Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti alma şekli

Gusül abdesti alma şekli

Ferhat1991
selamun aleyküm arkadaşlar ben gusül abdestini böyle alıyorum doğrumu sizce
NİYET ETTİM ALLAH (C.C) RIZASI İÇİN CÜNÜPLÜĞÜ GİDERMEYE VE GUSÜL ABDESTİ ALMAYA DİYORUM sonrada 3 burana 3 te ağıza su verip vücudumu her tarafını yıkıyorum doğrumu


Cevap: Gusül abdesti alma şekli

@hmet
Gusül abdest alma şeklin doğru.

Boy abdestinin güzel alma şekli

Ön ve arkayı yıkamak
Namaz abdesti almak
Besmele çekmek
Niyet etmek
Ağza buruna su vermek
Tüm bedeni yıkamak
Yıkarken ovmak


Lütfen yardım edin

Kayıtsız Üye
Hocam lütfen yardım edin banyoda besmele ve niyet edip ellerimi yikadim. ağzıma 1 kere su verdim sonra yellendim diye şüphe ettim tekrar besmele çektim niyet ettim ağzıma 1 kere su verdim 1 kere daha verdim. ve konuşmam gerekti. Ben yine supelendim.. ağzımı sildim tekrar besmele çektim niyet ettim 3 ağza 3 burna su verdim ve bütün vücudu yikadim çıktım ve bir yer kuru kaldigini fark ettim tekrar banyayo girdim besmele niyet 3 ağza su 3 burna su verdim bütün vücudu yikadim.. çıktım.. 2. Aldığım gusül olduysa. Son aldığım gusulu yanlış aldıysam bir sıkıntı olurmu


Cevap: Gusül abdesti alma şekli

arifselim
Selamun aleykum. İkinci aldığın guslün tamamdır. Daha sonra tekrar etmiş olman guslüne zarar vermez ama boş yere israf ve vesvese etmiş olursun.


Şema
Kardeş sen vesvese yapıyorsun.
Konuşmak, yellenmek gusül abdestine engel olmaz.
Kuru kalan yer olduğunda ise sadece kuru kalan yeri yııka

Okudunuz mu?  Gusül iç çamaşırımda yaşlık görmedim gusül gerektirirmi

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm

Arjadaşlar ben Gusül Abdestinden önce Normal Namaz Abdestini Almıyorum Çünkü Namaz Abdestini Alınca Bazen Aklıma şey Takılıyor Burnuma 3 kere mi 2 kere mi su çektim diye karıştırıyorum o yüzden direk Gusül ü alıyorum bir şey olur mu ?

Birde Gusül ü Şu Şekilde Alıyorum

Niyet – Eller billeklere kadar – edep yerleri – ağıza 3 kere – buruna 3 kere – yüz 3 kere – kollar dirseklere kadar -Baş Mesh – Kulak – Ense – Ayaklar VE sonra 3 kere Başımdan Aşağı su döküyorum sonra 3 kere Sağ 3 kere Sol SONRA en son bide full döküyorum.

Bunu Sormamın Nedeni bir arkadaş sen yanlış alıyosun dedi o yüzden aklıma takıldı.(Ona da Sordum :D)

Ben Gusül Abdestini almadan önce Normal Namaz Abdestini ALMIYORUM çünkü normal namaz abdestini alıp sonra gusülü aldıktan sonra kafam karışıyor yüzümü 3 kere mi yıkadım yoksa 2 kere mi diye kafam karışıyor o yüzden ben direk Gusül Abdesti alıyorum bir şey olur mu ?

Birde Gusül ü şöyle alıyorum Doğru Mudur ?

Niyet – Eller Bileklere kadar 3 kez – edep yerleri – ağıza 3 kez – buruna 3 kez – yüz 3 kez – Kollar Dirseklere kadar – Başı Mesh etmek – Kulaklar – Ense – Ayaklar SONRA Başımdan aşağı 3 Kere su döküyorum sonra 3 kere sağdan ve 3 kere soldan su döküyorum ve en son Full den döküyorum

Okudunuz mu?  Gusül abdesti göbek deliği

Bir Sorun Var mı ? Doğru Mudur ? Bunu arkadaşıma da sordum sen yanlış alıyorsun dedi o yüzden bir de sizlere Sorayım dedim 😀

Hayırlı Günler..


arifselim
Aleykum selam. Ağza bir defa bile su vermekle namaz abdestinde sünnet yerine gelir ve gusülde de bir kerede yine farz yerine gelmiş olur. Kendine boşu boşuna vesvese etmene gerek yok. İlk önce abdestini al ve daha sonra gusül almaya geç. Bu anlattığın şekilde guslün sahihtir.


