Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:33
Siirler
Yönetici

Ahir zamanın dehşetli Fitnesi…

Ahir zamanın dehşetli Fitnesi…

lamelif
AHİRZAMANIN DEHŞETLİ FİTNESİ

Üsâme bin Zeyd radıyu anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Peygamber efendimiz sallu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı bir fitne (sebebi) bırakmadım. (Buhârî, Müslim, Tirmizî, İbnu Mâce)
Kur’ân-ı Kerîm’de de belirtildiği üzere insan bazı dünya zevk ve nimetlerine düşkün olarak yaratılmıştır. Bunlardan biri, belki de birincisi iki cinsin birbirine olan meylidir. Nefsanî arzulara, (özellikle) kadınlara, …düşkünlük insanlara çekici kılındı… (Âl-i İmrân: 14)
Bunun hikmeti insan neslinin çoğalması ve devamıdır. Ancak bu ilginin ölçülü kullanılmaması, her iki taraf için de tehlike doğurur. Bu nedenle Efendimiz aleyhissalatu vesselam, hadîs-i şerîfte bu tehlikeye erkeklerin dikkatini çekmekte, kadınlar konusunda dikkatli ve uyanık olmalarını istemektedir.
Ebû Saîd el-Hudrî radıyu anh’den rivayet edildiğine göre Nebî sallu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: …Kadınlara kapılmaktan korunun. Çünkü İsrailoğullarında ilk fitne kadınlar yüzünden çıkmıştır. (Müslim, Tirmizî, İbnu Mâce)
Hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz aleyissalatu vesselam, umûmî anlamda kadınlardan sakınıp korunmayı tavsiye etmiştir. Kadınlardan sakınmanın tavsiye edilmiş olması, erkek ve kadının şehevî arzularının, birbirlerine karşı olan meyil ve yönelişlerinin, her türlü gayrı meşrû ve haram ilişkilerden arındırılması gâyesine yöneliktir. Çünkü toplumdaki nizamın ve düzenin sağlanması, annesi ve babası belli sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, aile hayatının mutluluğu ve sürekliliği, kadın erkek ilişkilerinin ahlâkî bir temel üzerine bina edilmesine bağlıdır.
Kadınlar da tıpkı dünya gibi çekicidir. Birçok kavganın, kan dökmenin, belâ ve musibetlere uğramanın sebeplerinden biri de kadın erkek ilişkilerindeki dengesizliktir. Nitekim günümüz dünyasında, hatta içinde yaşadığımız toplumda dahi bu durumu yakından müşahede ediyoruz. Bu sebeple, İslâm dini kadın erkek ilişkilerinin temel kurallarını, zaman içinde değiştirilmesi söz konusu olmayan Kur’an ve Sünnet’e dayandırmıştır. Bir mü’minin itikad ve inancı gereği, Allah ve Resulünün koymuş olduğu bu kuralların dışına çıkması söz konusu olamaz.
Göğü yükseltip dengeyi koyan Allah Teâlâ elbetteki insanı başıboş bırakmaz. Kendisini bekleyen tehlikeleri, kaçırmaması gereken menfaatleri; esfel-i safiline götürecek kötü huy ve davranışları, a’lay-ı illiyine çıkaracak güzel hasletleri ve yapması gereken vazifeleri Resulleri vasıtası ile kendisine bildirir. Sonra da imtihan sırrı gereği onu serbest bırakır.
İşte bundan dolayıdır ki burada Hz. Peygamber aleyhissalatü vesselam kadınlara karşı uyanık davranmayı ve takvâ ya yönelik olan tehlikede kadın ın önemli bir yeri olduğunu hatırlatmakta, hatta İsrailoğulları’ndaki ilk fitnenin kadınlar sebebiyle ortaya çıktığını da örnek göstermekle geçmiş milletlerin başına gelen olaylardan ders alınmasının gerekliliğine işaret ederek konuya ait hassâsiyeti iyice vurgulamaktadır. (Riyazussalihin terceme ve şerhi)
Ancak günümüzde kadın öyle kullanıldı, öyle istismar edildi ki, alınıp satılan bir mal, bir eğlence aracı olduğu cahiliye devrindeki halini fersahlarla geride bıraktı. Maalesef İslam âlemi de ziyadesi ile bundan nasibini almıştır.
Üstad Bediüzzaman rahimehullah günümüzde kadının içine düştüğü bu durumu, oluşturduğu fitne ateşini ve bu duruma bir son vermenin zaruriyetini o güçlü ifadeleri ile dile getirip şunları söylemiştir:
Kadınlar yuvalarından çıkıp beşeri yoldan çıkarmıştır. Yuvalarına dönmeleri gerekir.
Mimsiz medeniyet, kadın taifesini yuvalardan uçurmuş, hürmetlerini kırmış ve çok ucuz bir eşya yapmıştır. İslâm şeriatı onları merhameten eski yuvalarına davet eder.
Hürmetleri orada, rahatları evlerde, hayatı ailededir. Süsü temizlik, görkemi güzel ahlak, güzelliği masum olmak, mükemmelliği şefkat ve eğlencesi evlâdıdır.
Bunca ifsat sebeplerine karşı, (kadının) demir sebat kararı lâzımdır, tâ dayansın.
Bir kardeş meclisine güzel karı girdikçe, riya ile rekabet, haset ile bencillik damarlarını hareketlendirir. Yatmış olan hevesat birden bire uyanır.
Kadın taifesinde açıklığın serbest oluşu, beşerde birden bire kötü ahlakın meydana çıkmasına neden olmuştur. (Lemeat)
Bir zaman Eskişehir hapishanesinin penceresinde oturmuştum. Karşısında bulunan Lise mektebinin büyük kızları onun avlusunda gülerek raks ederken, onları, o dünya cennetinde cehennem hurileri hükmünde gördüm. Fakat birden elli sene sonraki vaziyetleri bana göründü. Onların gülmeleri, elim ağlamaları suretini aldı. Ondan bu gelen hakikat inkişaf etti. Yani, elli sene sonraki hallerini manevî ve hayalî bir sinema ile gördüm ki: O gülen altmış kızdan ellisi kabirde azap çekiyorlar, toprak olmuşlar. Ve on tanesi, yetmiş yaşında çirkinleşmiş, herkesin nefretini bakışlarını celbediyorlar. Ben de onlara ağladım. (Gençlik Rehberi)
