Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:45
Kuran
Yönetici

Mülk Suresini neden çokça okumalıyız? Mülk Suresinin fazileti

Mülk Suresi’ni neden çokça okumalıyız? Mülk Suresi’nin fazileti

mumsema
Mülk Suresi’ni neden çokça okumalıyız?

Mülk Sûresi, Mekke’de inmiş ve 30 âyettir. Adını birinci âyette geçen el-mülk kelimesinden almıştır. Ayrıca Tebâreke, Münciye, Mücâdele, Mâni’a, Vâkiye adları ile anılır.

Sûrede Allah(c.c.)’ın kâinattaki kudretine dikkat çekilerek, ölmüşleri diriltmeye de kâdir olduğu belirtilir. Allah(c.c.)’ın insanlara olan nimetleri hatırlatılır ve âhirete inanmayanların kötü sonuçlarına, âhirette gerçeklerin ortaya çıkacağına, kimlerin sapık ve kimlerin doğru yolda olduklarının orada belli olacağına işâret edilerek sûre tamamlanır.

Mülk (Tebareke) Suresi’nin fazileti

1. İbn Abbas (ra)’dan şöyle rivayet edilmiştir: Sevgili Peygamberimiz’in (sas) ashâbından birisi bir kabrin üzerine çadırını kurmuştu, ancak onun bir kabir olduğunu bilmiyordu. Bir de baktı ki, orada bir adam Mülk (Tebâreke) Sûresi’ni okuyor. Sonuna kadar okudu. Bunun üzerine çadır sahibi Hz. Peygamber’e gelerek, Ey Allah(c.c.)’ın Resûlü, ben çadırımı bir kabir üzerine kurmuşum; fakat onun bir kabir olduğunu bilmiyordum. Baktım ki orada bir adam Mülk Sûresi’ni okuyor, sonuna kadar okudu. Resûlullah (sas) buyurdu ki: O sûre Mânia’dır. O zatı kabir azâbından kurtarır.

2. Ebu Hüreyre’den şöyle rivâyet edilmiştir: Allah(c.c.) Resûlü (sas) buyurdu ki: Kur’an’da otuz âyetli bir sûre bir adama şefaat etti. Nihayet o, bağışlandı. İşte bu sûre Mülk Sûresi’dir.

3. Câbir (ra)’den şöyle rivâyet edilmiştir: Peygamber Efendimiz (sas) Secde ve Mülk sûrelerini okumadan uyumazdı. (Tirmizî, Fedâilü’l-Kur’an, 9)

4. Ebu Hüreyre (ra) anlatıyor: Resûlullah (sas) buyurdular ki: Kur’ân-ı Kerim’de otuz âyetlik (şanı yüce) bir sûre vardır. Bu sûre (kendisini okuyan) kimseye (kıyamet günü) şefaat eder ve Allah(c.c.)’ın onu affetmesini sağlar. Bu sûre Tebârekellezî bi-Yedihi’l-Mülk’tür.

5. Tirmizî’de, İbnu Abbas (ra) Resûlullah’ın (sas) şöyle dediğini belirtir: Bu sûre (kabir azabına veya kabir azabına sebep olan günahlara karşı) engeldir, bu sûre kurtuluş sebebidir, kişiyi kabir azabından kurtarır. (Tirmizî, Sevab-ül Kur’an-9)
Âlûsî der ki: Bu sûrenin fazîleti hakkında zikredilen haberlerden dolayı söz konusu sûrenin her gece okunmasının mendub olduğu söylenmiştir. Ben de temyiz yaşından beri bu sûreyi okumaya devam ediyorum. Beni buna muvaffak kılan Allah(c.c.)’a hamd eder, bundan böyle de yardım ve kabulünü dilerim. (Âlûsî, Rûhu’l-Meânî).
PROF. DR. DAVUT AYDÜZ


