Anasayfa
21 Ocak 2022, 23:25
Namaz
Abone

Hamile iken namaz kılma şekli nasıldır?

Hamile iken namaz kılma şekli nasıldır?

Kayıtsız Üye
eğilip kalkarken ve ve secdede çok zorlanıyorum hangi şekilde kılsam daha iyi olur


Yorum: Hamile iken namaz kılma şekli nasıldır?

arifselim
Selamun aleykum. Hamile olan kadınlar zorlandıkları zaman rahat edecekleri şekilde oturarak namaz kılabilirler. Rüku ve secdeleri yapamıyorsa oturduğu yerde başını eğerek namazı kılabilir. Bu durum kadınlar için geçerli bir özürdür ve bu şekilde namazlarını yinede kılmaya devam etmelidirler.


Cevap: hamile iken namaz kılma şekli nasıldır?

dilek dogan
hamileyim.secdeye giderken zorlanıyorum.ayakta rekatlarımı kılarken secdeye oturarak gidiyorum.2 rekata kalkıp zamlı suremi okuyup gene oturup secdemi yapıyorum.etteyiyatüyü salli bari i oturarak kılıyorum.ayakta durabiliyorum.yanlış kılmak istemiyorum.ne yapmam lazım.

Okudunuz mu?  Çocuklarımın namaz kılması için ne duası okumam gerek sizden dua istiyorum

Cevap: hamile iken namaz kılma şekli nasıldır?

Fetva Meclisi
Hastalığından dolayı namazda rükû ve secde yapamayan kişi oturduğu yerden kolayına geldiği şekilde, mesela bağdaş kurarak veya ayaklarını yana veya öne doğru uzatarak oturup namazını kılar. Ayaklarını yana veya kıbleye uzatarak da olsa yere oturamayan kişi, ayakta veya tabure, sandalye, sedir vb. yerlere oturarak namazını îmâ ile kılabilir. Nitekim Peygamberimiz (s.a.s.) basur hastalığı olan birinin nasıl namaz kılacağının sorulması üzerine; Durabilirsen ayakta, gücün yetmezse oturarak ona da gücün yetmezse yan üstü uzanarak kıl buyurdu (Ebû Dâvûd, Salât, 181). Bu durumda olan bir kimse usulüne göre, namazını îmâ ile kılar. İmâ ile namaz kılan kişi rükûda başını biraz, secdede ise rükûdan biraz daha fazla eğer. Bununla birlikte, vücudun baş ile birlikte eğilmesiyle de ima yapılmış olur. Bir kişi ayakta durmaya gücü yettiği halde, rükû ve secdeye gücü yetmiyorsa, ayakta veya oturarak ima edebilir; ancak oturarak îmâ etmesi daha uygundur. Başı ile îmâ etmeye gücü yetmeyen kimse namazını kazaya bırakır; gözleri, kaşları veya kalbiyle îmâ ederek namaz kılamaz (Mevsılî, el-İhtiyar, İstanbul, ts. , I, 76-78). Hamile olan bayan, namazda rükû ve secde yapması kendisine veya karnında çocuğuna zarar verecekse, yukarıda anlatılanlardan kendisine uygun gelen şekilde namazını kılar.

Okudunuz mu?  Cuma namazı saatin de dersim var namaza gidemiyorum ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Oncelikle birinci sorum şuan 7 aylık hamileymm önümüz ramazan ve 9 ayin içinde olacam oruç tutmakla yükümlü muyum ? 2.sorum karnim olmasi dahilinde yere basimi namaz da secde edemiorm nasıl kılabilirm sandelye kılmak doğru mu ? Resimle keske anlatabilseniz ? Teşekkür ederim


Kayıtsız Üye
Hamileyim abdest alamıyorum agrim var alamıyorum ne yapmam lazım

Okudunuz mu?  Günah işleyenin namazı kabul olur mu?

