Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:11
missa94
Abone

Hz. Muhammed in olağanüstü olayları

Hz. Muhammed in olağanüstü olayları

Kayıtsız Üye
hz. Muhammed hangi olağanüstü olaylarla karşılaşmıştır


Cevap: hz. Muhammed in olağanüstü olayları

Hoca
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Olağanüstü Mucizeleri

Peygamberİmİzİn(s.a.v.) Mucİzelerİ
Hz.Muhammed(a.s.m.) peygamberligini ilan ettikten sonra, cevresindeki Kureys’liler Allah’dan ve/veya Muhammed’den mucizeler istediler. Daglari yurutmesini, melekleri gostermesini, yagmur yagdirmasini, bir seyin seklini degistirmesi vb. mucizleri gostermesini istediler ki; Islam’in inanilir ve mucizevi bir din oldugunu kabul etsinler.

Kuran’da Hz.Muhammed(s.a.v.)’e ait mucizelerden bahis edilmez, fakat Islami kayitlarda bir çok Hz.Muhammed(s.a.v.) mucizesi bulunmaktadir. Kayitlarda bulunan mucizeler ise, yine Islam alimleri tarafindan asagidaki sekilde aciklanmaya calisilmistir:

Okudunuz mu?  Taleal bedru aleyna arapça yazılışı

”Mucize gerektiren bir hal gelirse, Allah’in izni ilhami ve tevfikiyle zuhur eder. Her istenilen zamanda hemen bir mucize gosterivermek, tabir caizse mucizeyi sihirbazliga dusurmek olur. Mucizeyi gerektiren hal, peygamberi fazla SIKISTIRDIKLARI, onun gonlunu incittikleri zaman Allah’in gazabinin kaynamasiyla meydana gelir, mucize zuhur eder, ama pesinden inanmayanlarin basina azap iner.”

Islam ulemalarindan Kadi Ilyas, mucizeleri su sekilde aciklamaktadir;

”Resul-i Ekrem (S.A.V) peygamberlerin en çok mucize getireni, mucize bakimindan en yuksegi, delil bakimindan en kuvvetlisidir. Peygamberimizin mucizeleri iki kisimdir:

Okudunuz mu?  Amel Defteri Sağından, Solundan ve Arkasından Verilecekler

1- Bir kismi kati ilim ifade eder, ve bize tevaturen nakledilmistir; Kuran gibi. Bunun icazini inkar eden Muhammed (S.A.V)in varligini inkar eden gibidir. Onun elinden boyle seylerin ciktigindan şüphe yoktur. Ne mumin ne de kafir O’nun elinden garip seylerin zuhur ettiginde ihtilaf edemez.

2- Ikinci kisim zaruri ve kat’i ilim ifade etmeyen mucizelerdir. Bunlar iki cesittir:

A- Bir çok kimse arasinda meshur ve yaygin, muhaddisler, raviler ve diğer nakilleri arasinda yayilan cesit ki; parmaklarindan su kaynamasi, yemegin cogalmasi bu nevidendir.

Okudunuz mu?  Diyanet'e Göre Yoga Günah Mı?

B- Bir yahut iki kisi tarafindan gorulup, az kisi tarafindan rivayet edilen ve digeri gibi sohret bulmayan cesittir. Fakat bu da benzerleriyle birlestirilirse manada uyusurlar, ve dedigimiz gibi mucizelerin getirildiginde ittifak ederler.”

MUCIZELER:

1- Elini batirdigi kaptaki suyun cogalmasi:

Enes Ibn Malik’den rivayet edilmistir ‘Resulullah (S.A.V) i gördüm, ikindi namazı vakti gelmisti. Herkes abdest suyu aradi, bulamadilar. Allah’in elcisine bir comlek icerisinde su getirildi. Resullah (S.A.V) ellerini o kaba koydular ve halka ondan abdest almalarini emrettiler. Gordum ki su parmaklarinin arasindan kayniyordu. Basindan sonuna kadar herkes o sudan abdest aldilar.’ Enes’e kaç kisiydiniz denildiginde ‘ucyuz kisi kadardik’ demistir. Diger bir rivayetde seksen, bir diğer rivayetde yetmis kisi olduklari yaziliymis.

Okudunuz mu?  Bıldırcın ne zaman yumurtlar?

