Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:35
Kavramlar
Abone

Tertil Ne Demektir?

Tertil Ne Demektir?

Fetva Meclisi
TERTİL NEDİR?
Bir şey düzgün, düzenli, güzel ve muntazam olmak anlamındaki "retel" kökünden türeyen tertil kelimesi sözlükte; sözü güzel, düzgün, yerinde ve itinalı söylemek, bir şeyi düzenlemek, sıralamak demektir. Istılahta, Kur’ân-ı yavaş yavaş, anlamını düşünerek, harflerin mahreçlerine ve tecvit kurallarına dikkat ederek, anlama göre sesini yükseltip alçaltarak ve itina ile okumak anlamına gelir. Bu kelime Kur’ân’da iki âyette geçmiştir. Yüce Allah, Furkân sûresinin 32. âyetinde, Kur’ân-ı ağır ağır okuduğunu (parça parça indirdiğini) bildirmiş ve Müzzemmil sûresinin 4. âyetinde ise Peygamberimize, dolayısıyla her mümine, "…Kur’ân’ı tertil ile oku" buyurmuştur. (İ.K.)

Okudunuz mu?  Uluhiyet Ne Demektir?

Cevap: Tertil Ne Demektir?

Desert Rose
< Bir şey düzgün, düzenli, güzel ve muntazam olmak anlamındaki "retel" kökünden türeyen tertil kelimesi sözlükte; sözü güzel, düzgün, yerinde ve itinalı söylemek, bir şeyi düzenlemek, sıralamak demektir. Istılahta, Kur’ân-ı yavaş yavaş, anlamını düşünerek, harflerin mahreçlerine ve tecvit kurallarına dikkat ederek, anlama göre sesini yükseltip alçaltarak ve itina ile okumak anlamına gelir. >
Yani Kur’anı-ı Kerimi tevcidli okumak da diyebiliriz
Çok detaylı ve kolay anlaşılır bir açıklama olmuş
Allah c.c razı olsun kardeşim ellerine sağlık

Okudunuz mu?  Zebihullah ne demek

Cevap: Tertil Ne Demektir?

Muhammed
tertil nedir kısaca sözlük anlamı

  1. Muvafık ve yerli yerinde, güzel, uygun ve latif konuşmak.


Kısaca Tertil Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
TERTÎL

(الترتيل)

Kur’ân-ı Kerîm’in tilâvet usullerinden en ağır biçimde okumayı ifade eden tecvid terimi

Okudunuz mu?  Furkan Ne Demektir?

(bk. TİLÂVET).


tertil ne demek, tertil ne demektir, tertil nedir

Bu kategoride yer alan Emval-i Zahire Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tertil Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.