Anasayfa
16 Aralık 2023, 10:33
dualar
Yönetici

ALLAH bir kulu severse yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntkıya sokar

ALLAH bir kulu severse yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntkıya sokar

gümüş29
Allah Bir Kulu Severse, Yalvarmasını Dinlemek İçin Onu Bir Sıkıntı ile Sınar..
Allah bir kulu severse, yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntı ile sınar.

Defalarca; dünyanın bir imtihan dünyası olduğunu, yaşadığınız olayların sizi imtihan eden vasıtalar olduğunu sürekli olarak söyledik ve bunu yine söylüyoruz. Kuran-ı Kerim’de de defalarca açıkladık ki İnsanın en yakını bile insana imtihandır dedik. Bu imtihanlarda amaç nedir? Bu imtihanlarda amaç; elbette tekamülün ilerlemesidir. Bu imtihanlarda amaç; elbette Allah’ın kulunu sevgiyle kendisine bağlamasıdır. Ancak elbette ki bu imtihanları verebilirse. Nefsiniz size galip gelirse imtihanları kaybedersiniz, her kaybettiğiniz imtihan sizi Allah’tan uzaklaştırıyor demektir.

Okudunuz mu?  Bineğe Veya Vasıtaya Binerken Okunacak Dualar

Demek ki Allah(c.c) hangi kula zora koşarsa, kendine bağlamak, kendi adını andırmak için zora koşuyor. Zora koşuyor ki acaba kime sığınacak? Eğer bana sığınırsa kazanacağı mükafatları biliyor mu? Allah (c.c) bunu bekliyor. Peki bu imtihanlar safhasında kulun yapması gereken nedir? Kulun yapması gerekeni Kuran-ı Kerim çok açık bir şekilde ifade ediyor: Bakara Suresi 45. Ayet Gerçekleri yükletip taşımakta sabır ve namaz ile Allah’a sığının diyor. Eğer gerçekler size zor geliyorsa bu imtihanların çıkış kapısı, bu imtihanları geçmenin kapısı, yolu nedir? Namaz ve sabırla Allah’a yaklaşmaktır. Sabrı anlattık, defalarca anlattık, sabrın faziletlerini anlattık; imanın yarısı olduğunu anlattık.

Okudunuz mu?  Rabbena duası ve anlamı

Peki namazdaki hikmet nedir? Bakın buradaki inceliği de kaçırmayın; namaz niyaz demektir, Allah’a yalvarıştır. Ancak, Allah’a yalvarışta, başınıza gelen musibetin, bir belanın Allah (c.c) tarafından defedilmesini talep edersiniz; bu, niyaz yerine geçmiyor. Siz başınıza gelen musibetin Allah (c.c) tarafından defedilmesini isterseniz; bu, niyaz yerine geçmiyor, bu inceliği kaçırmayın. Ancak karşınıza gelen sınavı geçme gücüne talep ederseniz, Allah’a o derece yaklaşmış oluyorsunuz. Başınıza gelen musibetten dertlenip, bunu kaldır Ya Rabbi demek değil; bize verdiğine şükür diyerek, atlatmak için güç talep etmektir niyaz. Namazın; Ayet-i Kerime’de bahsedilen hikmeti de budur.

Okudunuz mu?  Vitir Namazından Sonra Okunacak Dua

Cevap: ALLAH bir kulu severse yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntkıya sokar

feri
Allah razı olsun kardeşim


Yanıt: ALLAH bir kulu severse yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntkıya sokar

sina_gk
paylaşım için sagol.
RABBİM bizleri kudretinden ve bilinçli yaşamaktan ayırmasın inşAllah.

Okudunuz mu?  Sabah Namazının Sünnetinden Sonra Okunan Dua

Soru: ALLAH bir kulu severse yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntkıya sokar

Ecrinim
Rabbim hayat imtihanlarımızdan alnımızın akıyla çıkmayı nasip eylesin cümlemize
çok güzel bir konu işlemişsin,ellerine sağlık kardeşim,Rahman razı olsun


ravza 2
<
Allah Bir Kulu Severse, Yalvarmasını Dinlemek İçin Onu Bir Sıkıntı ile Sınar..
forumalev.net/showthread.php?t=121576ALLAH bir kulu severse yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntkıya sokar Allah bir kulu severse, yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntı ile sınar.
>

RABBİM razı olsun sınavımızdan yüzümüzün akıyla çıkanlardan oluruz inşALLAH

Okudunuz mu?  Hilali Görünce Okunacak Dua

Desert Rose
< Demek ki Allah(c.c) hangi kula zora koşarsa, kendine bağlamak, kendi adını andırmak için zora koşuyor. Zora koşuyor ki acaba kime sığınacak? Eğer bana sığınırsa kazanacağı mükafatları biliyor mu? Allah (c.c) bunu bekliyor. Peki bu imtihanlar safhasında kulun yapması gereken nedir? Kulun yapması gerekeni Kuran-ı Kerim çok açık bir şekilde ifade ediyor: Bakara Suresi 45. Ayet "Gerçekleri yükletip taşımakta sabır ve namaz ile Allah’a sığının” diyor. Eğer gerçekler size zor geliyorsa bu imtihanların çıkış kapısı, bu imtihanları geçmenin kapısı, yolu nedir? Namaz ve sabırla Allah’a yaklaşmaktır >

paylaşımın çok güzeldi.
Allah c.c razı olsun,ellerine sağlık kardeşim

Okudunuz mu?  Rüzgar şiddetli estiğinde nasıl duâ edilir?

sofi ezel
Allah Bir Kulu Severse, Yalvarmasını Dinlemek İçin Onu Bir Sıkıntı ile Sınar..
forumalev.net/showthread.php?t=121576ALLAH bir kulu severse yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntkıya sokar Allah bir kulu severse, yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntı ile sınar.

ya kardeş bilgisizliğimi maruz görün ben ilk defa bunu duyuyorum kaynağını söylermisin

Okudunuz mu?  Kötü Rüya Görenin Okuyacağı Dua

NurYüzlü
Allah (c.c) razı olsun kardeş..


meryemgül1
Allah Bir Kulu Severse, Yalvarmasını Dinlemek İçin Onu Bir Sıkıntı ile Sınar..

Allah c.c.razı olsun kardeş


Allah kulunu neden sıkıntıya sokar, Allah bir kulu severse yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntıyla sınar, Allah bir kulunu severse yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntıyla sınar

Bu kategoride yer alan Cennette adınıza hurma ağacı diktirmek ister misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

ALLAH bir kulu severse yalvarmasını dinlemek için onu bir sıkıntkıya sokar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.