Anasayfa
19 Eylül 2022, 8:35
sizden92
Abone

Abdest alırken veya dua okurken durmadan aklımdan çok kötü seyler geciyor

Abdest alırken veya dua okurken durmadan aklımdan çok kötü seyler geciyor

bikimartik
Abdest alırken veya dua okurken durmadan aklımdan çok kötü seyler geciyor.Bıktım artık Allah’ıma dua ettim ama hala gecmedi bir anda beynimden geciyor engelliyemiyorum.Bunu nasıl aşabilirim.Bu düsünceler yüzünden günah islemis olurmuyum ve dualarım sayılırmı.Ne zaman dua etsem abdest alsam geciyor aklımdan bu yuzden durmadan tekrarlamak zorunda kalıyorum.


Cevap: Lütfen yardım edin!birkac sorum var

Fetva Meclisi
< günah islemis olurmuyum ve dualarım sayılırmı. >

Muhterem kardeşim. Dua’nın kabul edilmesi için bazı şartlar vardır. Duanın kabul edileceğinden şüphe etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şüphe etmelidir. Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz. Dua’nızın kabul edilmesi için önemli şartlardan birtanesi Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Haramdan sakının! Midesine haram lokma girenin kırk gün duası kabul olmaz.) [Taberani]

< Abdest alırken veya dua okurken durmadan aklımdan çok kötü seyler geciyor. >

Kardeşim size gelen sadece Vesvese, konuluşu itibarıyla doğal bir kelime. "Nefsin ya da şeytanın fiskosu, fıs-fıs-fıs diye üflemesinden” yola çıkılarak türetilmişti. Daha kolay anlaşılması için vesveseyi şöyle tanımlayabiliriz: Gözün ardında ve beynin önünde sinema perdesi gibi bir perde gerili olduğunu düşünün. Bu perdede ayartıcı güdülerin baskısındaki bilinçaltı, ya da dışardan ve içerden bilincimiz üzerinde baskı kurmaya ve ruhun bilinç üzerindeki etkisini yok edip orada hüküm yürütmeye çalışan her tür şeytani güç film oynatır.
Eğer şeytani güçlerin filminin seyircisi olursanız, onlar oynatmaktan usanmaz. Siyah-beyaz, renkli, üç boyutlu… Avantür, romantik, korku, şiddet, cinsellik sömürüsü içeren filmler… Şeytanın arşivi çok geniş. Kur’an’ın buyurduğu gibi "önlerden, arkalardan, sağlardan, sollardan gelerek” insanı ayartmaya çalışır.
Peki, insan üzerinde bir gücü var mı?
Kur’an defaatle "asla” diyor. Rabbimizin dilinden "Senin benim kullarım üzerinde etkili bir otoriten (sultân) yoktur”. Sizi butür vesveselere aldırış etmeden Dua’nıza devam etmenizi Kalbinizi Allah(cc)’ya teslim etmenizi tavsiye ediyoruz….


Yanıt: Lütfen yardım edin!birkac sorum var

hafiz_e
kardeşimiz çok güzel açıklamış ALLAH raı olsun..
bu arada şuda önemli sanırım..soruyu soran kardeşimiz abdest almaya yeni mi başlamış? ilk etapta bu sıkıntılar olacaktır ve kaçınılmazdır ama zamanla inşALLAH azalacaktır..onun için sabırlı olarak ve bu tür sıkıntılara kulak asmadan siz devam edin ibadetlerinize..ALLAH yardımcınız olsun..

Okudunuz mu?  Enerji içeceği içtim alkol var mı

Soru: Lütfen yardım edin!birkac sorum var

bikimartik
Yok yeni baslamamıstım.Aklımdan öyle kötü seyler geciyorki Resmen üzülüyorum Bin kere tevbe ediyorum yine geliyor.Yardımlarınız için tesekkür ederim yinede Allah razı olsun sizden.


hafiz_e
ilk etapta yoksa ve sonradan olmuşsa bu fikirler farklı bir durum olmuştur hayatınızda..gözden geçir istersen kardeşim..