Ahirzaman fitnesinin mahiyeti bana göründü ki, o fitnenin en dehşetlisi ve cazibedarı, kadınların yüzsüz yüzünden çıkıyor. İnsanın seçme iradesini elinden alıp, pervane gibi sefahet ateşine atıyor. Ve bir dakika dünya hayatını, senelerle ebedi hayata tercih ettiriyor.
Ben bir gün sokağa bakarken, o fitnenin tesirli bir numunesini hissettim. Gençlere çok acıdım. Dedim: ‘Bu biçareler kendilerini, bu mıknatıs gibi cezp edici fitnenin ateşinden kurtaramazlar’
Âhirzamanın fitnesinde en dehşetli rolü oynayan kadın taifesi ve onların fitnesi olduğu hadisin rivayetlerinden anlaşılıyor. Evet, nasıl ki tarihlerde, eski zamanlarda ‘amazonlar’ namında gayet silâhşor kadınlardan mürekkep bir askeri taife olarak harika harpler yaptıkları naklediliyor. Aynen öyle de:
Bu zamanda zındıka sapıklığı, İslâmiyet’e karşı muharebesinde, nefs-i emmarenin plânıyla, şeytan kumandasına verilen fırkalardan en dehşetlisi; yarım çıplak hanımlardır ki; açık bacağıyla dehşetli bıçaklarla ehl-i imana taarruz edip saldırıyorlar. Nikâh yolunu kapamaya, fuhuşhâne yolunu genişlettirmeye çalışarak; çokların nefislerini birden esir edip, kalb ve ruhlarını büyük günahlarla yaralıyorlar. Belki o kalplerden bir kısmını öldürüyorlar. Birkaç sene namahrem hevesatına göstermenin tam cezası olarak; o bıçaklı bacaklar Cehennemin odunları olup, en evvel o bacaklar yanacaklarını ve dünyada emniyet ve sadakati kaybettiği için, yaratılış itibarı ile çok istediği ve fıtraten çok muhtaç olduğu münasip kocayı daha bulamaz. Bulsa da başına belâ bulur. Hatta bu hâlin neticesi olarak, o âhirzamanda, bazı yerlerde nikâha rağbetsizlik ve riayetsizlik yüzünden, kırk kadına bir erkek nezaret edecek derecede ehemmiyetsiz, sahipsiz, kıymetsiz bir surete gireceği, hadisin rivayetinden anlaşılıyor.
Madem hakikat budur. Ve madem her güzel, güzelliğini sever ve elinden geldiği kadar muhafaza etmek ister ve bozulmasını istemez. Ve madem güzellik bir nimettir. Nimete şükredilse mânen ziyadeleşir. Şükredilmezse değişir, çirkinleşir. Elbette aklı varsa, güzellik ve cemalini; günahları kazanmak ve kazandırmak ve çirkin ve zehirli yapmak ve o nimeti, nankörlük ile azaba sebep olacak bir surete çevirmekten bütün kuvvetiyle kaçacak. Ve o fâni, beş on senelik güzelliği kalıcı kılmak için, meşrû bir tarzda kullanmak ile o nimete şükredecek. Yoksa ihtiyarlıkta uzun zaman soğuk muameleye (kovulmaya) mâruz kalıp, ümitsizce ağlayacak.
Eğer İslam terbiyesi dairesinde, Kur’an adabı süsüyle o cemâl güzelleştirilse; o fâni güzellik, mânen bâki kalacağı ve Cennette hûrilerin güzelliğinden daha şirin ve daha parlak bir tarzda kendine verileceği hadiste kat’iyetle sabittir. Eğer o güzelin zerre miktar aklı varsa, bu güzel ve parlak ve ebedî neticeyi elinden kaçırmayacak. (İman Küfür Müvazeneleri)
Hadis-i şerifte ayrıca bazı problemli kadınlara da işaret edilmekte, huysuzlukları sebebiyle onların erkekleri zor durumda bırakacakları belirtilmektedir.
Ayet-i kerimede de buyruluyor ki:
Ey imân edenler! Eşlerinizden ve çocuklarınızdan size düşman olanlar da vardır. Onlardan sakının. Ama affeder, kusurlarını başlarına kakmaz, hoş görür ve bağışlarsanız, bilin ki Allah da çok bağışlayan, çok esirgeyendir (Tegâbun: 14)
Malını ve canını Allah yoluna adayan bazı mü’minleri, eşleri ve çocukları, daha çok duygularına hitap etmek suretiyle bu davranıştan vazgeçirebilirler. Sen gidersen biz ne yaparız? Tehlikeli işlere girme! diyebilirler. Paranı boş yere harcama, çoluğunu çocuğunu düşün diyerek erkeğin hayır yapmasına engel olabilirler. Sahip olduklarından daha fazlasını istemek suretiyle kocalarını gayri meşrû kazanmaya sevk edip günaha itebilirler.
Rivayet edildiğine göre ashâb-ı kirâm devrinde bazı sahabelerin eşleri ve çocukları, Eğer gidecek olursan biz sensiz ne yaparız? bahânesiyle onların hicret etmesini geciktirmişlerdi. Bu gecikme yüzünden ne büyük mânevî kayıplara uğradıklarını anlayan o sahabeler, hanımlarını ve çocuklarını cezalandırmaya kalkınca, onları daha hoşgörülü davranmaya ve affetmeye dâvet eden yukarıdaki âyet-i kerîme nâzil olmuştu. İşte kadınların erkekler için tehlike olacağı yönlerden biri de budur.
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Kadınlar fitne unsurlarından biridir. Bunun sebebi, kadının yaratılışındaki çekicilik, kadın ve erkeğe verilen şehvet hissidir. Bu sebeple İslâm, kadın erkek ilişkilerinin düzenlenmesini esas almıştır.
2. Erkekler, dikkatli olmadıkları takdirde, daha çok kadınlar sebebiyle günaha girerler.
3. Bir erkek Allah’ın ve Peygamber’in buyruğunu ihmal edecek kadar bir kadına bağlanmamalıdır.
4. Kadın, erkekleri günaha sokan suç aracı olmaktan ve en zararlı varlık yaftasını almaktan şiddetle sakınmalıdır.
Allah celle celaluh İslam âlemini ahirzamanın dehşetli fitnesinden muhafaza buyursun! Âmin!

