Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:05
aile
Yönetici

Sevdiğim kızın ailesi beni istemiyor…

Sevdiğim kızın ailesi beni istemiyor…

eylulruyam
selamun aleyküm
sevgili dostlar sizinle bir şey paylaşmak istiyorum lütfen bu konuda fikirlerinize yönlendirmenize ihtiyacım var… Ben 27 yaşındayım sevdiğim kız ise 23 yaşında daha evlenmemiz için 2 senemiz var kız arkadaşım benim ailemle tanıştı, ama kız arkadaşım beni ailesine anlattığında istemediklerini ve hemen benden kurtulması gerektiğini söylediler. bizim 6 yıllık bir beraberliğimiz var beni istememelerinin nedeni 27 yaşında olmam ailemin açık olması didimde yaşıyor olmam ve bir yerlere gelememiş olmamdan haklı haksız bir çok sebeb ortaya koyuyorlar ben işletme mezunuyum ve Allah’a şükür paramı kazanabiliyorum. ama beni ve ailemi tanımak bile istemiyorlar hatta kıza onları bizim karşıma nasıl çıkaracaksın gibi önyargılarda bulunuyorlar cemaate gitmediğim için ailem dindar olmadığı için herşeye olumsuz bakıyorlar 5 vakit namaz kılmam yada iman’ım için birşeyler yapmam sanki onlar için hiçbirşey ifade etmiyor dedim ya önyargıyla bakıyorlar bir fırsat vermiyorlar ailemle yüzleşmek için yada tanımak için… çok sevdiğim bir insanı ve bunca sene emek verdiğimiz bu beraberliği evlenerek mutlu bir şekilde sürdürmek istiyoruz ama bu koşullarda ne yapabiliriz bilmiyoruz lütfen fikrinize yönlendirmenize ihtiyacım var yada yapabileceğim bir şey olurmu?


Cevap: Sevdiğim kızın ailesi beni istemiyor…

Fetva Meclisi
Muhterem kardeşim, İslam Dini, her sahada olduğu gibi evlilik konusunda da ince eleyip sık dokumaktadır. Çünkü aile, İslam toplumunun can damarı, sarsılmaz temeli ve köşe taşı konumundadır. Aile yapısı ne kadar sağlam olursa, toplum o denli sağlam ve sağlıklı olur. Ailenin temel taşları, dikili direkleri ise anne ve babadır.

Sağlam ve sağlıklı, huzurlu ve mutlu, kalıcı ve sürekli, tutarlı ve dengeli bir toplum hedefleyen İslam, bu toplumu oluşturan ailelerin kuruluşunda izlenecek yolu, çok açık bir biçimde ortaya koymuştur.

Ailenin oluşumunda en önemli öğe, eş seçimidir. Kadın olsun erkek olsun eş seçimi, mü’minlerin en çok dikkat etmeleri gereken hususların başında gelmektedir. Eş konusunun çok titiz bir şekilde çözümlenmesinden sonra Müslüman için hayat daha anlamlı, daha kolay ve daha rahat olacaktır. Herşeyden önce yüce Allah’ı razı etme konusunda, bu durum çok açık bir şekilde kendisini gösterecektir.

Alemlerin Rabb’i olan yüce Allah’ı razı etme konusunda Müslüman eşler, birbirlerine yardımcı olacak, birbirlerinin eksikliklerini giderecek, birbirlerini teşvik edecek ve ideal Müslüman bir aile örneğini ortaya koyacaklardır. Böyle bir aile ortamında filizlenip yeşerecek çocuklar da toplumda örnek insanlar olacaklardır. Böyle insanlardan teşekkül edecek bir toplum ise, diğer toplumlar içinde örnek bir toplum olarak varlığını idame ettirecektir.

Kur’an’ı Kerim, sağlam prensipler ve temeller üzerine bina edilecek bir evliliğin, hayırlara vesile olacağını bildirmiş, bunun için aynı davaya inanan insanların bir araya gelmelerini istemiştir.