Okudunuz mu?  Nasheed Dinlemek Caizmidir?

ahmedcanım
s.a canım kardeşim sanki bu sadece sendemi var güzel dostum hoca olanda muallim olanda alim olan kişilerde birle var neden çünkü nefs terbiyesi olmamış bir ruh ne kadar bilirse bilsin amel ederse etsin nafile oyüzden bırak herkesten farklı olduğunu düşünmeyide sebeblerini kendinde bul kendini muhakemeye çek dermanı kendinde bulursun kadınsa aklından geçen evlenmeye bak başka birşeyse ona bak vesselam

Okudunuz mu?  İstinca ve istibra nedir nasıl yapılır

@mir
daha önce de başka bir başlık altında yazmıştım
link vermektense aynen kopyalayayım dedim
ne de olsa kısa

< Yok yeni baslamamıstım.Aklımdan öyle kötü seyler geciyorki Resmen üzülüyorum Bin kere tevbe ediyorum yine geliyor.Yardımlarınız için tesekkür ederim yinede Allah razı olsun sizden. >
Ebu Hüreyre (radıyAllahu anh) anlatıyor: Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)’in ashabından bir kısmı ona sordular: "Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz." Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler Evet! deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez) dedi. "Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110).

Okudunuz mu?  Parfümlerde domuz yağı

Diğer bir rivayette: "(Şeytanın) hilesini vesveseye dönüştüren Allah’a hamdolsun" demiştir.

Müslim’in İbnu Mes’ud (radıyAllahu anh)’dan kaydettiği bir rivayet şöyledir: "Dediler ki: "Ey Allah’ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)". Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir" cevabını verdi."

Okudunuz mu?  Sperm ve meni aynı şeymidir ? sperm demek nedemek ? Meni demek ne demektir.

Kayıtsız Üye
1)Slm.Aleyküm Ben Namazımı Kıldık’tan sonra Her hangi bir namazımı kıldık tan Sonra,Dua Etmeye Geçtiğim’de Dua ederken, Söylediğim Ve Ettiğim duamı mesela Yanlış mı söyledim Aceba Veya Özellikle Aklımdan geçen Kelimeleri Söyledim mı söyleme dim mı ,Diye Tereddüte Giriyorum ne Yapmalıyım.

Okudunuz mu?  Haram İşlerken Ölmek

2) Ayrıca Dua Mı Ederken ,Mesela Allah’ım Dua Larımı,Aceba Yanlış okuduysam veya Aklimadan geçenleri Söylemediysem, Diye Tereddüt Ediyorum ve İçimden Diyorum Ki, Allah’ım Dularımı Duymadı Diye , Yanlış Ve Duaları mı eksik ettim Diye Anlamadı diye bazen Okuduğum Duaları 3-4 defa tekrar lamak zirunda kalıyorum napmaliyim, Şimdi den Allah Razı Olsun.

Okudunuz mu?  Oyun, Film İndirmek Caiz midir? Kul Hakkına girer mi?

Hatt
Hiç bir şey yapmana gerek yok. Bunu düşünme bile ne demişsen demişindir ne olmuş yani. Düşünmeyi terk et.


Kayıtsız Üye
Dua ederken ve sure okurken aklıma çok kötü şeyler geliyor anlık olarak ve bunun okuma esnasında gelişi dikkatimi dağıtıyor duraksıyorum , okumaya devam ediyorum ancak dua ve sure okuma esnasında böyle şeylerin aklımdan geçişi beni çok üzüyor ve çok tövbe ediyorum. Artık kitap okurken dua ediyorum aklıma gelmesin diye. Ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Kelime-i Tevhit ve Kelime-i Şehadet söylenişi hakkında soru

mum
Aklınıza kötü şeylerin gelmesi vesvesedir, Şeytandan Allah’a sığının ve Kelime-i tevhit okuyun zamanla geçer.
Bunlar, şeytanın insanı ibadetten soğutma taktikleridir.


dua ederken akla başka şeyler gelmesi, kuran okurken akla gelen düşünceler, aklımdan kötü şeyler geçiyor

Bu kategoride yer alan Şafii-de kadınlar namazda ellerini nerede bağlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Abdest alırken veya dua okurken durmadan aklımdan çok kötü seyler geciyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.