Okudunuz mu?  Süleyman Hilmi Tunahan (ks) Hazretlerinin veciz sözleri

Kaynak Ve Yazar
A.Kuddus Yalçın (inzar Dergisi 68. Sayı)


Cevap: Ahir zamanın dehşetli Fitnesi…‏

Rayyan Emir
Kadınlar fitne unsurlarından biridir.

bu ayetlerden hadislerden cikan sonuc bu mu ? neden ben okuyunca bunu cikaramiyorum?


Yanıt: Ahir zamanın dehşetli Fitnesi…‏

sofi ezel
amouage alıntı:
Kadınlar fitne unsurlarından biridir.
bu ayetlerden hadislerden cikan sonuc bu mu ? neden ben okuyunca bunu cikaramiyorum?

Okudunuz mu?  Hazreti Vahşi için inen üç ayet

kardeş yapacağım yorumdan alınma küsme tamam mı kardeş kardeşe böyle de ceavp verir gerektiği zamanda

çünkü sen anlamıyorsun aklın almıyor nedenini sorarsan beynıne öyle bir program yerleştirmissinki bu bilgiler sana ters geliyor
kardeşim güzel kötü değil gerçekten iyi niyetli kardeşim yalan konuşmayan yalanın ne büyük günah olduğunu bilen kardeşim

beynini bu programdan temizle
senin maneviyatına zarar veriyor
ALLAH muhafaza yoksa diğer tarafta kendini zekeriya beyazların yanında bulursun