TheTisy
tamam peki Teşekkür ederim.

Önce Normal Abdestimi aldım sonra gusül ü aldım gusül ü yazdığım gib mi alıyım yoksa sadece ağız burun ve bütün vücudu yıkasam olur mu ?


arifselim
Anlattığın gibi de alabilirsin. Ağız burun ve bütün vücudu yıkamak ise farzlar yerine gelmiş olur ve gusül sahih olur. En önemlisi ilk önce farzlardır ve daha sonra guslün sünnetlerini yapmaktır. Her müslümanın evinde bir İslam ilmihali olmalıdır ve bunu defalarca okumalıdır. Bütün bu bilgiler orada mevcuttur.


TheTisy
Tmama saolun 😀 bir şey daha sorucam çok kafama takıldı sizi de rahatsız ediyorum kusura bakmayın.

Şimdi gusülden önce namaz abdesti sünent o yüzden alacağı. İlk önce namaz abdesti için Niyet Ettim aldım işte ayağa gelince almadım( Olduğum yer ıslak o yüzden en sonda aldım -gusül sonu- ) sonra Gusül e niyet ettim ellerei yıkadım sonra 3 kere ağıza 3 kere buruna sonra da vücüdümu yıkadım ve en son ayağımı yıkadım. Doğru Mudur ? yoksa gusül e niyet edip normal namaz abdestini alıcam sonra ağız burun ve bütün vücüt mu olucak dı ?

Okudunuz mu?  Şehvetli bir şekilde boşalmak ne demek

Bir de şey sorucam ben çok vesvese alıyorum. Şimdi abdesti gusülü filân aldım. Burnum tıkalı olduğu için burnuma suyu tam çekemedim. Sonra banyodan çıktıktan sonra aklıma çok takıldı bu o yüzden besmele çekip tekrardan burnuma 3 su çektim. Bizm din hocası abdest aldıktan sonra aklınıza bir şey takılırsa o abdest olmaz demişti. Lütfen yardımcı olun beni RAHATLATIN!!


emre
Din hocan gerçekten öyle demişse halt etmiş. Belkide demek istediğinden farklı bir şeyde anlamış olabilirsin. Tam tersine vesvesenin istediği şeyi yapmamak gerekir. Yapmamak gerekirki şeytanın istediği olmasın. Ve alışkanlık olmasın. Guslün farzları ağız buruna su çekmek ve tüm vücudu yıkamaktır. Bu nasıl olacaksa fark etmez yeterk, bu üçü yerine getirilsin. O kadar basit. Gusül bu kadarı ile biter. Bunu güzelleştirmek için sünnetleri vardır bunlarıda yapmak güzel olur. Örneğin abdestini en başta almak gibi ağız buruna üçer defa su vermek gibi sünnetler vardır.

Okudunuz mu?  Güsul abdesti nasıl alınır?

TheTisy
Tamam Çok Teşekkür Ederim

Hepinize ÇOK teşekkür ederim


Emre62
Arkadaşlar Hepinize S.a öncelikle ben çok şüphe duyuyorum bu konuda ve artık cidden bişeylerden soğuyacağım diye korkuyorum ilk öncelikle sabunla yıkanıyorum sonra niyet ediyorum avret yerlimi temizlioyrum 3 kere ağza 3 kere burna su veriyorum sağ omzu yıkıyorum sol omzu yıkıyorum çıkarkende namaz abdesti ve ayaklarımı yıkıyorum ve sürekli kalbimde bir şüphe ve tedirgin eden bişey var yanıtlarınızı beklyıorum


arifselim
Aleykum selam. Aldığın gusül abdestinde bir sorun yoktur sadece namaz abdestini sonra değil en başta alman gerekir. Bu şekilde almış olsan bile yinede guslün geçerlidir. Bundan sonra namaz abdestini sonra değil önce almalısın.