Mülk suresini neden çok okumalıyız

rana
Mülk Suresi, Mekkede inmiş ve 30 ayettir. Adını birinci ayette geçen el-mülk kelimesinden almıştır. Ayrıca Tebareke, Münciye, Mücadele, Mania, Vakiye adları ile anılır.
Surede Allahın kainattaki kudretine dikkat çekilerek, ölmüşleri diriltmeye de kadir olduğu belirtilir. Allahın insanlara olan nimetleri hatırlatılır ve ahirete inanmayanların kötü sonuçlarına, ahirette gerçeklerin ortaya çıkacağına, kimlerin sapık ve kimlerin doğru yolda olduklarının orada belli olacağına işaret edilerek sure tamamlanır.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerimde, Ayetlerin Üstündeki Harflerin anlamları

Mülk (Tebareke) Suresinin fazileti
1. İbn Abbas (ra)dan şöyle rivayet edilmiştir: Sevgili Peygamberimizin (sas) ashabından birisi bir kabrin üzerine çadırını kurmuştu, ancak onun bir kabir olduğunu bilmiyordu. Bir de baktı ki, orada bir adam Mülk (Tebareke) Suresini okuyor. Sonuna kadar okudu. Bunun üzerine çadır sahibi Hz. Peygambere gelerek, Ey Allahın Resulü, ben çadırımı bir kabir üzerine kurmuşum; fakat onun bir kabir olduğunu bilmiyordum. Baktım ki orada bir adam Mülk Suresini okuyor, sonuna kadar okudu. Resulullah (sas) buyurdu ki: O sure Maniadır. O zatı kabir azabından kurtarır
2. Ebu Hüreyreden şöyle rivayet edilmiştir: Allah Resulü (sas) buyurdu ki: Kuranda otuz ayetli bir sure bir adama şefaat etti. Nihayet o, bağışlandı. İşte bu sure Mülk Suresidir.
3. Cabir (ra)den şöyle rivayet edilmiştir: Peygamber Efendimiz (sas) Secde ve Mülk surelerini okumadan uyumazdı. (Tirmizi, Fedailül-Kuran, 9)
4. Ebu Hüreyre (ra) anlatıyor: Resulullah (sas) buyurdular ki: Kuran-ı Kerimde otuz ayetlik (şanı yüce) bir sure vardır. Bu sure (kendisini okuyan) kimseye (kıyamet günü) şefaat eder ve Allahın onu affetmesini sağlar. Bu sure Tebarekellezi bi-Yedihil-Mülktür
5. Tirmizide, İbnu Abbas (ra) Resulullahın (sas) şöyle dediğini belirtir: Bu sure (kabir azabına veya kabir azabına sebep olan günahlara karşı) engeldir, bu sure kurtuluş sebebidir, kişiyi kabir azabından kurtarır (Tirmizi, Sevab-ül Kuran-9)
Alusi der ki: Bu surenin fazileti hakkında zikredilen haberlerden dolayı söz konusu surenin her gece okunmasının mendub olduğu söylenmiştir. Ben de temyiz yaşından beri bu sureyi okumaya devam ediyorum. Beni buna muvaffak kılan Allah’a hamd eder, bundan böyle de yardım ve kabulünü dilerim (Alusi, Ruhul-Meani).

Okudunuz mu?  Tecvid Dersleri: Medddi Munfasıl

PROF. DR. DAVUT AYDüZ


Yanıt: Mülk Suresi’ni neden çokça okumalıyız? Mülk Suresi’nin fazileti

İnşirah
O sûre Mânia’dır. O zatı kabir azâbından kurtarır.