Okudunuz mu?  Lâ ilâhe illAllahın Sırrı

Soru: Ahir zamanın dehşetli Fitnesi…‏

Rayyan Emir
sofi kardesim biliyorum kadinin 9 tane nefsi var tamam dogrudur.. ama hadisten ogrendiklerimiz diye bir mantik yurutup 1.siraya kadin fitne unsurlarindan biridir diye yazmak olmaz.. yumusatirsin aciklarsin kadinin nefsi yuzunden 2 kadinin sahitligi 1 erkege esit dersin vs vs.. burda her kesimden insan var.. kalkip da bu sozu bellese gidip karisina kotu davransa vebali kime olur bunun? bukadar cig yazilmamali.. solcu yada sagci degilim din dusmani hiç degilim biraz onyargisiz bakarsan bana hak vereceksin..

Okudunuz mu?  Birgün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp,'Benim büyük bir derdim var!' deme !!

DZALBAY
< ama hadisten ogrendiklerimiz diye bir mantik yurutup 1.siraya kadin fitne unsurlarindan biridir diye yazmak olmaz.. >
Yaptığınız tartışmaya ne gerek var anlamadım…Yazının en başındaki şu ifade size bir şey anlatmıyor mu?

< Üsâme bin Zeyd radıyAllah u anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Peygamber efendimiz sallAllah u aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı bir fitne (sebebi) bırakmadım. (Buhârî, Müslim, Tirmizî, İbnu Mâce) >
Paylaşım için Allah CC razı olsun lamelif


Rayyan Emir
70 yasindasiniz anlamak istemiyorsunuz nedense . Kuran da bile 2 kadinin sahitligi tek erkege esittir derken aciklamasinda ‘kadini kucumsemek gibi algilanmamali diyerek aciklamasini yapmistir. kesin hukumler yazarken bu aciklamalari eklerken yumustalim diyorum kotu bir şey midir??neyse ben ne yazarsam yazayim karantinaya alindigim için bosa konusuyor olacagim 🙂 yasiniza hurmeten susuyorum..


esin-ti
< kalkip da bu sozu bellese gidip karisina kotu davransa vebali kime olur bunun? >
hiçbir akıl mantık sahibi kadınlar fitne unsurudur deyip karısını kızını bacısını dövmez.Nasıl bir mantık yürütyorsunuz anlamadım doğrusu.
Kadın , bir erkeği günaha en kolay şekilde sürükleyen unsurdur.Alın işte süsünü püsünü yapan çıkkıyor dışarı.Dışarıda herkeste olduğu gibi kocaman nefsi olan erkekler göz zinası yaptı , neden mi??kadınların yüzünden.biz hanımlar çok çok çok dikkatli olmalıyız bu yüzden.Günaha girmemek ve günmaha sebebiyet vermemek için çok uğraşmalıyız..
< 70 yasindasiniz anlamak istemiyorsunuz nedense . >
dzalbay abi 70 yaşında değil:):):)

Okudunuz mu?  Esila Nedir

Rayyan Emir
hiçbir akıl mantık sahibi kadınlar fitne unsurudur deyip karısını kızını bacısını dövmez.Nasıl bir mantık yürütyorsunuz anlamadım doğrusu.
Kadın , bir erkeği günaha en kolay şekilde sürükleyen unsurdur.Alın işte süsünü püsünü yapan çıkkıyor dışarı.Dışarıda herkeste olduğu gibi kocaman nefsi olan erkekler göz zinası yaptı , neden mi??kadınların yüzünden.biz hanımlar çok çok çok dikkatli olmalıyız bu yüzden.Günaha girmemek ve günmaha sebebiyet vermemek için çok uğraşmalıyız..

ok güzel yazmissin abartan çok ama bu sadece bizim ulkemize ait bisey.. burda makyaj değil badana yapanlar mevcut bilirsiniz arap makyaji çok agirdir. ama bir kimse bakmazmi kardesim.. nasıl bir ahlaktir nasıl bir terbiye.. donup bakmiyor yahu bir biziz bakan ..

tabiki biz dikkatli olmaliyiz asiriya kacmamaliyiz.. rengarenk esarplar,rofleli saclar,dapdar kiyafetler,ziynet gibi esarp ignesi takmamaliyiz .

ama su dusunceye katilmiyorum ‘ ben erkegim nefsime guvenemem kadinlar bastan cikarir’.. bakmayacak erkegin de namusu var ..nefsine hakim olacak. ayetler hadislere sonsuz inancim var ama altinda anlatilmak istenen benim anladigim baska birsey..kadinin iradeyi ele almasi,erkegi parmaginda oynatmasi vs.. ahlaksiz! kadinlarin serrinden korunmak,cahiliyye devri kadinlari gibileren uzak durmak benim anladigim..

