Anasayfa
31 Mayıs 2021, 1:09
Kuran Meali
Yönetici

Fetih suresinin son ayeti ve meali

Fetih suresinin son ayeti ve meali

Kayıtsız Üye
oğlum sınava gircek fetih suresinin son ayetini ve anlamını istiyorum şimdiden sizlere teşekkr ederimü


Cevap: Fetih suresinin son ayeti ve meali

Ecrinim
Fetih suresinin son ayeti ve meali

Fetih Suresi 29.Ayeti

29. Muhammedür rasulüllah vellezine meahu esiddaü alel küffari ruhamaü beynehüm terahüm rukkean süccedey yebtegune fadlem minellahi ve ridvana simahüm fi vücuhihim min eseris sücud zalike meselühüm fit tevrati ve meselühüm fil incil ke zer’in ahrace sat’ehu fe azerahu festagleza festeva ala sukihi yu’cibüz zürraa li yegiyza bihimül küffar veadellahüllezine amenu ve amilus salihati minhüm magfiratev ve ecran aziym.

TÜRKÇE MEALI

Fetih Suresi 29. Ayeti Elmalılı Hamdi Yazır Meali

Okudunuz mu?  De ki: "kininizle geberin!

29 – Muhammed Allah’ın elçisidir. Onun yanında bulunanlar da kâfirlere karşı çetin, kendi aralarında merhametlidirler. Onları rükûa varırken secde ederken görürsün. Allah’tan lütuf ve rıza isterler. Yüzlerinde secdelerin izinden nişanları vardır. Bu, onların Tevrat’taki vasıflarıdır. İncil’deki vasıfları da şöyledir: Onlar filizini yarıp çıkarmış, gittikçe onu kuvvetlendirerek kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş bir ekine benzerler ki bu, ziraatçıların da hoşuna gider. Allah böylece onları çoğaltıp kuvvetlendirmekle kâfirleri öfkelendirir. Allah inanıp iyi işler yapanlara mağfiret ve büyük bir mükâfat vaad etmiştir

Okudunuz mu?  İhlas Süresi Meali (türkçe anlamı)

Yorum: Fetih suresinin son ayeti ve meali

Kayıtsız Üye
Allah ne muradiniz varsa versin inşAllah


fetih suresi son ayeti, fetih suresinin son ayeti, fetih suresi son ayet

Bu kategoride yer alan Meal hafızlığı nasıl yapılır faydaları nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fetih suresinin son ayeti ve meali Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.