Anasayfa
7 Nisan 2022, 21:01
dualar
Yönetici

Sabahın Duası

Sabahın Duası

sofi ezel
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Sabahın Duası

Hoş geldin, sefa geldin, ey sabah ve ey yeni gün!
Merhaba ey mutlu vakit ve saat! Merhaba ey Allah’ın katip ve şahid meleği!
Şu söylediklerimizi bizim için yaz. Allah’a iman etmiş, Ona kavuşmaya inanmış ve delillerini itiraf ve kabul etmiş, ilah olma noktasında Onun dışındakileri inkar etmiş ve Allah’a tevekkül etmiş olarak sabahladık. Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini, arşını taşıyan melekleri şahid tutarak, kendisinden başka hiçbir ilah bulunmayan, tek olup, ortağı olmayan Allah olduğuna şahidlikte bulunuyoruz.
Allah’ım hiç şüphesiz biz nefsimize zulmettik. Sen bizim büyük ve küçük günahlarımızı bağışla, çünkü onları Senden başkası bağışlayamaz. Bizi huyların en güzellerine götür, çünkü onlara Senden başka götürecek kimse yoktur.
Allah’ım, yüzlerimizi Senden gelen bir haya duygusuyla, kalblerimizi Senden gelen bir sevinçle doldur.
Allah’ım, bizi çömert ve karşılıksız veren eyle; cimri, yerinde sayıp ilerlemeyen, söz götürüp getiren, kendini beğenen ve arayı bozan eyleme.
Allah’ım, oburluktan, kıtlıktan, haddini aşmaktan, geçim sıkıntısından, kötü zandan, sarhoş edici içkilerden, bolluk içinde oyalanmaktan, şerirlikten, zan ile hükmetmekten, karanlık fitnelerden ve geçim darlığından Sana sığınırım.
Allah’ım, bugünümüzün başını hayır ve iyilik, ortasını kurtuluş, sonunu ise başarı eyle! Onu bizim için saadet, şehadet, tevbe, bağışlanma ve iman ile neticelendir.
Allah’ım bugünün başlangıcını rahmet, ortasını fani ve günahlı şeylerden uzaklık, sonunu ise lütuf ve ikram eyle.
Allah’ım, bize geçimin en genişini, ömrün en mutlusunu, rızkın en bol olanını ihsan et.
Allah’ım, affınla bizi bağışla, fazl ve kereminle bize karşı yumuşaklıkla muamele et.
Allah’ım, bize nimet olarak verdiklerinin şükrünü yapmamızı nasip eyle!
Allah’ım, ağlamayan gözden, ürpermeyen kalpten, huşu duymayan gönülden, kabul edilmeyen duadan, fayda vermeyen ilimden, dinlenilmeyen sözden, doymayan nefisten, küçük bir yardımı insanlardan esirgemeyi hoş karşılamaktan Sana sığınırım.
Allah bize yeter. O ne güzel Vekildir. Ne güzel dost ve ne güzel yardımcıdır. Bizi bağışlamanı diliyoruz, ey Rabbimiz, dönüş yalnız Sanadır.
Ey hayat veren Allah’ım, dünya ve ahirette sıhhat ve afiyetle bizi hoş ve temiz bir hayatla yaşat. Şüphesiz Senin herşeye gücün yeter.
Allah’ım! Ey Rabbimiz, bu duayı bizden kabul eyle!
Şüphesiz Sen herşeyi hakkıyla işiten, herşeyi hakkıyla bilensin.

Okudunuz mu?  Sıkıntıdan Kurtulmak için Okunacak Dua

EVRAD-I KUDSİYE’DEN


Cevap: Sabahın Duası

Ecrinim
Allah’ım, ağlamayan gözden, ürpermeyen kalpten, huşu duymayan gönülden, kabul edilmeyen duadan, fayda vermeyen ilimden, dinlenilmeyen sözden, doymayan nefisten, küçük bir yardımı insanlardan esirgemeyi hoş karşılamaktan Sana sığınırım

Ey hayat veren Allah’ım, dünya ve ahirette sıhhat ve afiyetle bizi hoş ve temiz bir hayatla yaşat

Okudunuz mu?  Allah ım bağışla affet beni

amin amin amin
bu güzel,özlü dua için Allah c.c. razı olsun kardeşim


Yanıt: Sabahın Duası

Gümüş Kuş
Amin, amin, amin. Bu çok güzel dua için Rabbim razı olsun Sofi Ezel kardeşim.