buarada dzalbay abi senin 2 katin yasindayim dedi yanlis hesaplamadiysam 70 🙂


DZALBAY
< dzalbay abi 70 yaşında değil:):):) >
Teşekkürler cici kızım esin-ti

< buarada dzalbay abi senin 2 katin yasindayim dedi yanlis hesaplamadiysam 70 🙂 >
Konu dışına çıkmayı pek sevmem ama,çıktım işte.amouage kardeşim;kendi profil bilgilerine gir ve bak…Kendi yaşını 29 olarak göreceksin(Doğum tarihin 29 Ekim 1980).Senin yerine başkası doldurmuşsa onu bilemem…Benim profilimde de 58 görürsün ki,bu rakam senin yaşının iki katıdır…:)

< bilirsiniz arap makyaji çok agirdir. ama bir kimse bakmazmi kardesim.. nasıl bir ahlaktir nasıl bir terbiye.. donup bakmiyor yahu bir biziz bakan .. >
Üzülerek bu fikrini çürütmek durumundayım.Araplar kadına bizdekinden daha fena bakarlar kardeşim.Hele beyaz tenli ve yüz güzelliği varsa…Sırf bu yüzden,her yıl Ramazan umresinde benim bacım peçe takmak zorunda kalır…Daha başka kızlarımız ve bacılarımız da tabii…Halbuki,her zaman tesettürü tamdır.Adamlar,yanında eşi ve babası yaşında ağabeyi olan kadına,bu kadar fena bakabiliyorlar…Umre yaparken kavga mı çıkartalım?Bacım da takıyor peçesini,gerekirse bir de gözlük…İbadetimize bakıyoruz.

Okudunuz mu?  Ve Allah Aşkı Yarattı!

Bu işin milliyeti yoktur.Ayrıca,Peygamber SAV efendimiz şu sözü öylesine söylemiş olabilir mi?Olamaz ise,neyi tartışıyoruz ki?

< "Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı bir fitne (sebebi) bırakmadım.” (Buhârî, Müslim, Tirmizî, İbnu Mâce) >

lamelif kızımız ne kadar güzel açıklamış:Kadınlara çok iş düşüyor,;dikkatli olmalıyız,günaha sebebiyet vermemeliyiz diyor.O da farketmiş işin vahim gerçeğini…Hanım olduğu halde,gocunmayıp,itiraf ediyor.Ne kadar güzel…

Arap erkekleri,genelde açık hanım görmüyor ve baktıkları zaman da fazla dikkati çekmiyorlar.Buna rağmen,evvelce dediğim gibi,sadece yüzü görünen hanımı bile rahatsız edici bakışlar sarfediyorlar.Onların bir de Avrupa veya bizim ülkede olduklarını düşünebiliyor musun?…Daha doğrusu Yalova taraflarına yolu düşenler,düşünmeye kalmaz,görürler acı gerçeği…

Sonuç:Bu olay,insanın fıtratıdır.Hanım gösterirse,erkek bakar.Belki biraz kaba kaçtı ama,olay bundan ibarettir.

Hani iki ermiş kardeş varmış.Biri şehirde,diğeri dağda yaşarmış.Dağdakini ziyarete giden kardeş,çobanlık yapan kardeşinin mendile koyup,duvara astığı sütten ikram ettiğinde,hiç hayret etmez,sütü içermiş.Çünkü onun da ermiş biri olduğunu biliyormuş.
Bir gün hediye olarak mendile doldurduğu sütle şehirdeki kardeşini ziyarete giden çoban kardeş,şehirdeki yaşantıyı ve özellikle hanımları görünce,olan olmuş ve mendilindeki süt olduğu gibi dışarıya akıvermiş.Bunu gören şehirli kardeş;”Marifet dağda değil,şehirde ermiş olarak kalabilmekte” demiş…

Aynen böyle…O Arapları sen bir de Avrupa’da ve Türkiye’de gör…Ben iki yerde de gördüm.

Maksadım,salt muhalefet değil.Bildiğim doğruları paylaşmak.Hanım tesettüre riayet edecek;erkek fitneden kurtulacak.Erkek de tesettüre riayet ederse,hanımlar fitneden kurtulur herhalde…;)

Selam ve dua ile…


Gümüş Kuş
Rabbim razı olsun lamelifciğim çok önemli bir konuya değinmişsin. Geçen yıllarda umreye giden yakınlarım tarafından duyduğum sözler, az önce de dzalbay abinin yazdıklarıyla tasdiklemiş oldu. Umre hazırlığı yaptığım şu günlerde oradaki giyimime daha da dikkat etmem gerektiğini düşünüyorum. Burada kısa pardesü giydiğim halde orası için uzun feraceler aldım. İbadetime en ufak bir zarar gelsin istemiyorum. Bunun için tavafımda güneş gözlüğümü takıp, yüzümü de kapatacağım inşAllah. Bundan ablamın haberi olmadığı halde, rüyasında malum olmuş. Annemle ikimizi umre kıyafetleri içinde gördüğünü, benim yüzümün kapalı olduğunu söyledi. Hatta neden öyle kapattın diye bana soruyormuş, konuyu okuyunca onu anımsadım.