"Müşrik kadınlarla, onlara inanıncaya kadar, evlenmeyin. (Müşrik kadın) hoşunuza gitse dahi, mü’min bir câriye, müşrik (hür) bir kadından iyidir. Müşrik erkekler de inanıncaya kadar, onları(mü’min kadınlarla) evlendirmeyin. (Müşrik erkek) hoşunuıa gitse dahi, mü’min bir köle, müşrik bir adamdan iyidir. (Zira) onlar ateşe çağırıyorlar. ALLAH (c.c.) ise izniyle cennete ve mağfrete çağrıyor. İnsanlara ayetlerini (böyle) açıklıyor ki öğüt alsınlar" (2 BAKARA, 221)

İslam, evliliğin uzun ömürlü olması için iyi bir eş seçiminin yapılmasını esas alır. Yuvanın huzur, uyum, mutluluk ve karşılıklı güvene dayanan prensipler üzerine bina edilmesi için, bu yuvada din unsurunun ön planda olması gerekir. Çünkü din unsuru, insan yaşlandıkça artar, güzelleşir, gelişir ve bağları kuvvetlendirir. Oysa zenginlik, güzellik, soy-sop gibi unsurlar, hem geçici hem de insanın kibrini artırdığı için, huzursuzluğun temel nedeni sayılmaktadır.

İşte bu nedenle; Hz. Peygamber(a.s): "Kadın, dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini; sen dindar olanını seç ki, evin bereket bulsun" buyurmuştur. (Kütüb-i Sitte ve İmamı Ahmed’in Müsned’i ile İslam Fıkıh Ansiklopedisi)

Diğer bir hadisi şerifte de Rasulullah(a.s), malın ve güzelliğin getirdiği problemlere dikkat çekerek evlilikte dindarlık dışındaki bir tercihi açıkça yasaklamıştır.

"Kadınları güzellikleri için nikahlamayınız, olur ki güzellikleri ahlakça düşmelerine sebep olur. Onları malları içinde nikahlamayın, zira malları azgınlıklarına yol açabilir. Kadınları dindarlıktan dolayı nikahlayın. Şüphesiz dindar olan yırtık elbiseli bir cariye (böyle olmayanlardan) daha üstündür." (İslam Fıkıhı Ansiklopedisi 9.C SH. 14)

Kur’an ve Sünnet’in ortaya koyduğu esaslardan anlaşılacağı gibi, sağlıklı bir İslam toplumurıun oluşabilmesi için, mü’min erkek ve kadınların birbiriyle evlenmeleri esastır. Ancak böyle bir evlilik sonunda, İslami esaslar insanlara daha iyi bir şekilde ulaştırılabilir. Şimdi Kur’an ve Sünnet, evlenecek eşlerde dindarlık hususunu ararken, Müslüman olduklarını söyleyenler yakışıklılık, güzellik, zenginlik, soy-sop gibi özelliklere aldanarak eş seçmeye kalkışmaktadırlar. Hele bu özelliklere sahip olanların tevhidi görüşte olup olmadıklarını araştırmayanlar, kendi ateşlerini ellerine alarak, Allah muhafaza cehennemin yolunu tutmuşlardır. Abdullah bin mubarek (rah.a) ‘nın hayatını okurken rastlamadığım fakat daha önce duyduğum bir hikayeyi yazayım.

Okudunuz mu?  Kız ve erkeğin evlenmeden önce konuşmaları

Bir vali veya kadı varmış. Bağına gider ve köleden bir salkım üzüm ister. köle getirir ama köle daha olgunlaşmamış bir salkım getirmiştir.
ikinci üçüncü salkım derken hepsi eşki….
vali neden ekşi olan salkım getiriyorsun..?? bu kadar zaman bağda çalışıyorsun olgun olani bilmiyormusun?
köle:"efendim, benim görevim bağa bakmak yemek değil"
vali çok şaşırır ve bu boş biri değil der.
bir kaç denemeden sonra köleyi çok beğenir ve Allah’a dost biri olduğunun farkına varır.
çok isteyeni olduğu halde çok sevdiği güzel kızını bu köleye vermesi için ailesine danışır ve köle ile evlendirilmesine karar verirlir.
köle ile valini kızı evlenirler ama bir sorun yaşanıyor.
Kızın annesi, kıza halin sorar:
"kızım nasılsın hayatından memnun musun?" kız şu cevabı verir:
"çok memnunum anne.. kocam gider çalışır kazanır, yemeği pişirir ve yedirir bana ama bir aydır bana hiç dokumadı/ayrı yatıyoruz" der.
kadın bu haberi kocasına söyler. kocası olan vali köleyi/damadını çağırır ve kızının onun helali olduğunu söyler.
köle helal olduğunun farkındadır amma….
"efendim, siz bir makam sahibisiniz. size herkes tarafından hediyeler/hibe mallar geliyor. bilmedende olsa eşime haram bir lokma yedirmiş olabilirsiniz, haram lokmanın etkisi gitsin diye 40 gün beklemeyi uygun gördüm"
vali köleye kızını verdiği için bir daha Allah’a şükreder.

