Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

Küçük taharette son damlayı nasıl önlemek gerekir?

Küçük taharette son damlayı nasıl önlemek gerekir?

şadan ergün
ben yani namaza başlayan biri olarak aşağıdaki konuda bilgi almak istiyorum 1)küçük taharette ileri doğru sıvadıktan sonra yıkayıp kurutmak yeterlimidir? 2)son damla iç çamaşırına degerse sorun olurmu yani namaz kılınabilirmi? 3)son damlanın iç çamaşıra değmemesi için ucuna peçeteyle tampon yapıyorum bu ne kadar dogru? 4)ve bu peçeteyi abdest almadan önce çıkartıp atıyorum bazan çıkarmak için müsayit olmuyorum yani o şekilde tampon yaptıgım peçeteyle abdest alıp namaz kılmak olurmu? şimdiden verecegiz cevap için Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Köpek meselesi

Küçük taharette son damlayı nasıl önlemek gerekir?

muvaffak
İdrardan sonraki damlaları önleyebilmek için istibra yapılması önerilmiştir. İstibra yaptıktan ve damlanın akmayacağından emin olduğunuz zaman namaz kılabilirsiniz. Son damlanın damlamasını önleyemiyorsanız peçete/pamuk gibi şeylerle önlemeye çalışabilirsiniz. Namaz kıldığınız vakit o pamuk/peçete parçasını çıkarmanız gereklidir.

Okudunuz mu?  İslami Düğünde ve halay çekmek caizmi?

Cevap: küçük taharette son damlayı nasıl önlemek gerekir?

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum Ben namaza başlamadan çıkartıyorum peçeteyi bazen unutuyorum yani abdest aldıktan sonra bunun bir zararı varmı bunu öğrenebilirmiyim


Cevap: Küçük taharette son damlayı nasıl önlemek gerekir?

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm.istibrayı yaptıktan sonra makat ta temizlenir mi yani arkadan herhangi bişey çıkmaması halinde sadece idrar çıkması sonucu abdesten önce ön temizlenir buna zaten istibra deniliyor peki istibradan sonra makat ta temizlenir mi?

Okudunuz mu?  Namazsızın evinde yemek yenilebilinir mi?

mum
İstibra ön tarafın temizlenmesidir, arka yolda necaset yoksa temizliğe gerek yoktur.


kucuk abdestten sonra taharet gerekir mi, küçük abdest tahareti, idrardan sonra taharet gerekir mi

Bu kategoride yer alan Horoz veya Tavuk adak olabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küçük taharette son damlayı nasıl önlemek gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.