Soru: Sabahın Duası

TatarRmzn
Amin amin amin.Rabbim razı olsun kardeşim


Gümüş Kuş
Allah’ım! Ey Rabbimiz, bu duayı bizden kabul eyle!
Şüphesiz Sen herşeyi hakkıyla işiten, herşeyi hakkıyla bilensin.

Amiiin. Allah razı olsun sofi ezel kardeşim


hande82
amin amin amin… Allah cc razı olsun, bu mübarek günde tüm günahlarını bağışlasın Rabbim


ÜSTÜNBAŞ
HER TÜRLÜ BUNALIMA ,STRESE,GÖNÜL AĞRISINA VE RUH SAĞLINA İYİ GELİR 1450 SENEDEN BERİ TECRÜBE EDİLMİŞTİR

Okudunuz mu?  Sıkıntılara Karşı Okunacak Dualar

Namaz kılalım namaz. Olmayalım peynamaz !. Allah namazlarımızı Kabul Eylesin..Amin..


hande82
amin amin Allah cc razı olsun abicim bir mukabele


Hoca
en güzel sabah duaları
Sabahın Duası
Sabah – Akşam Okunacak Güzel Bir Dua

وعنهُ أَنَّ أَبا بَكرٍ الصِّدِّيقَ ، رضيَ اللَّه عنه ، قال يَا رَسُولَ اللَّهِ مُرْنِي بِكَلمَاتٍ أَقُولُهُنَّ إِذَا أَصْبَحْتُ وإِذَا أَمْسَيتُ ، قال قُلْ « اللَّهُمَّ فَاطِرَ السَّمَواتِ والأرضِ عَالمَ الغَيْب وَالشَّهَادةِ ، ربَّ كُلِّ شَيءٍ وَمَلِيكَهُ . أَشْهَدُ أَن لاَ إِله إِلاَّ أَنتَ ، أَعُوذُ بكَ منْ شَرِّ نَفسي وشَرِّ الشَّيْطَانِ وَشِرْكهِ » قال « قُلْها إِذا أَصْبحْتَ ، وَإِذا أَمْسَيْتَ ، وإِذا أَخذْتَ مَضْجِعَكَ »

Yine Ebû Hüreyre radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre Ebû Bekir es-Sıddîk radıyAllahu anh Peygamber aleyhisselâm’a

– Yâ ResûlAllah! Bana sabahleyin ve akşamleyin okuyacağım mübarek kelimeleri belletseniz de okusam, dedi. O da

– Allâhümme fâtıre’s-semâvâti ve’l-ardı âlime’l-gaybi ve’ş-şehâdeti, rabbe külli şey’in ve melîkehû. Eşhedü enlâ ilâhe illâ ente. Eûzü bike min şerri nefsî ve şerri’ş-şeytâni ve şirkihî Gökleri ve yeri, görünen ve görünmeyen âlemleri yaratan Allahım! Ey her şeyin Rabbi ve sâhibi! Senden başka ilâh bulunmadığını kesinlikle söylerim. Nefsimin şerrinden, şeytanın şerrinden, onun Allah’a şirk koşmaya davet etmesinden sana sığınırım diye dua et ve bunu sabahleyin, akşamleyin ve yatağa yattığın zaman söyle! buyurdu.

Okudunuz mu?  Allah sabredenlerle beraberdir."(Bakara 15)

Ebû Dâvûd, Edeb 101; Tirmizî, Daavât 14, 95


mum
Resimli sabah vakti duası

Sabahın DuasıSabahın Duası


@hmet
Sabah vakti en hayırlı dua, istiğfar dualarıdır.


Kayıtsız Üye
Rahman ve rahim olan yüce Allah ım dualarımızı ibadetlerimizi hayırlarımızı kabul etsin dilerim. Sitede emek verenlerden Allah razı olsun dilerim. Teşekkür ederim hayırlı günler çalışmalar yüce Allah celle celalüh dan dilerim. Es selamün aleyküm ve rahmetullahi ve beraketühü. şehitlerimizi unutmayalım ruhları için Allah rızası için el fatiha.