Okudunuz mu?  Eşim beni ilk defa dövdü! Susmayıp cevap verdiğim için bende de suç var.

köle ile valinin kızından kim doğdu biliyormusunuz?

Abdulllah bin Mubarek (rah.a)
Bulûğ (ergenlik) çağma gelmiş bir erkeğin kendi irade beyanı ile evlenebileceği, velîsinin onu rızası dışında birisiyle evlendirme hakkına sahip bulunmadığı hususu ittifakla kabul edilmiştir.

Fukahânın çoğuna göre dul kadın da rızası alınmadan veya istemediği halde velîsi tarafından evlendirilemez. İmam Şafiî’ye göre dul kadın bulûğ çağına gelmemiş olsa da hüküm aynıdır. "Dulun velî ile bir alâkası yoktur." "Dul kendine velîsinden daha ziyade mâliktir, bekârın ise rızası alınır" gibi hadisler (Buhârî, Nikâh, 41; Ebû Dâvûd, (Avnu’l-Ma’bûd, II, 197)yukarıdaki hükümlerin kaynaklarıdır.

Okudunuz mu?  Evlilik arifesinde yaşanan krizlere karşı genç çiftlere acil tavsiyeler

İmam Mâlik ve İmam Şafiî, ergenlik çağındaki kızın babasına cebren evlendirme salâhiyeti tanımışlardır.

Ebû Hanîfe’ye göre bulûğ çağına gelmiş bir kızı hiçbir kimse zorla evlendiremez. Kızın rızası alınmadan yapılan evlendirmeler hükümsüzdür; çünkü Rasûlullah (s.a.): "Açıkça izin alınmadan dul kadın, rızası anlaşılmadan bekâr kız evlendirilemez" buyurmuş, "Onun rızası nasıl anlaşılır?" sorusuna da "sükûtu ile" cevabını vermiştir (Buhârî, Nikâh, 40).

Okudunuz mu?  Ailelerimiz evlenmemizi istemiyor

Kızın evlenmeye razı olduğunu gösteren davranışı, çevre şartlarına ve örfe dayanılarak tespit edilmektedir. Allah’a Emanet olunuz….


Yanıt: Sevdiğim kızın ailesi beni istemiyor…

eylulruyam
bazı konularda geç kaldığımı biliyorum bu birazda çevremdeki kültürden ailemden aldığım kültürden kaynaklanıyor ama 4 senedir birşeyler için çaba gösteriyorum imanım için sevdiğim kız buna sadece vesile oldu şimdi ise Allah için birşeyler yapıyorum eksiklerimi kapatmak adına ve Allah’a daha yakın olabilmek için benim durumum şuan bu söylediklerinizi çok iyi anladım ama benim bu durumda izliyeceğim yol ne olmalıdır…


Soru: Sevdiğim kızın ailesi beni istemiyor…

Fetva Meclisi
< benim bu durumda izliyeceğim yol ne olmalıdır… >

Muhterem kardeşim Kişi Nasıl biriyle evleneceğine karar vermek, işin yarısını halletmek demektir. Ama bunun için de tabi önce kendi kişiliğinizi, yönelimlerinizi ve
ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekir. Yani kendinizi tanımanız lazımdır önce. İkili ilişkilerde, aile hayatında sizin için önemli olan nedir? Huzur mu, paylaşım mı, destek mi, heyecan mı, ya da güven mi? Vazgeçemeyeceğiniz öncelikler hangileridir, kesinlikle kabul etmeyeceğiniz şeyler nelerdir? Bunların adını doğru koymanız gerekir. En az on cümleyle ihtiyaçlarınızı, beklentilerinizi, şartlarınızı sıralayın elinizde ve aklınızda bulunsun.


