Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:30
dinisorular
Yönetici

Sigara : Helal midir? Haram mıdır ?

Sigara : Helal midir? Haram mıdır ?

A.ÜSTÜNBAŞ
Bu konu devamlı tartışılır. Sigara MEKRUH’ dur diyen alimler var. Sigara HARAM’ dır diyen alimler var. Bunun ilmen doğru olanı hangisidir ?..

SİGARA : Mekruh mu ?.. Haram mı ?..

Vereceğiniz cevap için peşinen teşekkürler..Alllah razı olsun sizlerden..Amin..

Okudunuz mu?  Nuray Bezirgan Kim?

Yazan : Hacı Ahmet ÜSTÜNBAŞ – Sigarayla Sacaşanlar Derneği Üyesi – HATAY


Cevap: Sigara : Helal midir? Haram mıdır ?

Darusselam
Bâzı âlimler, tütünün mubah olduğunu söylemişlerdir. Bunu söyleyenler, tütünün zararı olmadığını ve Şâri’ (Şeriatı koyan, yani Allah) tarafından yasaklanmadığını ileri sürmüşlerdir.

Halbuki, bugün tütünün zararları ilmen kesin şekilde ortaya çıkmıştır. Zararsız olduğu söylenemez. Şâri’nin yasaklamadığını söylemek de doğru olmasa gerektir. Zira Şâri’, her haramı ismen tek tek zikretmemiştir. Hüküm, sadece sarih ve hususî naslarla değil, naslarda geçenlerin haram kılınış illetlerine bakarak yapılan kıyas ve istidlal yollarıyla da verilebilmektedir. Bu bakımdan hakkında sarih nas olmayan bir nesne hakkında kıyas ve istidlal yoluyla bir hüküm verilmesinde hiçbir mâni yoktur.

Okudunuz mu?  Allah'a inancım azalıyor

dindar ve uzman bir hekimin vereceği karar çok önemlidir. Böyle bir doktor bir kimseye sigarayı mutlaka terketmesini söylerse, onun sigarayı içemesi dinen de helal olmaz.


Oyunda adam oldurmek

Bu kategoride yer alan Düğünlerde çalgı çalmak harammıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sigara : Helal midir? Haram mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.