sükretmek gerekir..

Sikayet etmiyorum , esimden Allah razı olsun :))

Selametle …


Ecrinim
İslamda kadın ve erkeğin görev ve sorunlulukları gayet açık ve nettir,eğer mutlu olmak istiyorsak evvela bunu haketmemiz lazım gelir,bunun için de
ailemiz içerisinde üzerimize düşeni layıkıyla yapmaya özen göstermeliyiz.
Gerçek mutluluğun formülü bellidir ve şudur;ailede evin reisi İslamiyet olmalıdır,herkesin yapması gerekenler dinimizde güzel biçimde ifade edilmiştir.Her konuda olduğu gibi,bu hususda da en güzel örnek ,iki cihan serveri sevgili Peygamberimiz(sav)’dir..
Cenab-ı Allah cümlemizi O’nun (sav) ve hanımlarının ahlakıyla ahlaklandırsın..amin
isabetli konu paylaşımı için Allah c.c. razı olsun kardeşim..

Okudunuz mu?  Eş seçiminde doğru karar verebilmek

Erkeğin ailenin reisi

Bu kategoride yer alan Karı Koca birbirini İsmen Çağırabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşini İhmal Etme! Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.