Kayıtsız Üye
5 vakit namazı ALLAH için kıl dua et ALLAH dan iste

Okudunuz mu?  İslamda Kadın-Erkek Eşitliği

tahsin
sevdigim diyo markettde çalişiyok annesidiyo meslegiyok kizim


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benim bir kaç yildir beraber oldum bir kiz arkadaşim var ikimzde ayni ilcedeniz tanistik ilcenn farkli koylerndnz ve bu koyler zıt koyler o yuzdende istemiycklerini biliyoduk ama sewiyorduk bile bile istemiyecklerini dewam ettik okuyor kiz arkasm annesi bilyordu babasi bilmiyordu sewgili oldumuzu babasini okul muduru aramis ve benimle sewgili oldumu soylemis babasi okuldan aldi bunu duyunca ve bn 8 gundur haber alamiyorum kendisinden kiz arkadaşlarına soruyorum bilmiyom diyolar ben gidecm ewlerine babsi blki kiza bisey yapar diye korkuyorum ne yapmalıyım ?


@hmet
sevdiğin kızın ailesi seni istemiyorsa temkinli yaklaşman lazımdı kızın günahına girdin.
tavsiyem bir daha peşine düşme ona da zarar gelmesin.


Kayıtsız Üye
En iyisi kızı kacir bende öyle yaptim kacirmaklan en iyisini yapacak sin


Kayıtsız Üye
1 – Kız kaçırmak caizmidir kız istiyor anne istemiyor kız evlense günah olurmu

2 – Selamun aleykum
arkadaşlar benimde 6 aylık beraberliğim var. kız arkadaşımın babası doğulu olmamdan dolayı daha görmeden olmaz dedi. ne yapmam gerekir bir akıl verin lütfen


arifselim
1- Kız kaçırmak asla caiz değildir ve yapıldığı takdirde haram işlenmiş olur.

2- Aleykum selam. Eğer evlenmek istiyorsanız sabırlı olacaksınız. Babasından istemek için başka yolları denemelisin elbette bir yol bulunabilir.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar kız arkadaşımla birbirimizi çok seviyoruz ama ailesi beni istemiyor hiç görmedi ve bilmiyor sadece bahaneleri farklı illerde olmamız ve benim inşaatçı olmam bu durumda ne dinen ne yapmam gerekir sevdiğim kız ne yapması gerekir ailesi izin vermiyor.

Okudunuz mu?  Evlilik görüşmesi

Kayıtsız Üye
Arkadaslar biz sevgilimle 1 senedir beraberiz ama sanki senelerce onunlaymisim gibi hissediyorum ve biz birbirimizi çok seviyoruz ciddiyiz ama ailem ona onay vermiyor sebebi ise zamaninda genclik hatalari yapti ve bu yuzdn adi kotu olarak cikdi bu yuzdn ailem onay vermiyor ne yapicaqimizi bilmiyoruz o bensiz yapamaz bnde onsuz bir fikir verin ne yapmaliyiz


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm benim başımdan 5 senelik bir ilişki geçti kızın Rabbim ile bağlantısı sıfır olduğunu anladım ve ayrıldım. Yeni bir kız arkadaşım vardı 6 ay olmuştu ama ailesi beni başından beri istemiyordu. Çünkü evlendikten sonra kızının çalışmasını istemiyordu. Geçenlerde eski kız arkadaşım yeni kız arkadaşıma ulaşmış ve beni ayırdı. Yeni kız arkadaşım ailemin rızası yok senden soğudum nasip değilmiş dedi ama biz sonuna kadar savaşacağımıza yemin ettik. Ben 3 gündür Rabbime yalvarıyorum geri gelsin diye. Kendisi yarın almanyaya dönüyor çok zor durumdayım ben onun kara kaşına yada kara gözüne değil ahlakına vuruldum ailesi katien beni istemediğini sorunun maddi olmadığını söylüyor bir dahada kızının çevresinde görmek istemediklerini söylüyorlar bu arada kızın annesi kalp hastası o yüzden elim kolum bağlı çok mutluyduk çok iyidik hergün şükür ediyorduk bir anda gitti Allah rızası için bana yardım edin bir yol bulmam lazım.


