Anasayfa
8 Mayıs 2021, 1:46
Sohbet
Yönetici

Dilde hafif, terazide ağır gelen söz

Dilde hafif, terazide ağır gelen söz

bafralıemre
Esselamun aleykum ve rahmetullah

Bir bedevi gelip "Ey Allah’ın Peygamberi! Bana, bir kelam öğret ki, onu, söyleyip durayım?" dedi.
Peygamberimiz "Lâ ilahe illAllahü vahdehu la şerike leh, Allahü ekberü kebiren velhamdü lillahi kesiren SübhanAllahi Rabbil’alemin. La havle vela kuvvete illa billahil’azizil’hakim. de!" buyurdu.
Bedevi "Bunların hepsi, yüce Rabbim içindir.
Kendim için, ayrıca ne diyeyim?" dedi.
Peygamberimiz, "Allahümmağfirli verhamni vehdini verzukni = Allahım! Beni affeyle! Bana merhamet et! Bana hidayet ver! Beni rızıklandır!" de!" buyurdu.
"Ya ResulAllah! Allahü teâlânın nezdinde hangi söz daha sevimlidir?" diye sorulunca, Peygamberimiz şöyle buyurdu:
"Yüce Allah’ın, Melekleri, kulları için seçmiş olduğu ‘SübhanAllahi ve bihamdihi’ sözüdür."
"İki kelime vardır ki, dilde hafif, terazide ağırdır ve Rahman olan Allah’a pek sevgilidir. Onlar ‘SübhanAllahi ve bihamdihi, SübhanAllahil’azim" dir."
"Her kim, sabaha eriştiği, akşama eriştiği sırada yüzkere ‘SübhanAllahi ve bihamdihi’ derse, Kıyamet günü, hiçbir kimse, onun okuduğu bu Duadan daha üstününü getiremez. Ancak, onun söylediği bu Dua kadar söylemiş olan veya ondan daha fazlasını söylemiş bulunan kimse müstesnadır."
"Kim, bir günde, yüzkere ‘SübhanAllahi ve bihamdihi" derse, onun günahları, deniz köpüğü gibi de, olsa, silinir!" buyurmuştur.
Peygamberimiz "Sizden birinizin, her gün, bin Hasene kazanmağa gücü yetmez mi?" diye sordu. Peygamberimizin yanında oturanlardan birisi "Herhangi birimiz, bin Haseneyi nasıl kazanabilecek?!" diye sordu.
Peygamberimiz "Herhangi biriniz, yüzkere ‘SübhanAllah" diyerek tesbih ederse, kendisine bin Hasene yazılır ve bin günahı da, silinir!" buyurdu.
Peygamberimiz "Sizlerden her hangi birinizin, her gün, Uhud dağı kadar amel etmeğe gücü yeter ?" diye sordu. "Ya ResulAllah! Her gün, Uhud dağı kadar amel etmeğe kimin gücü yetebilir?" dediler. Peygamberimiz "Hepinizin gücü yeter!" buyurdu. "Ya ResulAllah! Bu nasıl olabilir?" dediler.
Peygamberimiz "SübhanAllah Uhud’dan daha büyüktür.Elhamdü lillah Uhud’dan daha büyüktür. Allah’ü ekber Uhud’dan daha büyüktür!" buyurdu.
Efendimiz bir hadîs-i şerîflerinde buyurdu ki: "Hak teâlâ hazretlerinin zâtına mahsûs olarak üçbin ismi vardır. Bunların içinden terâzîde en ağır geleni "SübhânAllahi ve bir hamdihi sübhânAllahil’azîmi ve bi-hamdihî"dir."
Her kim, bunu namazdan ve tesbîhlerden sonra, onkere okursa her harfine on sevap verilir.

Okudunuz mu?  Asil insan idare eder, Aciz insan şikayet eder, Basit insan ihanet eder

Cevap: Dilde haif, terazide ağeır gelen söz

meçhul_100
"Lâ ilahe illAllahü vahdehu la şerike leh, Allahü ekberü kebiren velhamdü lillahi kesiren SübhanAllahi Rabbil’alemin. La havle vela kuvvete illa billahil’azizil’hakim.

Allahümmağfirli verhamni vehdini verzukni = Allahım! Beni affeyle! Bana merhamet et! Bana hidayet ver! Beni rızıklandır!"

Okudunuz mu?  Selâmlaşmanın ilk emredilişi, manası, faydaları, hükmü, şekli, mekruh olan selâm....

SübhânAllahi ve bir hamdihi sübhânAllahil’azîmi ve bi-hamdihî

RABBİM razı olsun kardeşim ellerine yüreğine sağlık selam ve dua ile..


Yanıt: Dilde haif, terazide ağeır gelen söz

bafralıemre
Allah Celle Celaluhu cümlemizden rzaı olsun

Bu kategoride yer alan Ahiret Hava Yolları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dilde hafif, terazide ağır gelen söz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.