Şema
Hamile kadın abdest aldıracak kimse olmadığında alabildiği kadar alır ve namazını kılar


Kayıtsız Üye
8 aylık hamileyim Karnım yüzünden secdeye eğilemiyorum bunun için nasıl namaz kılmam gerekiyor


arifselim
Bu durumda olan kadınlar rahat edeceği şekilde oturarak namazını kılar. Örneğin bağdaş kurabilir, ayaklarınız uzatabilir. Sandalye mümkün mertebe tercih edilmemelidir ve yerde kılınmalıdır. Eğer imkan kalmazsa o zaman sandalyede de namazını kılabilir. Rüku ve secdelerde başını hafif eğerek kılar tam secdeye gitmesi gerekmez.

Okudunuz mu?  Evabil namazı nedir? Ne zaman ve nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Ben yeni hamileyim 2 aylık çok bulantım bas dönmem var halsizim namaz kılamıyorum ne yapmalıyım


arifselim
Allah kolaylık ve sağlık versin. İlk aylar farklı açıdan zor olabilir ama bu namaza bir mazeret değildir. Kaçıncı ay olursa olsun namazı kılabildiği imkanı nasılsa o şekilde mutlaka kılmalıdır. Özellikle de hamilelikte ibadetlerin önemi çok büyüktür asla ihmal etmemek lazımdır.

Okudunuz mu?  Kadın erkek beraber namaz kılabilir mi?

Kayıtsız Üye
Öncelikle iyi akşamlar hayırlı cumalar dilerim. Ben 6 aylık hamileyim namazımı normal kılıyorum rüku ya kalkıyorum fakat secdeye giderken karnımdan dolayı zorlanıyorum onun için seccadenin altına iki minder koyuyorum o şekilde secdeye gidiyorum biraz yüksek olduğu için bu şekilde rahat kılıyorum doğru mu kılıyorum acaba içime hep bir kuşku giriyor

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre namazda hangi dualar okunur ve sade fazlarmı kılınır?

imam
Hamile kadın secde yapamıyor ve zorlanıyorsa, önüne bir yastık koyar ve üzerine secde eder. Kanepe gibi koltuk gibi yerlere de secde edilebilir.
Sözün özü siz doğrusunu yapıyorsunuz, Allah hayırlı sıhhatli evlat versin.


Savasguluzar
8aylık hamileyim namazın ortasında gaz problemi yaşıyorum namazı selamlayıp tekrar abdest almalımıyım

Okudunuz mu?  Namazı nasıl kolaylaştırıp sevebiliriz?

arifselim
Namaz esnasında gaz gelmesi namazını bozar. Öyle bir durumda gidip abdest alıp başka bir şeyle meşgul olmadan namazına kaldığın yerden devam edebilirsin.


Kayıtsız Üye
2aylik hamileyim.Daha oncede 4dusugum oldu.Bundada risk var kanamam var.Sadece Tuvalete gidebiliyorum.Gun boyunca yatiyorum.Abdest alamiyorum.Namaz kılamiyorum.Huzursuzum ve çok uzgunum.Teyemmum alarak kılabilirmiyim

Okudunuz mu?  Namaza kaç yaşından itibaren başlanmalıdır, namaz kaç yaşından itibaren farz olur? dini sorumluluk yaşı kaçtır?

mum
Geçmiş olsun Allah şifa versin.
Abdest alma imkanı varken maalesef teyemmüm alınamaz. Abdest alın ve namaz kılın ihmal etmeyin bebek de bundan etkilenir.


Kayıtsız Üye
Ben 6 aylık hamileyim ve çok zayıfım yemek yemen lazım ilaçda kullanıyorum bu ayda namazlarımı kilsam kabul olur mu

Okudunuz mu?  Gayrimüslim Olanların Yanında Namaz Kılınır Mı?

ACİLSERVİS
Sadece bu ayda değil her zaman namaz sana farzdır yani kılmak zorundasın. Kabul olup olmama durumuna bakamazsın kılmakla emrolunmuşsun zaten.


hamilelikte namaz, hamileyken namaz kılmak, hamilelikte namaz nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Namazın sonunda Tahiyyatta Rabbena atina dualarını okumak şart mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hamile iken namaz kılma şekli nasıldır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.