Kayıtsız Üye
Herkezin bir hayat hikayesi war dostlar iyisiyle kötüsüyle tabi benimde war bir hikayem hikayemin ismi ise acı 😀 dün koydum bu ismi bence çok yakıştı gelin biraz bahsedeyim size şişireyim biraz kafanızı şimdiden affola 😀27 yaşında ortalama nın biraz üstünde bir hayatım war çok şükürki hem annem hem babam dağ gibi arkamda bunun için ne kadar şükretsem Allahıma azdır zaten hayatım onlara mutlu gözükmeye çalışmakla geçiyor çünkü gerçekler çok ağır ben yandım zaten bari onlar üzülmesin niyemi onuda anlatayım size her şey 4 yıl önce tanıdığım bir güzelle başladı ilk görüşte aşka inanırmısın diye sorarlar ya hani ben inanırım arkadaş hemde her şeyden daha çok inanırım öyle sewdimki onu kılına zarar gelmesin diye ömrümün yarısını weririm gözünden bir damla yaş dökülse boğulurum o damlada ben nefesim kesilir boğazım düğümlenir dünyam yıkılır işte öyle sewdim ayrılmışız gibi anlatıyorum hiç alakası yok hala beraberiz yanlış olmasın 😀bu 4 yıllık beraberliğimizin ardından yaklaşık 2 hafta kadar önce aramızda konuşup ailemize ewlenmek istediğimizi söyleme kararı aldık benimkiler zaten biliyolardıda gerçi herneyse kızın ailesi bilmiyordu başta sıkıntı yapacaklarını tahmin ediyoduk ama bukadarını hiç beklemiyordum doğrusu işin trajik olan kısmıda ne biliyormusunuz dostlar müstakbel kayınbabamın beni istememe senebi meslektaş olmamız ne alaka diceksiniz hemen anlatayım 6 7 sene öncesine kadar memleketin en zenginlerinden olan adamcagız benim sektörüme el atmasıyla kısa sürede trilyonlarını batırmış 😔 tabi bu acı tecrübeyle o kadar canı yanmışki benim işi duyunca şarteller inmiş aşşağıya 😬😬😬 iki haftadır benim gözümden sakındığım aşkıma o kadar çok baskı yapıyolarki kızda psikoloji diye bir şey kalmadı ağlanacak yerde gülüyo gülünecek yerde ağlıyo şuan😔 we benim elimden hiçbir şey gelmiyor 😬😬😬 deliriyorum hırsımdan çok kızıyorum adama ama ne yazıkki haksızda değil bazı konularda bende kocaman bir borç batağının içindeyim çekim ne zaman yazılacak diye bekler durumdayım hatta şuan o kadar içerdeyimki çalışmakla ödenmez bu borç bir ömür bitmez bu borç Allahım bana yardım etsin ne kadar zormuş insanın işinin batması bunu yaşamayan bilemez 27 yaşındaki bir adam 500 binlira borcu nasıl kadırır??? Kaldıramaz tabiki ezlir altında hemde öyle ezilirki kalbi bile tuzbuz olur işte benimde yaşadığım bu 😔 ben yanmışım zaten kararmış dünyam kendi karanlığıma o kızıda nasıl çekerim ona bunu nasıl yaparım kapısında doktoru mühendisi eksik olmayan yare haksızlık olmazmı bu benim aptallığımı neden o çekmek zorunda kalsınki ama benim tek ışığım o yaşam kaynağım o bırakamamki hatta yaşayamam ben onsuz kıyarım canıma yaparım bir delilik biliyorum ben kendimi bulamıyorum bir çıkış yolu offff Allahım ne olur yardım et sen bana işte böyle dostlar içim paramparça simsiyah zift gibi dayanamıyorum artık normal kafayla kaldırmıyo bünyem olanları bende huzuru zehirde arıyorum artık ne yapayım hergün biraz daha zehirliyorum bünyemi ancak öyle uyuyabiliyorum ancak öyle mutlu hayeller geliyor gözümün önüne sıyahtan başka renklerinde olduğunu şu hayatta ancak öyle anlıyabiliyorum Allahım sen beni affet sana isyan etmiyorum ama al şu canımıda kurtulayım bu zulümden kaldıramam ben başkasının yanında sewdiceğimi görmeye tutamaz benden başaka kimse onun elini bana bu imtihanı yaşatma Allahım ne olursun al şu canımı yarabi neolur al 😔😔😔😔😔😔😔

Okudunuz mu?  Kocaya el kaldırmak günah mı ?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm Dostlar,

Bundan bir ay önce görücü üsülüyle biriyle tanıştım çok sevdim oda beni sevdi. İstemeye gittik ailecek ailesi buna izin vermedi kaç defa söyledik konuştuk yine vermiyorlar yok diyorlar.

