Anasayfa
17 Ağustos 2022, 19:43
sizden3
Abone

Abdestsiz Kuran-ı Kerim dinlemek caiz midir?

Abdestsiz Kuran-ı Kerim dinlemek caiz midir?

feyzabad38
Abdestsiz Kuran-ı Kerim dinlemek caiz midir? ve bilgisayardan dinlerken sandalye de oturmamda bir sakınca var mıdır? ayrıca Kuran-ı Kerim okuyan birinin anlamını da(yani türkçe anlamı olarak) bilmesi farz mıdır?


Cevap: Abdestsiz Kuran-ı Kerim dinlemek caiz midir?

caferi
Abdestsiz ellenemez ama okunabilir.
anlamaya çalışmak farz olmasda amaç odur

Okudunuz mu?  Ramazanda gelen vesvese kimden dir? Nefis mi Şeytan mı?

Yanıt: Abdestsiz Kuran-ı Kerim dinlemek caiz midir?

bafralıemre
Şunu da öğreniniz derim ben abdestsiz KUR’AN dinlenir ancak okunmaz bunda hem fikiriz ama pc başında iken dinlemek caiz değildir çünkü kur’an okunurken onu dinlemek ama başka bir şey ile uğraşmadan sadece onu dinlemek gerekir ama insanlar pc başında bir anda olsa kendilerini kaptırıp dinlemeyi unutuyorlar kulak duyuyor ama ne duyduğunun farkında olmuyor

Okudunuz mu?  Gebe bir kadın orucunu kaza etmekle beraber fitre vermesi gerekir mi?

Cevap: —>: Abdestsiz Kuran-ı Kerim dinlemek caiz midir?

Kayıtsız Üye
hayır canım ordan kaç cevabı daha ukalaca değilmi ?savaş alına takılan bir soruyu sormuş.bilende insana hatta müslümana yakışır şekilde cevaplamalıdır diye düşünürüm


turgutreis
sız ıslamı ne kadar hafıfe alıyorsunuz sızı kım yarat tı kıme doneceksınız inna lillahi ve inna ileyhi raciun

Okudunuz mu?  Arafa kimler gider

Özer
Merhaba. Ben evde mesela dinlemek istiyorum ancak arapça bilmiyorum Türkçe dinlemek caizmi?


arifselim
Merhaba kardeşim. Kuranı kerimi Arapça veya Türkçe olarak dinleyebilirsin. Orijinal haliyle okunması sevabının büyük olmasına vesile olduğu gibi Türkçe anlamı olarak dinlenmesi de hem sevaptır hemde manasını anlamak için ayrıca güzeldir.

Okudunuz mu?  Ezan vakti kedilerin bir şeyi haber verircesine miyavlaması?

Kayitsiz uye
Herkese iyi gunler ben calisiyorum telefonumdan kulaklikla dinlememde sakinca var midir? Birde telefonda uygulama var kuran uygulamasi telefonla tuvalete gitmemde sakinca var midir?


arifselim
Hayırlı günler. Çalışırken kulaklıkla kuranı kerimi dinlemenin bir sakıncası yoktur. Telefondaki uygulamaları tuvalete girerken kapatman şartıyla bir sakınca yoktur

Okudunuz mu?  Yanlışlıkla Eşyaya Zarar Vermek

Kayıtsız Üye
1-İnternetten Kur’an ın tamamını cüz cüz dinliyorum,hatim olur mu? 2- Bunu yaparken abdestli olmam gerekir mi?(hatim boyutunu esas alarak soruyorum)


mum
Kuran dinlemek sevaptır ama okumadan sadece dinleyerek hatim olmaz.
Abdestli olmanız şart değil


Kayıtsız Üye
Kuran-ı Kerim’i arapçasindan dinlemekle hatim edilmiş olunur ve sevabi daha çok olur. Normal okumakla da (arapça olarak) sevabi da çok olur Ama dinlemek farz okumak ise sünnettir. Sünneti ihya etmek de ayrıca bir sevaptır. Arapça okuyan kimse hatim ettiğinden dinleyen de hatim sevabına nail olur. Abdestsiz dinlemekte bir sakınca yoktur. Gusülsüz dinlemek günahtır.

Okudunuz mu?  Tuvalette abdest alınabilir mi

Abdestsiz dinlemek caizdir. Gusülsuz dinlemek günahtır. Arapçasından okunmak kaydıyla dinlediğiniz cüzler bittiğinde hatim etmiş sayılırsınız. Türkçe meal okunduğunda da dinlendiğinde de sadece sevap hasıl olup hatim sayılmaz.


abdestsiz kuran dinlenir mi, abdestsiz kuran dinlenirmi, abdestsiz kuran dinlemek

Bu kategoride yer alan Kalpten geçirmediğim şeylerin meydana gelmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdestsiz Kuran-ı Kerim dinlemek caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.