Anasayfa
14 Nisan 2022, 7:19
missa07
Abone

Dini nikah kıymak şartmıdır kıymazsak günahı nedir

Dini nikah kıymak şartmıdır kıymazsak günahı nedir

Kayıtsız Üye
Dini nikah kıymak şart mıdır Dini nikah kıymazsak günahı nedir bir açıklama yapar mısınız ?


Cevap: dini nikah kıymak şartmıdır kıymazsak günahı nedir

Fetva Meclisi
Evet dini nikah kıymak şarttır.

Dini nikah nedir: Sözlükte "evlenmek ve cinsi ilişkide bulunmak" anlamına gelen nikâh, bir fıkıh terimi olarak, karşı cinsten iki kişinin, birlikte yaşamalarına ve karşılıklı yardımlaşmalarına imkân veren ve taraflara karşılıklı hak ve sorumluluklar yükleyen bir sözleşmedir. Medenî bir sözleşme olan nikahı Hz. Peygamber tavsiye etmiş ve "Nikâh benim sünnetimdir." buyurmuştur (İbn Mâce, Nikâh, 1). Evlilik, kişiyi zinadan korur, insan neslinin devamını sağlar.
Kişinin gayri meşru ilişkiye girme tehlikesi bulunması halinde evlenmesi vaciptir. Buna karşılık, eşlerin birbirine karşı olan hak ve sorumluluklarını yerine getiremeyeceği ve haksızlık yapacağı kanaatinin ağır basması halinde ise mekruhtur. Bunların dışında evlilik sünnettir. Nikâhın, iki şahit huzurunda tarafların irade beyanında bulunmak suretiyle akdedilmesi gerekir. Buluğ çağına erişmiş kadının velisi olmaksızın kendisinin nikâhlanabilmesi mümkün olmakla birlikte, velisinin de bulunması menduptur. Nikâhın sahih olması için, evlenecek kişilerin evlilik engelleri bulunmamalıdır. Şartlarına uygun olarak gerçekleşen evlilik; dinin izin verdiği ölçüler içinde eşleri birbirine helâl kılmakta, hısım akrabalığı, nesep, miras, mehir, nafaka gibi hukukî sonuçlar doğurmaktadır. Hukuken tanınmayan evlilikte, bu sonuçlar güvence altına alınamadığından, resmen tescil ettirilmeyen evlilik kanunen suç olduğu gibi, dinen de doğru değildir.


Yanıt: dini nikah kıymak şartmıdır kıymazsak günahı nedir

Fetva Meclisi
< Allah c.c. razı olsun >
Cümlemizden kardeşim…

Okudunuz mu?  Musallat İçin Kendi Kendine Rukye Yapmak?

Cevap: dini nikah kıymak şartmıdır kıymazsak günahı nedir

Kayıtsız Üye
bizim resmi nikahimiz var ve 7senelik evliyiz bunun günahı buyukmudur simdikten sonra dini nikah yaptirsak kabul olurmu


mum
Dini nikahınızı hemen kıyın.
Resmi nikahı kim kıydı, şartlara uydu mu bilmediğimiz için mutlaka imam nikahınızı kıyın.

Okudunuz mu?  Tenasül organına dokunmak Gusül bozar mı?

Kayıtsız Üye
Resmi ve dini nikahim yok ama herkes evli biliyor aile yaşantısı yaşıyoruz bu uygunmu


Şema
< aile yaşantısı yaşıyoruz bu uygunmu >
Elini kalbine vidanına koy o sana ne yaptığınızı söyler çünkü kalp en iyi müftüdür.
Nikah olmadığı sürece zina sayılır.

Okudunuz mu?  Dört büyük kutsal kitap hangi peygamberlere gönderilmiştir

Kayıtsız Üye
Resmi nikahim yok fakat dini nikahimi yaptirdim.esim kadinlara karsi zafi çok ve birde beni karsisinda hiç konustutdurmuyor hep kendini hakli goruyor dun kavga yaptik diskoya gidelimmi dedi yok dedim .her gitmek istemedigimde kavga yapiyo.gitmedik ve 2ay oldu evleneli 2.evliligimiz ikimizinde benden önce resmi olarak 2 aylikta bir evlilik yapmis kadin durmamis gitmis yani ben 3 sayilirimda ve ole çok kadin olmus hayatinda ve uzatmadan lafi benim icki icmemi istiyor kendisiyle bir ama ben alkol hiç kullanmadim hayatimda sigara bile ve bana diyoki sen bunlari yapmazsan iste erkek de bunlari yapan kadinla birlikte olmak ister diyo sevgimi bitirdi agir konusmalariyla ve gidecegimi soledim oda bana gidecen niye dini nikah yaptirdin dedi kadin sabreder gitmez dedi .ve o diskoya gitmedigim gecede siddet uygulayip ben durmam seninle gidecegim dedigimdede kendini camdan atmaya kalkti napmaliyim gitmelimiyim kalmalimiyim .kadinlara karsida dedimya zafi çok

Okudunuz mu?  Kurban kesim duası kurban keserken okunan dualar

Kayıtsız Üye
Slm ben 6 yıllık evliyim eşim alevi ve dini nikah istemiyor günah mı kiydirmazsam eşim istemiyor ne yapmalıyım


arifselim
Aleykum selam. Eğer resmi nikah kıymışsanız bu aynı zamanda dini nikah yerine de geçtiğine dair diyanetin fetvası vardır. Yani resmi nikah, dini nikah yerine de geçer.

Okudunuz mu?  Borcum var kurban kesebilir miyim

Kayıtsız Üye
Kardeşim resmî nikahta sahihtir yani siz zaten evlisiniz. Nikâh akit ve ilandır. Oyuzden 6 siz zaten hür iradenizle şahitlerin huzurunda evlendiğinizi ilan ettiniz.
Bu da yeterlidir


dini nikah nedir, dini nikah neden gereklidir, dini nikah

Bu kategoride yer alan Hz muhammed hicretten sonra toplumsal barışı gerçekleştirmek için neler yapmıştır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dini nikah kıymak şartmıdır kıymazsak günahı nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.