Anasayfa
7 Ağustos 2021, 23:43
kadin
Yönetici

Kadın adet zamanında saçını kestirebilirmi?

Kadın adet zamanında saçını kestirebilirmi?

Kayıtsız Üye
Kadın adet zamanında saçını kestirebilir mi ? Adetliyken saç kesilmesinde bir sakınca var mıdır ?


Cevap: kadın adet zamanında saçını kestirebilirmi?

meçhul_100
KADININ SAÇ KESTİRMESİ

Kadının saçını kısaltması câiz, traş etmesi ise mazeret yoksa haram görülmüştür. Peygamberimiz kadının saçlarını traş etmesini yasaklamıştır. Hacda ihramdan çıkılırken erkeklerin saçlarını traş etmeleri istenirken, kadınların saçlarını, dörtte birini keserek kısaltlamaları istenmiş, Peygamber Efendimiz; erkeklere traş, kadınlara kısaltma vardır, buyurmuştur. (Ebû Dâvûd, menâsik 7 8; Nesâî, zînet 4; Tirmizî, hac 75) Ancak erkeklerin kadınlara benzemesi yasaklandığı gibi, kadınların da erkeklere benzemesi yasaklandığından, kadın saçlarını, erkek saçına benzeyecek ölçüde kısaltırsa bu da haram olur. Kadın ile erkeğin, saç modelleriyle de birbirinden ayrılmaları gerekir.

Okudunuz mu?  Cennete az sayıda kadının gireceği

Kadın saçlarını. kocasının emriyle de kesse günahkâr olur. Çünkü; Hak`ka isyanda mahlûka itaat yoktur. (Bu konuda yazılı geniş bilgi için bk. el-Fetâva`l-Bezzâziyye Vl/379; Hindiyye V/358)

Kadının saçlarını kuaföre kısalttırmasına gelince, bunu erkeklere görünmek için yapıyorsa, kime kısalttırırsa kısalttırsın haramdır. Erkeklere göstermemek üzere, meselâ kocasının arzusuna uyarak yapıyorsa, bir erkeğe kısalttırması yine haramdır. Kuaför kadın olursa, gördüğü kadınları kocasına, ya da başkasına anlatmayan, dürüst ahlâklı ve müslüman bir kadın ise, yukarıda söylediğimiz gibi, erkek saçına benzetmemek üzere, onun kısaltması câizdir. Çünkü kadın avretini “kendi kadınları” dışındaki kadınlara da gösteremez.

Okudunuz mu?  Cimanın (Karı-Koca ilişkisinin) sevabı

Yanıt: kadın adet zamanında saçını kestirebilirmi?

incitanem
Adet döneminde kadından ayrıldıkları için abdetssiz olunmasından dolayı uygun değilidr..


Cevap: —>: kadın adet zamanında saçını kestirebilirmi?

Kayıtsız Üye
peki unutarak bu dönemde saç kestirmişsek noolur?


Hoca
Adet döneminde kadın saçını kısaltabilir caizdir
Kestirilememesini söyleme sadece bir tavsiyedir.

Okudunuz mu?  Kötü kadın hakkında

adetliyken saç kesilir mi, adet döneminde saç kestirmek günah mı, adet döneminde saç kesilir mi

Bu kategoride yer alan Adet dışı kanama namaza engelmidir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın adet zamanında saçını kestirebilirmi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.