Sebep ise bu çocuk seni mutlu etmez bu çocukla mutlu olamazsın diye sanki haşa Allah’dan vahiy almış gibi konuşuyorlar.
Sevdiğim kişinin bir ayağı kısa benim ise iki ayağımda doğuştan sinir kaybı var sallantılı yürüyorum ama çok şükür hiç kimseye muhtaç değilim her işimi görüyorum aynı zamanda sevdiğim kişide böyle.

Okudunuz mu?  Psikolojim Alt üst Oldu

İkimizde bir daha konuşmama kararı aldık ama sadece 3 gün sürdü. İkimizde dindar aile çocuklarıyız konuşmamızın caiz olmadığını biliyoruz yanlış birşeyler yapmaktan da Allah’a sığınıyoruz lakin bu durumda ne yapacağız yardım edin farklı bir yol yorgam var ise yardımcı olun lütfen.

Okudunuz mu?  Eşini Kıskanmak

Kayıtsız Üye
Aynı durum bende de var yani hatta baya kötü benimkisi kızın ailesi beni görmeden istemiyor nedeni kendi evimin olmaması ailemin evi var iç güvesi de vermeyiz diyor lar geçici olarak diyorum peşinat biriktrtene kadar ona da gelmiyorlar ne istiyorlar anlamadım yardımcı olsa keşke biride bana


Kayıtsız Üye
Merhaba kardeşlerim öncelikle selamün aleyküm benim sevdiğim bir kız var uzun zamandır da beraberiz ben Kahramanmaraş o Bitlis de ben ailemi alıp istemeye kalktım bitlise gittim ailesi daha doğrusu annesi benim fiziksel görünüşüm hakkında yaygara çıkardı ve kızıni benden ayırmak için her yolu denedi ben çok seviyorum ama ailesi kızına sürekli baskı uyguluyor ve kız geçen arkadaşı ile bana haber göndermiş dayanamıyorum artık Yusufu istemiyorum demiş sizce ne yapmalıyım sırf o istedi diye memur olaraktan bitlise yerleşecem yakında Allah rızası için bana bir çıkar yol gösterin


Kayıtsız34
Selamın aleyküm öncelikle, 5 ay önce nişan attık fakat kıskançlık olaylarından dolayı ilişkiyi bitirmiştik çok kıskançtı en son yaptığı güvensizlik gururumu kırdı zaman istedim zamanı bana daralttı üstüme geldi ve tartışma üzerine yüzüğü bana verdi aracıyla görüştüm ve yaptığı hareketlerden ötürü yapamicagimi ona söyledim eminsen dönüşü olmaz dedi olmasın dedim ve pişman olmaya başladığım süreçte yani iki üç günlük süreçte arkadaşıyla tartıştık telefon tacizlerine başladı nasıl adamsın diye hakaretler etti ve bunun üzerine tamimiyle bitirdim fakat aradan beş ay geçti ilk gün ki gibi seviyorum değer veriyorum fakat onun üzülmesinden dolayı ailesi endişeli kesinlikle bu duruma karşılar babasına söyleyemedi çünkü na yapacağını kestiremiyoruz annesi hakkımı helal etmem diyor fakat ben fevri hatamdan ders çıkardım kimse beni dinlemiyor karşılarına çıksam beni konuşturmazlar namaza başladım Allah’a çok dua ediyorum zikirlerimi çekmeye başladım hatalarımın çok iyi farkındayım ve o da farkında ama ikimizin ailesi de karşı kaçmayı düşünüyoruz çünkü hatamızdan pay aldığımızı değil benim çok yanlış insan olduğumu düşünüyorlar aynı şekilde benim ailemde onlar için sizce ne yapmalıyız istemiyorlar diye pişman olmamıza rağmen aileler için vazgeçmeli miyiz

Okudunuz mu?  Anne Babanın çocuğa karşı görevleri ile ilgili hadisler

Ensar
Hiç bir zaman olmadık şeylerden dolayı öncelik olarak Ailelerinizi üzmeyin elbette onlar sizler için iyi olanı isterler. Beraber kaçma mutlu olmanızın asla çıkar bir kapısı değildir. Aileleri bir araya getirmeye tatlı dillerle uğraş verin, inşAllah olay tatlıya bağlanır. Allah’a duada bulunun ve sabredin


kızın ailesi beni istemiyor, sevdiğim kızın ailesi beni istemiyor, ailenin sevdiğine vermesi için dua

Bu kategoride yer alan Gayrimüslimle evlenmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sevdiğim kızın ailesi beni istemiyor… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.