2- Yemegin cogalmasi:

Enes Ibn Malik anlatiyor;” Abu Talha, Umm-i Suleym’e Allah’in Resulu’nun sesi çok zayiflamisti, anladim ki çok actir. ‘Yiyecek bir seyin var mi diye sordu.’ Umm-i Suleym: ‘evet’ deyip arpa ekmeginden bir kaç yufka dolayip cikinladi, benim koltugumun altina SIKISTIRDI, uzerini de tekrar orttu ki baska kimse gormesin. Boylece beni Hz Peygamber’e gonderdi. Gittim ki kendileri mescitte bulunuyor. Yanlarinda durakladim. Resulullah bana: ‘Seni Ebu Talha’mi gonderdi?’ dedi. ‘evet’ dedim. ‘Yemege mi cagiriyor?’ ‘evet’ dedim. Yanindakilere ‘kalkin gidelim’ buyurdu. Ben de onlarla beraber geldim. Durumu Ebu Talha’ya soyledim. Ebu Talha ‘Ya Umm-i Suleym, Allah’in resulu bize bir takim adamlar getirmis. Halbuki yanimizda onlara ikram edecek bir seyimiz de yok’ diye yakindi. Umm-i Suleym ‘Allah’in resulu daha iyi bilir.’ dedi. Ebu Talha Allah’in resulunu iceri davet etti. Allah’in resulu: ‘Ya Ebu Talha, yaninda ne varsa getir.’ diye emretti. O da bana verip gonderdigi ekmegi getirdi. Yine resulullah’in emriyle Umm-i Suleym, yufkalarai acip yagladi. Allah’in resulu sofra basinda Allah’a dua etti, sonra: ‘On kisi gelsin’ dedi. On kisi gelip yediler, doydular ve ciktilar. On kisi daha cagirmasini emretti. On kisi daha gelip doyuncaya kadar yediler ciktilar. Yine on kisi daha cagirmasini emretti. On kisi daha yediler doydular ciktilar. Boylece onar kisi, onar kisi cagirip yedirtti. Orada bulunan bütün insanlar doydular. hepsi yetmis-seksen kisi kadar vardi.”

Okudunuz mu?  İslamda hoşgörü ve bağışlama

3-Duasinin kabulu:

Enes Ibn Malik diyor ki: ‘Resulullah zamaninda Medine’de kitlik oldu (Yagmur yagmiyordu). Kendileri hutbe irad ederken bir adam (Haricetu Ibn Hisn el Fizari) kalkip: ‘Ya Resulullah, Yagmursuzluktan atlar, koyunlar helak oldu. Allah’a dua et ki bizi sulasin.’ dedi. Resulullah mubarek ellerini acip dua buyurdular. Cam gibi duran semada, birden bir ruzgar esmeye basladi, pesinden gokte bulutlar belirdi, bunlar bir araya geldi ve bardaktan bosanircasina yagmur yagdi. O kadar ki evimize giderken sulara batip cikiyorduk. Yagmur oteki cuma’ya kadar devam etti. Yine o adam veya baska biri kalkip: ‘Ya Resulullah, evlerimiz yikildi, Allah’a dua et; yagmuru durdursun!’ dedi. Peygamber (S.A.V.): ‘Allahumma hawalayna wa la aleyna (Allah’im artik bize değil civarimiza yagmur ver)’ diye dua etti. Baktik ki bulutlar Medine havalisine dagildi.

Okudunuz mu?  Sevgi dostluk ve barışla ilgili hadisler

4- Gozu agriyan Hz.Ali (R.A)’nin gozune tukurugunu surmesi ve gozun iyilesmesi:

Hayber harbinde() Allah’in Resulu: ‘Bu bayragi oyle bir adama verecegim ki, Allah onun eliyle fetih nasip edecektir. O, Allah’i ve Resulunu sever, Allah ve Resulu’de onu sever.’ buyurdu. Herkes acaba bayragi kime verecek diye merak ediyordu. Resulullah, Ali Ibn Ebi Talib’i aratti. ‘Ya Resulullah gozunden sikayetcidir dediler.’ Resulullah Hz.Ali’yi getirtti, parmagini agzinda islatip Ali’nin gozlerine surdu, dua etti. Hz.Ali’nin gozlerinde agri namina bir sey kalmadi. Bayragi teslim aldi ve gercekten Allah onun eliyle Hayber’i Muslumanlara kazandirdi.

Okudunuz mu?  Yaş farkı evlilikte sorun olur mu

[()Hayber Yahudilerine karsi yapilmis olan saldirida, zor durumda kalan Yahudiler bir kaleye siginmislar (Hayber kalesi) ve kale 10 gunluk bir muhasara sonucu dusmustur. Savas sonunda bir çok insan oldurulmus ve çok sayida esir alinmistir.]


olağanüstü olaylar mucizeler, h.z Muhammedin olağanüstü olayları, hz Muhammed olayları

Bu kategoride yer alan Yaralara şifa veren dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Muhammed in olağanüstü olayları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.