Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:11
missa94
Abone

Birlik ve beraberlik neden önemlidir?

Birlik ve beraberlik neden önemlidir?

Kayıtsız Üye
birlik ve beraberlik neden önemlidir?
birlik ve beraberlik nedir?
birlik ve beraberlik içinde yaşayan toplumların özellikleri nelerdir?


Cevap: birlik ve beraberlik neden önemlidir?

Hoca
Birlik ve beraberliğin önemi hakkında kısa yazı

İnsanlığın mutluluğunu hedefleyen yüce dinimiz İslam, tevhid dinidir. Tevhit; Tek Allah inancı etrafında birleşmektir ve Kelime-i tevhit bu inancın özünü ifade etmektedir. İslam dininin üzerinde durduğu en önemli meselelerden birisi de birlik beraberliktir. Allahın birliği inancı etrafında beraberlik ruhu içerisinde hareket etmek dinimizin temel prensiplerindendir.

Okudunuz mu?  Oruçlu iken bilmeden unutarak yemek yemek

Cenab-ı Hak, Al-i İmran süresinde Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanıp bölünmeyin. 1 Buyurarak birlik ve beraberliğin ihmal edilmemesi için uyarmıştır. Peygamber Efendimiz (sav), Sizden biriniz kendisi için sevip istediğini kardeşi için de istemedikçe gerçekten iman etmiş olmaz 2 buyurmak suretiyle kardeşliğe dikkat çekmiştir.
Kendisinden başka ilah olmayan Allah’a inanmış, aynı peygamber aynı kitap etrafında pervane olmuş Müslümanların kardeşçe yaşamaları, birlikte dirlik vardır düsturu ile hareket etmeleri öğütlenmiştir.

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre çalgı çalmak ve dinlemek haram mı

İnsanlık tarihine baktığımız zaman
görürüz ki, birliğini devam ettiren milletler yücelmiş ve yükselmişlerdir. Bölünüp parçalanan bölücülüğün pençesine düşen milletlerse tarih sahnesinden silinmişlerdir. Milli şairimiz M. Akif Ersoy birlik ve beraberliği;
Girmeden bir millete tefrika, düşman giremez,
Toplu vurdukça sineler, onu top sindiremez… dizeleriyle ifade etmiştir.
Peygamber Efendimiz (sav), müminleri bir vücudun azalarına benzetmiş ve müminler arasında olması gereken bağın durumunu şöyle izah etmiştir; Birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamette, birbirlerine şefkatte müminleri misali bir bedenin misali gibidir. Ondan bir uzuv rahatsız olsa diğer uzuvlar uykusuzluk ve sancıda ona iştirak ederler 3

Okudunuz mu?  Hak aşığı ne demektir?

Toplumları sağlıklı bir şekilde ayakta tutan etkenlerin başında birlik ve beraberlik gelir. Bu önemli etkenin zıddı olan tefrika ise milletlerin zayıflayıp çökmesine vesile olan tehlikeli bir hastalıktır. Bizi hüsrana götürecek bu felakete karşı uyanık olmak diğer milletler karşısında zelil olmamak için gereklidir. Güçlü olmanın en önemli şartları dayanışma, kardeşlik, birlik ve beraberliktir.

Okudunuz mu?  Çanakkale Savaşı ne zaman ve neden yapılmıştır

birlik ve beraberlik nedir, birlik ve beraberlik ne demektir, birlik ve beraberliğin önemi nedir

Bu kategoride yer alan İslam Dini İle İlgili Hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Birlik ve beraberlik neden önemlidir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.