Kayıtsız Üye
İyi günler. Öncelikle soru sordugum için inşAllah fırça yemem. Bazı arkadaşlara sorularından oturu fırca atılmış. Gelelim soruma. Ben gusül abdestini şu sekılde alıyorum. Nıyet edıp ellerı yıkıyorum daha sonra edep yerlerını yıkayıp agzıma ve burnuma ucer kere su cekiyorum. Ve normal abdest alıyorum daha sonra uc kere basıma daha sonra uc kere sag omuzuma ve sonrada uc kere sol omzuma su dokuyorum ve her su dokuste vucudumu. ovalıyorum.. Gusul abdestim gecerlimidir acaba. Simdiden teşekkür ederim.


ACİLSERVİS
Bizim derdimiz sizin guslün farzlarını ve sünnetlerini öğrenmenizdir. Biz bunları söylüyoruz. Guslün farz ve sünnetlerini okuyan ve uygulayan kişi en güzel guslü alan kişidir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alındıktan sonra hangi namazı kılmak gerekir?

Kayıtsız Üye
Saolun hocam. Usstekı sorunun sahıbıyım hocam. Yaklasık bir senedir namaz kılıyorum. Ancak bu gusül olayı kafamı çok karıstırıyor. Anlattıgım gıbı gusül sahih mi. Metye buldugum resımlı anşatımlar bu sekılde ıdı. Ancak bazı yerlerde resımlı anlatımlardan farklı sekıller de var. İyi aksamlar simdiden teşekkür ederim..


ACİLSERVİS
Bu konu altına guslün farzları ve guslün sünnetleri ni yazar mısın bu konuya katkın olsun.


Kayıtsız Üye
Guslun farzı agız ve burun yıkama ve vucudu kuru yer kalmayacak kadar yıkamak hocam.. Ben bunları yapıyorum anlattıgım gusulde ama bıra fazla seyler se var sanırım yaparken benım..


ACİLSERVİS
Bu üçünü yapanın güslü geçerli olur. Farzları bilip uyguladığına göre guslün oluyordur.
Sünnetlerde burada forumduasi.com/islamda-temizlik-taharet/263518-guslun-sunnetleri-kisaca.htmlTIKLA zaten bazılarını yapıyorsun bunları da sırasıyla yap. Ama bunlardan başka bir şey yapma gusül sadece bu ikisinden ibarettir.
Şu sağa – sola üç su dökmekten vazgeçemiyorsun bu soruyu sanırım hep sen soruyorsun bir kaç ay olmuştur. Beni dinleyip bana uymanı istemiyorum guslün sünnetlerini yani peygamberimizin yaptıklarını yapmanı öneriyorum.

< Doguhan1 >
Alıntı yazılar eklemeyelim.


tokhanoğlu
Selamun aleyküm dostlar, ben vesveseye düşen biriyim vesveseye düşmemek adına gusül alırken lifleniyorum köpük gidince muhakkak su gitmiştir diyorum gelelim asıl soruya; Gusül aldığım süre bazen uzun sürüyor bunu kısaltmak istiyorum şu şekil yapsam olur mu?

Okudunuz mu?  Gusülden önce idrar yapmak şart mı?

Şimdi gusülden önce lifleniyoruz ya temizlik için onu iptal etsem sadece şampuanlayıp avret bölgemiz ve saçlarımı vs temizlesem daha sonra lif atıp gusülde geçsem olur mu? İki defa liflenmek zaman kaybo oluyor.


ACİLSERVİS
Guslün bir veya iki defa liflenmek ile bir ilgisi yok. Vücut temiz ise necis bir şey yok ise direk gusle geçilebilir.


Kayıtsız Üye
Merhaba , ben duşa girince ilk normal duşumu alıyorum avret yerimi yıkıyorum lifleniyorum şampuan duş jeli falan daha sonra gusül niyeti edip ellerimi yıkayıp tekrar avret yerimi yıkıyorum biraz vücuduma ve kafama su dökdükten sonra üç ağız üç burna su veriyorum daha sonra 3 kafa 3 sağ 3de sol omuza su döküyorum daha sonra tüm vücuduma su döküp ovalıyorum her yeri ıslatmaya çalışıyorum. Sizce bir yanlışım var mı?


