Anasayfa
19 Ocak 2023, 0:53

Kur’an’a el basarak yemin edip, yemininden dönen kişinin ne yapması gerekir?

Kur’an’a el basarak yemin edip, yemininden dönen kişinin ne yapması gerekir?

Hazall.
Kur’an’a el basarak yemin eden ve yemininden dönen kişinin keffaret vermesi gerekir.

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet Editör


Cevap: Kur’an’a el basarak yemin edip, yemininden dönen kişinin ne yapması gerekir?

AYSEVEN
zaten yemin etmek başlı başına borçtur yemini bozan kişinin oroç tuttması gerektiği yada fakir birini doyurması gerektiğini biliyoruz heleki kuranı kerim üzerine yemin etmek dahada büyük sorumluluk cavabı daha bilgili birinden almak gerekir

Okudunuz mu?  Kul hakkı yiyen cennete giremez mi?

Yorum: Kur’an’a el basarak yemin edip, yemininden dönen kişinin ne yapması gerekir?

Kayıtsız Üye
Aslında. Çok pişman oldugum bir yemin. Kuranı Kerime el basarak ben şunu yapmıcam dedim ve yaptım. Gunahı varmı. Ve kefareti nedir.


Yorum: Kur’an’a el basarak yemin edip, yemininden dönen kişinin ne yapması gerekir?

bbgbbg
10 yetimi doyurmak olmazsa 1 köle azad etmek oda olmazsa 3 gün üst üste oruç tutulur.Kefareti budur.Tabiki günahı vardır.Müslüman her zaman sözünün eri olmalıdır heleki sözüne Kur’an-ı Kerim’i şahit tuttuysan daha çok dikkatli olmak lazım.Tövbe edip kefaretini yerine getir kardeşim.Allah(cc) tövbelerimizi kabul buyursun,amin.

Okudunuz mu?  Allah bana neden yardım etmiyor

@hmet
< Gunahı varmı. Ve kefareti nedir. >
Yemini bozmak günahtır fakat telafisi vardır. Fakirlere yemin kefaretini verin 160 tl


Fark etmez
Arkadaşlar ben kurana el bastım yemin ettim ama bozmadım daha yeminimi bozmam gerekiyor ne yapmam gerek bana birisi anlatabilir mi acaba??

Okudunuz mu?  Birden fazla yaratıcı olsaydı evrende ne bozulurdu

arifselim
Yemin tutmak içindir ve bozmamak gerekir. Ancak bozması gerekirse veya bozmak zorunda kalırsa o zaman yemininin aksini yapınca yemin bozulmuş olur. Daha sonra yemin kefareti vermesi gerekir.

Bu kategoride yer alan Ölen kimse dünyayla irtibat kurabilir mi? Mezarına gelenleri görebilir mi? Berzah (ka başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kur’an’a el basarak yemin edip, yemininden dönen kişinin ne yapması gerekir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.