Kayıtsız Üye
Slm alykum kardesim yuce ALLAHhim bizleri koruzun nefsimisin elinden


Sasesler
Sevgili okuyucular YUCE RABBIMDEN hayirli saglikli sihatli huzurlu kazasiz belasiz zararsiz ziyansiz sabahlar ve günler diliyorum size


Sasesler
Sevgili ecrinim
YUCE RABBIM ALLAH c.c SENDEN BIN KERE RAZI olsun
çok güzel bir DUA

Okudunuz mu?  Baş ağrısı için dua

Kayıtsız Üye
ALLAH razı olsun yazdiginiz dualar için okudum çok güzel


Allahım
Rabbim çoook büyük …Ben 16 Yaşında evlendirildim Şuan 28 yaşındayım 4 Çocuk annesiyim. Benim çocukluğum berbat geçti babam ve amcam sınıfta kaldığım için bana işkence çektirdiler kemerle hortumla dövdüler başımı kendim duvara vurarak (afedersiniz) ben bok yicem dedirtiyolardı anlayacağınız çok çektim. Evliyim ve dimdik ayaktayım Rabbim sayesinde… şimdi ise benim hiç haberim yokken inşaat mühendisi olan kaynım amcamın kızını kaçırdı ve olan oldu … Babam ben yokmuşum gibi evimizi bütün sülaleyle küfürlerle silahlarla bastı arabamızı falan kırdılar ben balkona çıktım baba baba baba diye bağırdım beni hiç umursamıyor (bu arada kayınvalidem kaynım kocam ibadetlerinde çok iyi insanlardır babam eşimi de çok severdi güya) velhasıl kaynım ve amcamın kızı evlendiler kızın üzerine bir daire yapılması şartıyla kabul ettiler ama ömür boyu düşman kaldık iki aile benim suçum ne bu dünyada bir annem vardı artık oda yok izin yok konuşmaya babam deseniz o benim gözümde artık yok biliyonuzmu amcam haber göndermiş kızın eve gelebilir ben kızımı affetim dedi onlar barıştı ama benim baba kesinlikle benim kızım evimize dahil yaklaşmasın diye haber gönderdi ben bir ayda 15 kilo verdim hastalandım suçsuz sebebsiz hayatımı mahfetti babam ama o barışsada ben kesinlikle konuşmam biliyonuzmu babam ve amcam da şimdi küsler babam ona demiş ben senin için kızıma rest çektim sen kızınla barıştın olan bana oldu şimdi ailemle hiç konuşmuyorum amcamın kızınada hiç küs olmadım benim rabbim var ben Allah katında onları affediyorum azab çekmesinler diye ama bu dünyada onlara çok dargınım 6 Kardeşime anneme babama hepsine dargınım ben abim için babama karşı geldim abim karısını çocuklarını terkketi babama rağmen ben onu evime aldım eşimle birlikte karısını ve çocuklarını sevsin özlesin diye neler yaptık abimin kıyafetlerine çamaşır suyu döktüm aa karın hiç öyle yapmazdı deme abi derdim eşim durmadan çocuklarıyla ilgilenirdi abim bize bakıp dalıyodu ve bizden çok şey öğrendïğini söyleyip evine çocuklarına 6 aydan sonra geri döndü …kız kardeşimin evliliğini bozmak isteyen bir kadının iş yerini bastım ve onu mahfettim çok şükür şimdi mutlular …ama onlar benim için hiç babama kızmadılar delircektkm çok mutsuzdum çocuklarıma bakamıyordum ama bana rabbim yardım etti ona sığındım huzur mutluluk her güzel şey rabimde Allah Allah deyin içten diyin tehecüt namazına kalkın dua edin insan çok mutlu oluyor benim her şeyim Rabbim …

Okudunuz mu?  Tüm Dünyadaki İnananlar İçin Dua

Kayıtsız Üye
Allah’ım şöyle olsun gerekiyosa şöyle olsun demek nedir dua/beddua /boş söz gibi ama böyle olsun derken kötü bir şey söylüyorsa


nuran58
amin amin amin… Allah cc razı olsun, bu mübarek günde tüm günahlarını bağışlasın Rabbim


Kayıtsız Üye
Hepimizin sınavı o kadar agirki Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Okudunuz mu?  Bu Güzel Duaya Amin Demek İsteyenler Buyursun

