Anasayfa
20 Aralık 2023, 13:24
Namaz
Abone

Doğum kontrol hapının yaptığı ara kanamalarda namaz kılınırmı

Doğum kontrol hapının yaptığı ara kanamalarda namaz kılınırmı

Kayıtsız Üye
doğum kontrol hapı kullanıyorum ve adet günüm dışında ara kanamalar oluyo.acaba bu zamanlarda sadece namaz abdesti alarak namaz kılabilirmiyim?


Cevap: doğum kontrol hapının yaptığı ara kanamalarda namaz kılınırmı

arifselim
Her kadın adet günlerini bilmesi gerekir. Normal adet günleri dışında gelen kanamalar veya akıntılar adetten sayılmazlar. Bu günlerde gelen akıntılar sadece namaz abdestini bozar. Namaz abdestini alarak namaz kılabilirsin.

Okudunuz mu?  Tek Ayetle Namaz Kılınır Mı?

Cevap: doğum kontrol hapının yaptığı ara kanamalarda namaz kılınırmı

best41
İyi günler bayanlarda doğum kontrol iğnesinden dolayı ara kanamalar görülüyo böyle bir durumda namaz kılınırmı ve bu kanamalar bazen normal adet tarihine yakın oluyor bunlar nasıl ayırt edilicek bilgilendirirseniz seviniriz..


Cevap: doğum kontrol hapının yaptığı ara kanamalarda namaz kılınırmı

arifselim
Adet gününüzü bilmeniz gerekir. Adet günleriniz dışında gelen bu tür akıntılar adetten sayılmazlar ve sadece namaz abdestini bozar. Bunları ayırt etmek için gününüzü iyi bilmeniz gerekir.

Okudunuz mu?  Denize girdikten sonra namaz kılmak için gusül abdesti gerekir mi?

Kayıtsız Üye
ben de doğum kontor hapı kullanıyor um değişik renkten kanamam oluyor namaz kılmak caiz mi acaba

Anlamadim gitti… aynisi bende de oluyor fakat okudum, namaz kılınırmi kilinmazmi anliyamadim…


arifselim
Ara kanamalar asla adetten sayılmazlar. Burda önemli olan senin adet günlerini bilmendir. Adet günlerinin dışında gelen akıntılardan dolayı sadece namaz abdesti alman yeterlidir.

Okudunuz mu?  Namaz esnasında sonraki vakit için ezan okunursa namaz geçerli olur mu?

Kayıtsız Üye
Hepsini okudum iyide kısaca benim adetim 7 gündü. Spiral den sonra 10 hatta 11.12 gün oluyor.şimdi bu 10 günü geçtiği için 7 günden sonrası özur olması gerekmiyor Mu.10 güne uzadı dicem hiç uzamayan adet spiral sebebiyle uzadı o zaman adet olmaması gerekir spiral in yan etkisi deyip özürmu sayıca m.bilemedim bir bilen lütfen. .


@hmet
Gerçekten adet mi uzadı yoksa hastalık mı bunu bilmelisiniz.


Kayıtsız Üye
bu sizin yaşadığınız sıkıntının aynısını ben de yaşıyorum hep 7 ya da 8 gün olarak bitiyordu spiralden sonra da adet hali bence 7 de ya da 8 de bitiyor sonra gelen sarı krem gibi akıntı ve belki 9 ve 10. gün bir kere geliyor.bu benim içime spiral kaynaklı diye düşündüğüm için adet gibi sinmiyor. ilk takıldığında bilgili bir hocayla görüşmüştüm,spiral sıkıntılı bir durum eski adet bitiş gününe göre hükmetmen ve 8 se 8 de yıkanmak lazım demişti aradan zaman geçti şimdi içime şüphe geliyor 🙁 buralarda okuduğumda sanki spiral de olsa bitişi bekleyin diyor ,dini bilgiyle değil ama insani mantıkla ben kendimi adet hissetmiyorum 8 de bitti gibi geliyor bana ,geleni spiralden sayıyorum

Okudunuz mu?  Kerahat vaktinde neden namaz kılınmaz

Kayıtsız Üye
Bir bayanın adeti dışında (doğum kontrol hapı kullanıyorken) kanaması gelirse bu kanama özür müdür?

Sprail taktırdıktan sonra hayız süresi sekizden on güne çıkan kadın nasıl hareket etmelidir? Spiral taktırmak abdest alınacak günü etkiler mi?

Hayız süresi zamanla değişebilmektedir. Spiral taktırmak da hayız süresini etkiler iki ay üstüste farklılık görülürse hayız süresinin değiştiği anlaşılır. Misal daha önce sekiz gün iken iki ay üstüste on gün olarak gerçekleşirse hayız süresi on gün olarak değişmiş demektir. Bundan sonra on güne tamamladıktan sonra gusül almanız gerekir. On günden sonraki kanamalar adet kanaması olmaz.

Okudunuz mu?  Bayram namazı müezzinliği

SİE


Kayıtsız Üye
– Umreye gittigimde adet gördüm 8 gün geciktirici içtim bıraktım bir gün sonra adet gördüm bu şekilde namaz kılabilir miyim

– Merhaba doğum kontrol hapı kullanırken adet zamanım olmamasına rağmen lekelendim orucum bozulurmu bu durumda


arifselim
– Geciktirici hapı bıraktığında gelen akıntı eğer adet zamanın ise adetten kabul edilir. Yoksa adet değildir.

Okudunuz mu?  Camide kılınan kaza namazı için ezan ve kamet gerekli midir ?

– Merhaba. Adet zamanın dışında gelen bu akıntılar adetten sayılmaz. Orucun bozulmaz.


Kayıtsız Üye
Beş buçuk ay önce doğum yaptim iki ay kanamam geldi iki buçuk ay gelmedi
Iki haftadir doğum kontrol hapi kullaniyorum bir haftadir kanamam geliyor oruca manimidir

Okudunuz mu?  Ayakta namaz kılmak için yer bulamayan oturarak namaz kılması

arifselim
Anlaşılan bu akıntılar adetten olabilir ama yinede gerekirse doktora gitmen ve danışman uygun olur. Yinede bir kadın gelen akıntıların adet olup olmadığını bilmelidir.


Kayıtsız Üye
ben doğum kontrol hapı kullanıyorum hiç adet olmuyorum sadece ara da çok az kanamam oluyor bu hayız dan mı sayılır yoksa özür mü hiç adet olmadığım için ayırt edemiyorum adet mi özür mü ( kanamam bir gün içinde sadece oluyor çok az ) namaza engel midir değil midir şimdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Kadınlar nasıl Namaz kılar resimli anlatım

arifselim
Adet süresinin en azı 3 gündür. Bu gelen akıntının adet akıntısı olup olmadığı senin bilmen gerekir. Gerekirse doktoruna danışman gerekir. Çok az bile kanama olsa adet akıntısı olabilir.


ara kanamalarda namaz kılınır mı, ara kanamada namaz kılınır mı, ara kanamalarda namaz kılınırmı

Bu kategoride yer alan Eşlerin yan yana namaz kılmaları dinen uygun mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Doğum kontrol hapının yaptığı ara kanamalarda namaz kılınırmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.