meçhul_100
< Maksadım,salt muhalefet değil.Bildiğim doğruları paylaşmak.Hanım tesettüre riayet edecek;erkek fitneden kurtulacak.Erkek de tesettüre riayet ederse,hanımlar fitneden kurtulur herhalde…;) >
RABBİM razı olsun abi.bakıyorumda görmeyeli bayağı yaşlanmışsın:p..selam ve dua ile..
Selam ve dua ile..

Okudunuz mu?  Filistin sabret az kaldı

< Rabbim razı olsun lamelifciğim çok önemli bir konuya değinmişsin. Geçen yıllarda umreye giden yakınlarım tarafından duyduğum sözler, az önce de dzalbay abinin yazdıklarıyla tasdiklemiş oldu. Umre hazırlığı yaptığım şu günlerde oradaki giyimime daha da dikkat etmem gerektiğini düşünüyorum. Burada kısa pardesü giydiğim halde orası için uzun feraceler aldım. İbadetime en ufak bir zarar gelsin istemiyorum. Bunun için tavafımda güneş gözlüğümü takıp, yüzümü de kapatacağım inşAllah. Bundan ablamın haberi olmadığı halde, rüyasında malum olmuş. Annemle ikimizi umre kıyafetleri içinde gördüğünü, benim yüzümün kapalı olduğunu söyledi. Hatta neden öyle kapattın diye bana soruyormuş, konuyu okuyunca onu anımsadım. >
RABBİM kabul etsin Gümüş bacım..bizlerede bol bol dua et olur mu? selam ve dua ile..

RABBİM razı olsun canım elif’im..ellerine yüreğine sağlık selam ve dua ile..


Gümüş Kuş
[QUOTERABBİM kabul etsin Gümüş bacım..bizlerede bol bol dua et olur mu][/QUOTE]
Etmezmiyim canım kardeşim, dualarım bütün kardeşlerime. Rabbim razı olsun, sen de dua et inşAllah kandilde orada olabilelim. Pasaport alırken hiç beklemediğimiz aksilikler çıktı, bu yüzden istemeden geciktik. Bakalım ne zaman kısmet olacak? Rabbim bütün dileyenlere de bize de oraları görmeyi ve feyzini almayı nasip etsin inşAllah.


DZALBAY
< RABBİM razı olsun abi.bakıyorumda görmeyeli bayağı yaşlanmışsın:p..selam ve dua ile..
Selam ve dua ile.. >

İnsan,Nijer’de her yılda iki yaş alıyor…muş…

Dalga geçmeyelim lütfennn…

< Umre hazırlığı yaptığım şu günlerde oradaki giyimime daha da dikkat etmem gerektiğini düşünüyorum. >
Rabbim CC umrenizi mebrur eylesin.Dualarda unutulmamak dileğiyle…Bizim dualarımız ise,her daim yanında…

Selam ve dua ile…


Gümüş Kuş
< Rabbim CC umrenizi mebrur eylesin.Dualarda unutulmamak dileğiyle…Bizim dualarımız ise,her daim yanında…
>

Amin, Allah razı olsun abiciğim. Kısmet olur da gidebilirsek inşAllah, hiç şüpheniz olmasın ne sizi ne de diğer kardeşlerimi unutmayacağım. Rabbime emanet ediyorum, hayırlı geceler…


Rayyan Emir
Konu dışına çıkmayı pek sevmem ama,çıktım işte.amouage kardeşim;kendi profil bilgilerine gir ve bak…Kendi yaşını 29 olarak göreceksin(Doğum tarihin 29 Ekim 1980).Senin yerine başkası doldurmuşsa onu bilemem…Benim profilimde de 58 görürsün ki,bu rakam senin yaşının iki katıdır…:)

Okudunuz mu?  Emri olur

sevgili abicim 🙂 yasim 35 ..uyelik formlari hep canimi sikmistir hizla doldurup gecerim.
Üzülerek bu fikrini çürütmek durumundayım.Araplar kadına bizdekinden daha fena bakarlar kardeşim.Hele beyaz tenli ve yüz güzelliği varsa…Sırf bu yüzden,her yıl Ramazan umresinde benim bacım peçe takmak zorunda kalır…Daha başka kızlarımız ve bacılarımız da tabii…Halbuki,her zaman tesettürü tamdır.Adamlar,yanında eşi ve babası yaşında ağabeyi olan kadına,bu kadar fena bakabiliyorlar…Umre yaparken kavga mı çıkartalım?Bacım da takıyor peçesini,gerekirse bir de gözlük…İbadetimize bakıyoruz.

