Anasayfa
14 Aralık 2022, 21:46
Sizden
Yönetici

Eski ben olmak istiyorum

Eski ben olmak istiyorum

has0
S.a herşey lise 1’den sonra başıma geldi.Kendimi övmek istemiyorum ama geriye baktığımda ben o kadar iyi bir çocukmuşum ki ya şimdi ?İşte ben;

17 yaşındayım,18 den gün aldım.2 sene adeta dinden çıktım ve şimdi ben eski ben olmak istiyorum..

Önceden her insanla anlaşan sevilen bir çocuktum şimdi ise 2 sene önce lise 2 de sırf sınıftaki serserilerden nefret ettiğim için annemi üzdüm ve okulu bıraktım.

Okudunuz mu?  İhtilam konusu

Allah boş durma diyor ben 2 senedir evde yatıyorum maddi durumumuz iyi olmadığı halde.

Allah selam ver selam al diyor ben sadece selam alıyorum bir insana Selamun Aleyküm diyemiyorum karşılığını vermezse diye.

Allah iyilik yap diyor ben çalışmak yerine babamın bana kalan nafaka parası ile breakdance kursuna gidiyorum.

Okudunuz mu?  Namazın kabul olmadığı durumlar

Allah haramdan uzak dur diyor ben 2 sene evde boş oturduğum için şeytana uydum kötü filmler seyrettim ve mastürbasyon yaptım.(ne güzel yapmıyordum sıkıntıdan yeniden nefsime yenildim şu günlerde)

Tüm kötü özelliklerim saymakla bitmez belki ama eskilerden kalan özelliklerim var.:(

ALLAH’a şükür tipim yerinde olduğu halde dinimiz hoş karşılamıyor diye sevgilim olmasını istemedim.

Okudunuz mu?  Gusülde tırnak arası yıkanmalı mı

Zina asla yapmadım yapmam da.Eskisi gibi evimize gelen misafir kızların elini sıkmaya bile utanırım.Bir kızı yanağından dahi öpmedim.

Merhametimden bir şey kaybetmedim.Büyüklerime saygımı biraz kaybetsem de onlara hep hürmet ettim.

Hayvanlarla dostluğum en üst düzeyde 🙂

vesaire vesaire böle gidiyor…

Okudunuz mu?  Manevi huzuru yakalayamamanın sebebi nedir?

Belki forum kurallarına ne kadar uydum bilmiyorum ama ben demin çok kötü bişey yaptım :(Kötü film izledim kendime söz vermiştim her ne koşulda olursa olsun namahrem yerleri gösteren video izlemeyeceğime dair.Kendime ihanet ettim.Pişmanlık duygusu ile hemen bu güzel siteye üye oldum ve bir solukta yazdım bunları.

Okudunuz mu?  Gelin ayakkabısına isim yazmak caiz mi

Tüm kötülüklerime rağmen !

Güzel bir iş bulup,para kazanıp etrafımdaki insanlara iyilikler yaparsam,boş durmadığım için nefsimi kontrol altında tutmayı öğrenirsem,ALLAH adını ağzımdan düşürmessem,sürekli tövbe edersem eski ben olabilir miyim?

Tüm bunlara rağmen insanlara kötülük düşünmeyen kalbimin yardımı ile çocukluğumun hayali olan dualarımın tacı olan şehitlik mertebesine ulaşabilirmiyim?:(:(:(
Yazım kurallarını ihlal ettiysem affola.Yazı yazmayalı aylar oldu .

Okudunuz mu?  Arkadan konuşana hakkını helal etmemek

Cevap: Eski ben olmak istiyorum

Abdullatif
< adeta dinden çıktım >
Allah muhafaza, günahlar derece derecedir çok dikkat edilmesi gerek.. Ama her günah işleyen dinden çıkmıuş değilidir, hafazanAllah..

Kardeşim içinde bulunduğun yaşitibariyle çok rskli bir dönemdesin yaşadıkların pek çok genç kardeşimin yaşadığı sorunlar..
Senin için seviniyorum çünkü bu anlattıklarını yaşayıpta senin duyduğun bu pişmalıkları duymayan o kadar çok insan varki maalesef..Ama sen Allah’In izniyle içindeki imanın getirisi olarak nedamet duyuyorsun, bu iyiye işaret..
Her daim eski sen, olabilirsin nasıl olacağı konusundaki cevabı da kendin vermişsin zaten.Allah seni amaçlarına giden yolsa dirayetli kılsın.
Şeytan bir menfez bulup sinsice sana meyletmeye çalıştığında veya nefsinin istekleri ayyuka çıktığında her daim aklına getir kardeşim..

Okudunuz mu?  Eşim kardeşimle görüşmemi istemiyor

Andolsun ki;
İnsanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz ve BİZ ONA ŞAH DAMARINDAN DAHA YAKINIZ.. (KAF-16)


Yanıt: Eski ben olmak istiyorum

sofi ezel
Aleykümmesselam ve Rahmetullah kardeş

abdullatif kardeş çok güzel cevaplamış bende bir iki nasihatta bulunacam acizane

Okudunuz mu?  Cennette oyun varmı

kardeş cevre ortam ve arkadaş çok önemlidir

kardeş dindar insanlara yetişirsen onlara takılrsan ALLAH ‘ın izniyle bu sıkıntılardan kurtulursun kardeş git cemaatlere takıl nur cemaatine,mahmut efendi,nakşibendi
git aralarına gir zarar görmezsin fayda görürsün bu cemaatler senin gibi kardeşlere kucak acarlar Allah ın izniyle hayatında manevi değişiklikler olacak inan.ALLAH YARDIMCIN OLSUN.

Bu kategoride yer alan Zina mı değil mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eski ben olmak istiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.