Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:27
missa6
Abone

Çalışmanın bireysel ve toplumsal faydaları

Çalışmanın bireysel ve toplumsal faydaları

Kayıtsız Üye
Çalışmanın bireysel ve toplumsal faydaları nelerdir


Cevap: çalışmanın bireysel ve toplumsal faydaları

Hoca
Çalışmak fazilettir dilenmek zillettir Çünkü dinimiz başkasına yük olmayı yasaklamış, helal yoldan çalışıp kazanmayı, etrafına yardım elini uzatmayı emretmiştir.

Bir iş meydana getirmek için zihnî ve bedenî güç sarf etmek, gayret etmek, uğraşmak

Okudunuz mu?  Şahmeran duası ile ilgili sorular

İslam nizamı dengeli bir nizamdır İnsanı iki alem için hazırlamaktadır.

Bunlardan biri ahiret hayatı, diğeri dünya hayatıdır İlk olarak insanın kalbini doğrudan ebedî hayatın devam edeceği ahirete bağlayarak Allah’a kulluğa yönlendirirken; diğer taraftan bu dünya hayatının nimetlerinden de payını almasını engellemez.

Okudunuz mu?  Soy isimlerinin (soyadının) Kişiler Üzerindeki Etkisi Nedir?

Hatta bunu teşvîk eder ve ubûdiyetin diğer yüzü olarak insanlara benimsetir. İslâm, insanı ilâhi mükellefiyetlerle yükümlü kıldıktan sonra hayatı yok edecek ve ihmale uğratacak aşırı çekingenlikten alıkoyarak dünya nimetlerinden faydalanmaya teşvîk eder.

Efendimiz (SAV) Kim nefsini dilencilikten korumak, çoluk çocuğunun nafakasını temin etmek için ve fakir komşularına yardım etmek için helalinden kazanırsa, o kimse kıyamet gününde Allah’ın huzuruna yüzü ayın on dördü gibi pırıl pırıl parladığı halde varır buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Mukabele Ne Demektir?

Toplumumuzda, çalışmadan tembel tembel oturana iyi gözle bakmazlar Tembel kişi, ailesinin geçimini sağlayamadığı için aile huzuru da olmaz.

Buna karşılık, helal yoldan kazanıp ailesini güzel bir şekilde geçindirip etrafındaki ihtiyaç sahiplerine de yardım etse, hem Allah tarafından sevilir, hem de çevresi tarafından sevilip sayılır.

Okudunuz mu?  HZ. MUHAMMED (s.a.v.)'in Araplarla ilgili hadisi

Geçimini sağlamak için çalışıp helâlinden kazanma farzdır Hz Peygamber (sav): Geçim için çalışıp helâlinden kazanma farzdır" (Keşfu’l-Hafa, II, 46) buyurmuştur.

Bir müslümanın, kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kimseleri geçindirmeğe, borçlarını ödemeğe yetecek kadar helâlinden kazanması farzdır.


Cevap: Çalışmanın bireysel ve toplumsal faydaları

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun çok güzel olmuş:)

Okudunuz mu?  Gıybet hakkında arapça-türkçe hadisi şerifler

çalışmanın faydaları, çalışmanın bireysel ve toplumsal faydaları, çalışmanın faydaları nelerdir

Bu kategoride yer alan Cemaatla kılınan namaza imama dördüncü rekatta yetişen ne yapmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çalışmanın bireysel ve toplumsal faydaları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.