Kayıtsız Üye
Allahım ey yüce rabbim bu duayı bizden kabul eyle sen den başka sığınak kimsem yok kimsesizlerin kimi sensin sana sığınıyorum ey yüce rabbim yardım et bize.


zekeriya
Allahım qelmiş qeçmiş qelecek bütün mümin ve müslümanlara cennete ve cennete qötürecek işlar yaptır cehennemden ve cehenneme qötürecek işlerden muhafaza eyle Allahım qelmiş qeçmiş qelecek bütün mümin ve müslümanlara katında ve zatında bidiqimiz bilmediqimiz bütün iyilik ve qüzellikleri ver katında ve zatında bildiqimiz ve bilmediqimiz bütün kötülük şer musibet ve fenalıklardan koru Allahım qelmiş qeçmiş ve qelecek bütün mümin ve müslümanlara habibin ve halilin kulun ve rasülün Muhammed mustafa sallAllahü aleyhi vessellama verdiqin iyilik ve qüzellikleri ver Allahım qelmiş qeçmiş ve qelecek bütün mümin ve müslümanlara habibin ve halilin kulun ve rasülün Muhammed mustafa sallAllahü aleyhi vesselama korumuş olduqun herşeyden koru Allahım qelmiş qeçmiş ve qelecek bütün mümin ve müslümanlara takdir etdiqin her şeyin sonunu hsyır eyle amin amin amin peyqamberimiz aleyhisselama dünya ve ahiret Allahın yaptıqı ve yapacaqı salavetlar kadar salat ve salam olsun amin amin amin fil evveline vel ahirin adede ma alimAllahü teala ve zineye ma alimAllahü teala ve mila ma alimAllahü teala amin amin amin esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve beraketühü ve daimen ebeden daimen dünya ve ahiret Allahın yedi kudretine emanet olalım inşaAllahü teala amin amin amin

Okudunuz mu?  Sıkıntılardan Kurtulmak İçin Dua

zekeriya
Allah bütün alemleri bir anda yaratma bir anda yok etme qüçleriy bütün dünyayı devamlı dua edipde duası kabul olan mümin ve müslümanlarla doldursun peyqamberimiz aleyhisselama Allahın yaptıqı ve yapacaqı salatü selamlar kadar salatü selamlar olsun sallAllahü aleyhi vessellam fil evveline vel ahirin adede ma alimAllahü teala ve zinete ma alimAllahü teala ve mila ma alimAllahü teala vehıve ale külli şeyin qadir esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve beraketühü ve daimen ebeden daimen dünya ve ahiret Allahın yedi kudretine emanet olalım inşaallshü teala amin amin amin

Okudunuz mu?  Her gün okunacak dualar

ZEKERİYYE
Allahim kurandaki emaü hüsnan hürmetine Allah rahman rahim isimlerinin hürmetine samed hayyul gayyum isimlerinin hürmetine katinda ve zatinda değer verdiklerinin hürmetine kuran tevrat zebur incil hürmetine habibin halilin kulun ve rasülün hazreti Muhammed sallAllahü aleyhi vessellam hürmetine gelmiş geçmiş ve gelecek bütün mümin ve müslümanlarin yapmiş olduğu ve yapacaği bütün hayirli dua ibadet ve allerini eksik ve noksanlariyla fazlasiyla ziyadesiyle kemaliyle kabul eyle amin amin amin hasbünAllahi venimel vekil vr gurrabbiğ fir verham ve ente hayrurrahimin birahmetike ya erhamerrahimin ve selemün alel mürselin velhamdülillahi rabbil alemin fil evveline vel ahirin adede ma alimsllahü teala ve zinete ma alimAllahü teala ve mila ma alimAllahü teala amin amin amin vehüve ale külli şeyin gadir Allah’a Allahin yaratdiği melekler insanlar cinler Allahin yaratdiği ve yaratacaği bütün mahlukatin yaptiği ve yapacaği hamdlerden fazla hamd üstüne hamd olsun elhamdülillahi rabbil alemin velhamdülillahi rabbil alemin esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve beraketühü ve daimen ebeden daimen dünya ve ahiret Allahin yedi kudretine emanet olalim inşaAllahü teala amin amin amin

Okudunuz mu?  Kabul / Makbul Olan Dualar Hangileridir?

sabah duası, sabah duası, sabah duaları

Bu kategoride yer alan Dert ve belâdan kurtulmak için okunacak duâ başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabahın Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.