dogrudur yapacak bir şey yok suudiler ah suudiler..hep diyorum zaten arabistanin yada iranin ornek alinacak bir yani yok diye dogrudur umre veya hacda bile bakiyorsa yaziklar olsun o toplumun ahlakina.. ben ummanda yasiyorum abi bütün arap ulkelerini gezdim fakat burasi gercekten baska ..daha bir el degmemis daha bir gozu acilmamis ahlakli insanlar ulkesi.. dubainin sinir komsusu ama dubainin gece hayatindan sapkinligindan nasibini almamis. seneler önce mankenlerimiz geldi turkiyeden malum mini etekler vs kimse donup bakmadi.. hemde en unlu vizir vizir insan kaynayan carsisinda..ben gormedim abi gozunu dikip bakan birini eskaza gozgoze gelirseniz kafasini ceviriyor.
ben buraya gelince güzel ulkemizin durumunun vahimligini daha çok anladim ve donmek istemiyorum Allah (c.c) nasip ederse..

lamelif kızımız ne kadar güzel açıklamış:Kadınlara çok iş düşüyor,;dikkatli olmalıyız,günaha sebebiyet vermemeliyiz diyor.O da farketmiş işin vahim gerçeğini…Hanım olduğu halde,gocunmayıp,itiraf ediyor.Ne kadar güzel…

Arap erkekleri,genelde açık hanım görmüyor ve baktıkları zaman da fazla dikkati çekmiyorlar.Buna rağmen,evvelce dediğim gibi,sadece yüzü görünen hanımı bile rahatsız edici bakışlar sarfediyorlar.Onların bir de Avrupa veya bizim ülkede olduklarını düşünebiliyor musun?…Daha doğrusu Yalova taraflarına yolu düşenler,düşünmeye kalmaz,görürler acı gerçeği…

Sonuç:Bu olay,insanın fıtratıdır.Hanım gösterirse,erkek bakar.Belki biraz kaba kaçtı ama,olay bundan ibarettir.

oz olarak demek istedigim su ‘kadin acarsa erkek bakar’ evet doğru ama kadin acsa bile erkek bakmamali es kaza yere dusup bilegi gozukse yuzunu donmelidir. hersey kadinla olmaz, erkegin de namusu vardir bakmamalidir.bu bilinc yerlesirse her insanimiza kadinin sosyal ve is hayatindaki yeri daha belirgin olacaktir.yani hanimlar rahatsiz edilmeden calisacak ,carsi pazarina gidecek.. hani o kendini bilmezler diyor ya ‘kadinin ozgurlugu ortuyu atmakla baslar’ diye onlara en buyuk cevap olacaktir bu muslumanim,tesetturluyum,kadin olarak her hakkim var tablosu.

Okudunuz mu?  Haram parayla hayır yapmak

maksadim elestiri değil sadece biraz ince düşünüyorum. selamlar abicim


Rayyan Emir
sagol kardesim


esin-ti
< dzalbay abi 70 yaşında değil:):):) Teşekkürler cici kızım lamelif… >
cici kızım esin-ti diyecektin herhalde dzalbay abi???:):):)


zehraoku
< dogrudur yapacak bir şey yok suudiler ah suudilerhep diyorum zaten arabistanin yada iranin ornek alinacak bir yani yok diye dogrudur umre veya hacda bile bakiyorsa yaziklar olsun o toplumun ahlakina >

amouage kardes ne olursa olsun nasıl düsünürsen düsün bu yaziyi yazma hakki kimsede yoktur her toplumda iyiler oldugu gibi digerleride olucaktir


Rayyan Emir
zehracim haklisin ama yasadiklarim gorduklerim tecrubelerim maalesef boyle dusunduruyor. kotuler demiyorum ama is hayatinda,dini yasamlarinda yanlis davraniyorlar. camide yatarak uyuyup ezan okununca kilanlar var 1-2 değil ki.. e hani abdest? belki mezhepleri farklidir cunku çok kavimliler belusiler vs .. lafim irana suudi arabistan gibi olmaya calisanlar için yanlis yonleri de var aman dikkat demek.. bu yonleri benimsemeyin demek..


DZALBAY
< maksadim elestiri değil sadece biraz ince düşünüyorum. selamlar abicim >
Ve aleykümüsselam…Bak,işte bu görüşlerinde mutabıkız…Allah CC razı olsun.

Tabii ki;Allah’ın cc emrine göre,mantığa göre,vicdana göre;hanım gösterirse,erkek bakmamalı…Ama öyle olmuyor ki…Nefis ve iblis fitneleri bir araya gelince,her şey boşa gidebiliyor.

