Anasayfa
1 Ağustos 2021, 0:20
Kavramlar
Abone

Vesile Ne Demektir?

Vesile Ne Demektir?

Fetva Meclisi
VESİLE NEDİR?
Sözlükte araç, vasıta, sebep gibi anlamlara gelen vesîle, dinî bir kavram olarak, Allah’a yaklaşmak veya bir dileğin kabul edilmesini ya da bir musibetin defedilmesini sağlamak amacıyla dua esnasında Allah’ın güzel isimlerinden veya yüce sıfatlarından birini, işlediği güzel bir ameli veya yaşamakta olan salih bir insanın duasını vasıta kılmak demektir.

Okudunuz mu?  Şüheda Ne Demektir?

Vesilenin çoğulu vesâildir. Vesile kelimesi Kur’ân’da iki yerde geçmektedir (Mâide, 5/35; İsrâ, 17/57). Mâide sûresindeki âyette müminlerin Allah’a yaklaşmak için vesile aramaları istenmektedir. Âyette geçen vesileden maksat da Allah’a boyun eğip O’nun hoşnutluğunu kazandıracak güzel ameller işleyerek O’na yaklaşmaktır. Güzel amellerin vesile kılınması (Buhârî, İcâre, 12; Müslim, Zikr, 100), yaşamakta olan salih bir kişinin duasıyla tevessül caizdir (Buhârî, Cuma, 34; İstiskâ, 3; Tirmizî: Deavat, 118; İbn Mâce, İkâme, 189). Vefat etmiş zâtlarla, makamla, hürmet, büyüklük ve benzeri şeylerle tevessül ise bid’attir. Allah’tan istenecek şeyleri yatırlardan isteme ise şirk ve küfürdür. (M.C.)

Okudunuz mu?  Fukaha-İ Seb'a Ne Demektir?

Cevap: Vesile Ne Demektir?

Fetva Meclisi
Bir şeye ulaşmayı mümkün kılan yol, vasıta, sebep araç anlamına gelmektedir


Cevap: Vesile Ne Demektir?

Muhammed
vesile nedir kısaca maddeler halinde sözlük anlamı

  1. Sebep, bahane
  2. Elverişli durum, fırsat
    Örnek: Muhasebeci, yerden temennalar, gevrek kahkahalar arasında bir vesile ile, kuru üzümden iki çekilmiş yirmi iki grado sert rakısını methetti. R. H. Karay
Okudunuz mu?  Haberi Sıfatları Ne Demektir?


Cevap: Vesile Ne Demektir?

Kayıtsız Üye
hiç bir sonuç bulamadı buldumda defterime yazamam


vesile ne demek, vesile nedir, vesile ne demektir

Bu kategoride yer alan Murakabe Ne Demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesile Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.