ACİLSERVİS
Ağza burna su verip tüm vucudunu yıkadığına göre guslün geçerlidir.
Yanlış soruyorsan yanlışların var. Guslün sünnetlerini dikkatlice okumalısın. Bunu ilmihalden okuman iyi olacaktır. Evde bir ilmihal bulunsun.


Kayıtsız Üye
Öncelikle selamün aleyküm hocam benim sizlere bir kaçtane sorum olucak lütfen yardımcı olun(Erkeğim)

1)Gusul abdesti almadan önce dişlerimi fırçalıyorum hatta dişlerimin arasını iple temizliyorum ve dişlerim kanıyo bunu yapmak istemiyorum ama yapmazdan aklıma şöyle sorular geliyor "ya dişimin arasında gusle engel bişey varsada oraya su deymediyse ve guslum kabul olmadıysa" diyorum
2)Gusul abdesti alırken burnumda kemik eğriliği olduğu için burnumun teki biraz tıkalı oluyor bende acaba suyu tam çekemediysem diyorum ve 6-7 defa su çekiyorum iyice ama 3 defadan sonrası mekruh oluyor.Yapmazdamda guslum tam olmamış gibi düşünüyorum.
3)Guslümü şöyle alıyorum
Niyet ediyorum 3 ağzıma 3 burnuma veriyorum ve daha sonra normal abdest alıyorum sonrada fıskiye ile her yerimi yıkıyorum daha sonra Avret yerindeki kıllarımı ve koltuk altı kıllarımı kesiyorum daha sonrada liflenip banyodan çıkıyorum bu gusül alış şeklim doğrumudur?

Okudunuz mu?  Sinir olmak gusle engel olurmu

Son olarakta gusül alırken çok affedersiniz bacaklarımda ve popomda kıl biraz fazla olduğu için oralara su iyi gitmemiştir diye defalarca yıkıyorum ve guslum 1 saat sürüyor. Bu durumda ne yapmam gerekir?

Hocam lütfen yardım edin şimdiden Allah razı olsun.


ACİLSERVİS
1 – Diş fırçalamak ve ip kullanmak şart değildir. Düşüncelerin yersizdir.
2 – Buruna üç defa su çekmek yeterli fazlaya gerek yok yapabildiğin kadar yeterlidir.
3- Guslü alma şeklin geçerli ama sünnete uygun değildir. İlmihalden guslün sünnetlerini okumanı tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.
Peki dediğim gibi vücut kıllarımın fazla olduğu yerler ile biraz fazla ilgineiyorum ve uğraşıyorum su gitmez felan diye bu durumda ne yapmam gerek?
Mutlaka her insanda vücut kılları vardır ama benim çok kafama takılıyor.Lütfen yardım edermisinizz

Okudunuz mu?  Şafi mezhebine göre saç boyamak gusül abdestine engel midir

ACİLSERVİS
O kıllara bir avuç su döktüğün zaman her yerine su gider.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam ben yukarıdaki 2 soruyu soran kişiyim

Hocam ben gusülden önce tırnaklarım kısa olmasına rağmen yinede kesiyorum dibine kadar.Kesmediğim zamanda ya tırnağın altında gusle engel bişey varsa diyorum ve huzursuz oluyorum
Birde avret yerlerindeki kıllar kısa olmasına rağmen yine altına su geçmez endişesi ile kesiyorum

Yani hocam ben 17 yaşındayım ve 5 vakit namazımı hep kılardım ancak bir süre sonra sabahları kalkınca rüyü görmediğim halde ya rüya gördüysemde iltiham olduysam ve sabah kalkınca fark etmediysem.Şuan cünüpsem diye diye namazlarımı bıraktım eğer namaz kılmazsam bu düşünceler geçer dedim.Ama olmadı 1 senedir bu düşünceyle yaşıyorum ve cuma namazından önceki gün her hafta tam 1 saat gusül alıyorum ve yatarken iç çamaşırımın içine peçete koyuyorum sabah kalkınca peçeteyi iyice kontrol ediyorum ve temiz olduğunu görünce içim rahatlıyor öyle namaz kılabiliyorum.