Ne büyük nimet aklını kullanıp bu sureden yoksun kalmayanlar için 🙁
Allah razı olsun


Soru: Mülk Suresi’ni neden çokça okumalıyız? Mülk Suresi’nin fazileti

Mumtehine
Câbir (r.a)’dan nakledilen bir hadiste de şöyle denilmektedir: "Peygamber (s.a.v), Secde ve Tebâreke (Mülk) sûrelerini okumadan uyumazdı" (Tirmizi, Fedâil’ül-Kur’an, 9)

Allahu Teala cumlenizden razı olsun.Cehennem ve Kabir azabindan korusun insaAllah!


mumsema
Allah cc sizdende razı olsun.

yatsı namazından sonra mutlaka okurum. okumadığım gece az olmuştur:)


dilaranur
yatmadan evvel okumanın çok faziletli oldugunu biliyorum kabir azabında korunmak için ve kabrimizi aydınlatan bize kabirde arkadaş olacak bir sure…
Allah razı olsun…

Okudunuz mu?  Ayetler Ve Sureler Arasındaki Uygunluk (tenasubil-ay Ves-süver)

Amenna
mumsema hocam sayenizde yeni bir bilgi daha öğrenmiş oldum.:)
Allah razı olsun….


ilke
Allah razı olsun bilgilendim çok saolun kardeşler.


01ayşegül01
Okumama vesile oldugunuz için .Rabbim sizden razı olsun.


Fetva Meclisi
Senelerdir her yatsı namazından sonra okurum Allah razı olsun hocam.


meryemgül1
mülk süresini yatsı namazından sonra sürekli bende okuyorum Allah razı olsun


Desert Rose
Selamün Aleyküm paylaşımız çok güzeldi Mumsema hocam Allah c.c razı olsun bizleri aydınlattığınız için varolun.


Zümer
Merhaba ;

Okudunuz mu?  Yatarak kulaklıkla kuran dinlenir mi?

Ben mülk suresini genelde vitr namazının ilk rekatında okuyorum acaba bir sakıncası olurmu ? Yada namazda okumam ile namazdan sonra okumamın arasında bir fark olurmu ?


mustafaocak61
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH’A HAMD OLSUN!
Son günlerde Mülk Suresini ezberlemeye çalışıyorum. Bir kez daha şu sonuca vardım. ALLAH’IN RAHMETİ o kadar BÜYÜKTÜR Kİ, okyanuslar kadar mürekkep olsa ve onun iki misli ve daha fazlası da O’nun RAHMETİ’NİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ anlatmak için yetmez.
Paylaşım için sağolun hocam!

Okudunuz mu?  Elif ve Hemze Aynı Şey Midir? Hemze ve Elif farkı

Ecrinim
< Ebu Hüreyre’den şöyle rivâyet edilmiştir: Allah(c.c.) Resûlü (sas) buyurdu ki: Kur’an’da otuz âyetli bir sûre bir adama şefaat etti. Nihayet o, bağışlandı. İşte bu sûre Mülk Sûresi’dir. >

istifade edicem inşAllah,vesile olduğunuz için Rabbim razı olsun


benanneyim
Allah razı olsun.Bildiklerimizi yapabilmeyi nasip etsin yüce Rabbim…

Okudunuz mu?  Amener Rasülü Ve Fazileti

Hoca
BU SUREYE DAİR HADİS
Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu:
"Kurânda 30 âyetlik bir sûre vardır ki, (yatsı vaktinde) devamlı okuyanına, hesap günü bağışlanıncaya dek affı için aracılık eder, bu sure Tebâreke (Mülk) sûresidir.

"Tebareke suresi her gece yatmadan evvel onu okuyana kabir hayatında eşlik eder ve onu kabir azabından korur (ondan kabir azabı kaldırılır.)"
Ravi: Ebû Hureyre (r.a.) Ebû Dâvud.

Okudunuz mu?  Tecvid İlmi

Kayıtsız Üye
Okuyan kurtuldu okumayanda Allahim kabir azabin güzel eylesin


Kayıtsız Üye
Bende okuyorum çok seviyorum mulk suresini


mülk suresinin fazileti, mülk suresi fazileti, mülk suresi faziletleri

Bu kategoride yer alan 30- RÛM SÛRESİ 31 ve 32. Ayetlerinin Tefsiri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mülk Suresini neden çokça okumalıyız? Mülk Suresinin fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.