< cici kızım esin-ti diyecektin herhalde dzalbay abi???:):):) >
Nasıl dersen öyle özür dileyeceğim…Nasıl bir hatadır bu? 😮

Gecenin 01.00-03.00 saatlerinde forumları dolaşırsan,böyle olur…Değil mi esin-ti ‘ciğim?Ben en iyisi yaşlanmaya başladığımı kabulleneyim bari…:)

Selam ve dua ile…


Rayyan Emir
rica ederim Allah (c.c) de sizden razı olsun .. nijeryadan is teklifi almistim bir zamanlar gidilir mi gidilmezmi derken kaldi oylece. konu disina cikiyorum ama siz neler yapiyorsunuz nijeryaya nasibiniz nasıl oldu ? aile için uygunmudur nijerya bir ozet gecerseniz sevinirim 🙂


DZALBAY
Önce şu linke işaret edeyim…

forumduasi.com/sohbet-muhabbet/116464-helallesmek-istedim-kardeslerimle.html

Ülke Nijerya değil,Nijer…Nijerya ile komşu olmakla birlikte;ufacık bir iki farkını söyliyeyim.

Nijer;BM verilerine göre dünyanın en fakir ülkesi.Elektriği bile yok.Tek hat ile Nijerya’dan aldığı elektrik ise,her gün saatlerce kesintiye uğrayıp,3-6 saat gelmiyor.

Okudunuz mu?  La tahzen..innAllahe meana...(üzülme ...ALLAH bizimle..)

Nijer’de,yokluğa rağmen bir huzur ve sevgi hakim.Nijerya’da ise anarşi ve katliamlar.İç çatışmalar bir türlü bitmiyor.

Nijer’de hırsızlık olayı sıfır.Çünkü polis,hırsızı yakalamıyor,genelde ateş ediyor.Bu caydırıcılık,Nijer’de hırsızlık olayını bitirmiş.Nijerya’da ise,her tür kanunsuzluk olduğu gibi;Nijer’de meydana gelen bir kaç hırsızlık olayını gerçekleştiren,Nijerya’dan gelenler…

En önemlisi de,Nijer Müslüman,Nijerya ise hristiyan…

İki komşu ülke…İngilizler,Nijerya’nın yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle birlikte dinlerini de almışlar…

Fransızlar ise,Nijer’in sadece yer altı ve yer üstü zenginliklerini alabilmişler.Bir Nijerli’ye sorduğunuzda,biz dinimizi vermedik diye gururla cevap verebiliyor…

Hala Fransız,Amerikan ve İngiliz devletleri Nijer’in zengin uranyum ve elmas madenlerini alıp götürüyorlar;petrol stoğuna daha sıra gelmemiş…Herhalde,ortadoğuda bitsin diye bekliyorlar…

Özet olarak;iş için veya hizmet için Nijer’i hararetle tavsiye ederken;Nijerya’yı aile ile değil,bekar olana bile tavsiye etmiyorum…

Selam ve dua ile…


Rayyan Emir
emegine saglik abi sagolasin huzurun,sagligin yerinde olsun da varsin elektrik 3-6 saat gelmesin..

demistim ki oranin da col oldugu aklma geldi 🙁 Allah (c.c) yardımcın olsun abi klimasiz ,vantilatorsuz durmak çok kotu bir şey bilirim. bir anda yerler su olup kayip dustumu bilirim elektrik kesilince .. Allah (c.c) yardımcın olsun kat kat


Kayıtsız Üye
Yazınızı okudum ve çok doğru olduğu kanaatine vardım. Lakin, bir kadın olarak ve yasadiklarim çerçevesinden baktığımda. Fitnelik yapmayan bir kadın olarak senelerdir fitne için peşimde koşan erkeklere ne demeli. Böyle bir zamanda çok büyük zorluklarla yaşamaya çalışıyorum. Peygamber Efendimiz(S.A.V.)’in sözüne kesinlikle itaat ediyorum . Fakat bir gerçek var ki kadın erkek tanımayan bu fitnenin varlığı oldukça. Herseyin suçlusu Kadınlar diyerek kenara çekilip masum kadınları yoldan çıkarmak için ugrasan erkekler asıl fitnenin kendileridir. Yanlış yapmayayım diye yuva kurmak istiyorum mesela , fakat maalesef gördüğüm erkeklerin niyetleri yuva kurmaktan ziyade nefislerinin peşinden koşmak oluyor. Bu durumda benim ne yapmam gerekir ? Bu konuda bilgilendirilmek istiyorum.


ahir zaman kadınları, ahir zamanda kadınlar, ahir zaman kadınları hadis

Bu kategoride yer alan İslam Nedir? Kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahir zamanın dehşetli Fitnesi… Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.