Anasayfa
21 Nisan 2022, 5:59
Nedir
Abone

70 bin kelime-i tevhid okunup bütün ölülerin ruhlarına bağışlanabilir mi

70 bin kelime-i tevhid okunup bütün ölülerin ruhlarına bağışlanabilir mi

Kayıtsız Üye
70 bin kelime-i tevhid okunup bir defada bütün ölülerin ruhlarına bağışlanabilir mi ?Yani her ölü için ayrı ayrı 70 bin kelimei tevhid okumak zorunda mıyız?Bunun için abdest almak şart mıdır?


Cevap: 70 bin kelime-i tevhid okunup bütün ölülerin ruhlarına bağışlanabilir mi

meçhul_100
Birisi öldüğünde 70 bin veya 72 bin tevhid çekiyorlar. Bu nerden çıkmıştır, doğruluğu var mıdır? Makbul olanı kaç tanedir? Duaların sevabı kimedir?

Okudunuz mu?  Hazir kelimesinin anlamı nedir? Kabirden hazire nasıl geçilir?

"La ilahe illAllah, Muhammedün resulullah” cümesine Kelime-i tevhid denir. Kısaca manası, "Allah’tan başka ilah yoktur. Muhammed aleyhissalatü vesselam da Onun Resulüdür” demektir.

La ilah illAllah, ifadesinin çok söylenmesiyle ilgili rivayetler olmakla beraber, bizzat 70 bin sayısı ile ilgili bir rivayet bulamadık.

Okudunuz mu?  Hatim kelimesinin anlamı

"La ilahe illAllah diyen bela ve sıkıntılardan kurtulur." (et-Terğib vet-Terhib, Münziri, 2/414. Bezzar, Taberani’den.)

"La ilahe illAllahı çok söyleyerek imanınızı tazeleyin!" (Müsned, 2/359; Hâkim, el-Müstedrek, 4/256; el-Heysemî, Mecmeu’z-Zevâid, 1/52)

"Zikrin en faziletlisi lâ ilâhe illAllah’tır.” (Tirmizî, Daavât 9; İbni Mâce, Edeb 55)

Okudunuz mu?  Rümeysa isminin anlamı nedir?

Bu ve benzeri rivayetlerden dolayı kelime-i tevhidi söylemenin büyük sevabı olduğu anlaşılıyor. Her ibadetin sevabı hem okuyana hem de o ibadetin sevabı bağışlanan kimseye verilir.

Bu açıdan ölen kimsenin ruhuna bağışlanmak üzere tevhid çekilmektedir. Ne kadar çok çekilirse o kadar sevabı vardır. Bununla beraber bu cümlenin anlamını açıklayan eserleri de okumak ve buna uygun bir hayat yaşamak gerekir. Bunu hem ruh, kalp, akıl gibi manevi duygularımızla, hem de dil, hal, beden ve hayatımızla ne kadar çok tekrar edersek, o kadar sevabı olacaktır.

Okudunuz mu?  Cin nedir sözlük anlamı

Kelime-i tevhid okumak için abdestli olmak şart değildir. Kelime-i tevhidi her zaman okuyabilirsiniz

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet Editör


Yorum: 70 bin kelime-i tevhid okunup bütün ölülerin ruhlarına bağışlanabilir mi

bana bak
70 bin kelime i tevhid nasıl bağışlanır?

Okudunuz mu?  Öz nedir sözlük anlamı

70.000 kelime i tevhid okuduktan sonra el açıp "Ya Rabbi elde ettiğim sevabı falan kişilere bağoışlıyorum" denir.


Yorum: 70 bin kelime-i tevhid okunup bütün ölülerin ruhlarına bağışlanabilir mi

Kayıtsız Üye
Selamüneykum..Ben anne ve babamin ruhu için ayri ayrı 70 bin tevhit okudum.bunun ozel bir duası varmi acaba okuduktan zonra bağışlanması için. bana yardımcı olurmusunuz…

Okudunuz mu?  Rahmet kelimesinin anlamı

Ensar
Allah yapacağınız hayırları kabul etsin. Sizler hayırınızı yapın ve bağışlayın Allah vesile kılsın,bağışlamanız için herhangi bir özel dua yoktur.


Kayıtsız Üye
Hocam Kendim için ve ölenlerimiz için 70000 tevhid çekmek istiyorum ancak her çektiğinde La ilahe ilAllah mı dicem Muhammed’in Resulullah eklicem mi

Okudunuz mu?  Ülke sözlük anlamı nedir?

Ensar
Elbette le ilehe illalah demeniz de büyük sevap vardor bunun devamında Muhammedun rasulAllah demeniz sevabınızı dahada çok artıracaktır iki şekilde de söyleyebilirsiniz.


70 bin la ilahe illAllah nasıl bağışlanır, 70 bin kelime i tevhid nasıl bağışlanır, 70 bin kelime i tevhid

Bu kategoride yer alan Suden isminin anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

70 bin kelime-i tevhid okunup bütün ölülerin ruhlarına bağışlanabilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.