Hira Nur
Selamunaleykum. Eğer tınaklarımız çok uzun değilse(el ve ayak) gusül abdesti alırken tırnağın içine su girmesi için ekstra bir çaba göstermemiz gerekiyor mu? İçinde bir pislik yoksa ve çok uzun değilse suyla ovalamak vs. gerekir mi? Yoksa vücuttan su akışıyla birlikte ıslanmıstır diye mi düşünmeliyiz?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldıktan sonra kuru yer kalırsa

vel Fecr
< Selamunaleykum. Eğer tınaklarımız çok uzun değilse(el ve ayak) gusül abdesti alırken tırnağın içine su girmesi için ekstra bir çaba göstermemiz gerekiyor mu? İçinde bir pislik yoksa ve çok uzun değilse suyla ovalamak vs. gerekir mi? Yoksa vücuttan su akışıyla birlikte ıslanmıstır diye mi düşünmeliyiz? >
extra bir çaba göstermesende ellerini normal yıkasan guslün kabuldür.
ama detaya inmek istersende kimse sana detaya girme demez.

detaya girmeyince guslüm kabul olmadımı diye yeis haline düşmeyin.
ama detaya inip ameli güzelleştirmek bakımından hoş olandır.


Kayıtsız Üye
Gusulümü duştan sonra alıyorum. Tüm vücudumda kuru yer kalmadıktan sonra niyet edip ellerimi bileklere kadar yıkıyorum, ağzıma 3 defa su verip çalkalıyorum, burnuma 3 defa su verip sümkürüyorum, yüzümü 3 defa yıkıyorum. Ve son olarak sol omzum ve sağ omzumu 3er defa yıkayıp abdestimi bitiriyorum. Doğru mu yapıyorum?


ACİLSERVİS
Son olarak yüzünü ve omuzunu neden yıkadığını anlamadım öyle bir şey yok. Guslün geçerlidir ama yanlışlarında vardır. İlmihalden guslün sünnetlerini mutlaka öğrenmelisin.


Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamun Aleykum

Ben Genellikle Gusul Gerektiren Durumlarda Banyoya Girdikten Sonra İlk Önce Normal Bir Şekilde Banyomu Yapıp Temizleniyorum En Sonunda Çıkmadan Önce Euzü Besmele Çekip Niyet Ediyorum Ellerimi Yıkıyorum Ardından Avrat Yerlerini Yıkıyorum Ağza 3 Defa Buruna 3 Defa Su Veriyorum Ondan Sonra Başımdan Aşsagıya Sag Omuzumdan Ve Sol Omuzumdan Su Döküyorum Ve Her Iki Ayağımı Yıkayıp Çıkıyorum Gusul Abdestim Kabul Olurmu Hocam Saygılar…

Okudunuz mu?  Gusül alırken hep yanlış almışım tekrar gusül almazsam başıma kötülük gelir mi?

acikyesil sordu


ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Guslün geçerlidir Allah kabul etsin. Avret yerlerini yıkayıp gusle başlamadan önce namaz abdestini alabilirsin daha güzel olur.


Kayıtsız Üye
1.SORU:Ben gusül abdestini şu şekilde alıyorum banyoya girmeden besmele çekiyorum sol ayakla giriyorum niyet edip ellerimi yıkıyorum edep yerlerini yıkıyorum geri kalanını normal namaz abdesti gibi devam ediyorum sadece ayaklarımı en son banyodan çıkarken yıkıyorum bu şekilde gusül abdestim doğru mu ?
2.SORU:Ayaklar abdest sırasında mı yıkanmalı yoksa en son banyodan çıkarken mi yıkanmalı ? ben abdest sırasında değil en son gusül bittiğinde yıkıyorum
3.SORU:Bir de edep yerlerini yıkadıktan sonra ellerim edep yerine değdiği için 2.kez tekrar elleri yıkamak gerekir mi 2.kez elleri yıkarsak gusül geçerli olur mu ?


Gusül Abdesti alma şekli, gusül alma şekli

Bu kategoride yer alan Gusül Almaktan Sıkıldım. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti alma şekli Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.