Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:52
Gusul
Yönetici

Gusül abdesti alacagım zaman genital bölgemi her zaman gusül abdesti almadan önce kesiyorum

Gusül abdesti alacagım zaman genital bölgemi her zaman gusül abdesti almadan önce kesiyorum

Kayıtsız Üye
selamun aleyküm ya ben cenabet olduğum zaman gusül abdesti alacagım zaman genital bölgemi her zaman gusül abdesti almadan önce kesiyorum temizleniyoda ama her zmaan yapmaktan bıktım acaba illede kılların kesilmesi şartmı?

Okudunuz mu?  Parfüm, kolonya, esans vb. maddeler abdesti bozar mı?

Cevap: gusül abdesti alacagım zaman genital bölgemi her zaman gusül abdesti almadan önce kesiyorum

imamhatipli42
hayır kardeşim illaki temizlemek şartın yok ama temizlik ve temiz olmak güzel hasletlerdendir. Koltuk altı ve etek traşını haftada bir yapmak evladır. Kırk günü geçirmemek gerekir.

Okudunuz mu?  Euzu besmele çekmeden gusül abdesti alınırmı veyahut kabul olurmu?

Yanıt: gusül abdesti alacagım zaman genital bölgemi her zaman gusül abdesti almadan önce kesiyorum

Berât1
6) Koltuklarla kasıklarda bulunan tüyleri yolmak veya traş etmek müstahabdır. Bunlar haftada veya on beş günde bir temizlenmelidir. Bunu kırk güne kadar uzatmak harama yakın mekruhtur.

Okudunuz mu?  Cünup olduğumu anlayamıyorum

alıntı Ö.N.BİLMEN


Yanıt: gusül abdesti alacagım zaman genital bölgemi her zaman gusül abdesti almadan önce kesiyorum

konya442
Cunup iken etek trasi olmakda iyi değil dir yani öyle yapman daha kötü cunku cunup iken biryerini kesmen yanilmiyorsam mekruh

Bu kategoride yer alan Cünüp olunmadığı halde gusül abdesti almak sünnet midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdesti alacagım zaman genital bölgemi her zaman gusül abdesti almadan önce kesiyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.