Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:36
dualar
Yönetici

Medine-i Münevvere’de Türbe-i Şerif Hatibi; Şeyh Ahmet Diyor ki:

Medine-i Münevvere’de Türbe-i Şerif Hatibi; Şeyh Ahmet Diyor ki:

nuran58
BİSMİLLAHİRRAHMANIRRAHİM
Medine-i Münevvere’de Türbe-i Şerif Hatibi; Şeyh Ahmet Diyor ki:
‘VAllahülazim bu vasiyetnamede zerre kadar yalan yoktur. Bir cuma gecesi namazımı eda edip, uyumaya dalmıştım. Harem-i Şerif tarafından; ‘Ya Şeyh Ahmet’ diye bana bir nida geldi. ‘Lebbeyk Ya RasullAllah’ deyip…

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in şahsını gördüm. RasullAllah (s.a.v.) efendimiz bana şöyle dedi:
Ya Şeyh Ahmet!… allah-ü Teala huzurunda yüzüm kalmadı.
Sana haber veriyorum ki; geçen cumadan bu cumaya 16.000 kişi öldü. İçlerinden bir tek Müslüman çıkmadı. Gelenlerin amel defterlerini kara ve sol elinde gördüm. Ya Şeyh Ahmet!… Evvela ana ve babalarına asi oldular ve zekatlarını men
ettiler.Hacı olup haram yemeyi adet ettiler. Herkes nefsinden başka bir
şey düşünmedi. Yüzlerinde haya kalmadı. Dünya malı ile nasip olan tartılarına hıyanet etmeyi adet ettiler. Ya Şeyh Ahmet!… Benim ümmetlerime haber eyle ‘Yaptıkları günahlardan tevbe ve istiğfar etsinler,namaz kılsınlar, zekat vermesini adet etsinler.’
Ya Şeyh Ahmet!… Ümmetlerime haber eyle, ‘Kıyamet alametleri zuhur ediyor. Hak Teala’ ya asi olmasınlar. Çok yakın bir zamanda, 3 gece güneş tutulacak. 3 günden sonra mağribten doğup, maşrıka batacak. Kuran-ı Kerim insanların gözüne gözükmeyecektir. Ümmetime söyle günahlarına tövbe etsinler.
>Yakın bir zamanda İsa (a.s.)’nın inmesi zuhur edecek.’ Ya Şeyh Ahmet!…
Ümmetlerime haber eyle, ‘Kudret kalemiyle her kim bu vasiyetnameyi bir
köyden bir köye,bir kazadan bir kazaya, bir ilden bir ile, bir devletten bir devlete gönderirse Huzur-u Mahşerde günahları affedilecek. Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.v.)’yı şahsı ile görmüş olur. Kim vasiyetnameyi işitipte yazmazsa, bir köye veya bir başka yere göndermezse, yüzü kara ola…
‘Türbe-i Şerif’in Hatibi Şeyh Ahmet 3 defa yemin edip’, ‘VAllahülazim bu vasiyetnamede yanlış bir bilgi verdiysem, bu dünyadan öbür dünyaya imansız gideyim’ dedi…

Okudunuz mu?  Efendimiz'in Teheccüd Namazında Okuduğu Dua

15 günde Medine-i Münevvere’de yazılmış olup,
‘TÜM MÜSLÜMANLARA’gönderilmiştir…

NOT: Bunu her müslümanın okuması için elinizden geleni yapınız..


Cevap: Medine-i Münevvere’de Türbe-i Şerif Hatibi; Şeyh Ahmet Diyor ki:

Lalüebkem…
SünhanAllah !!! Birgün Babamın Kitaplarını Çocuk Aklımla Karıştırırken Sayfalar Arasında Malum Bu Yazıyı Gördüğüm de Şoke Olmuştum…El Yazması Olan Bu Yazıyı Babamın Dayısı Yollamıştı.Hemde 27 Yıl Evvel…:)

Okudunuz mu?  Efendimizin Dua Günlüğü

Yanıt: Medine-i Münevvere’de Türbe-i Şerif Hatibi; Şeyh Ahmet Diyor ki:

Desert Rose
Ya ben bunu geçen yılda internet sitelerinde görmüştüm,
Hatta uyguladım bile tanıdığım kişlerin hepsine birer kopya gönderdim
merak edip sorduğum kşilerden bir cevap alamadım,
Ve ben hala bu konuyu merak ediyorum..
Sayın hocalarımız bu konuya bir açıklık getirebilirlermi acaba…

< SünhanAllah !!! Birgün Babamın Kitaplarını Çocuk Aklımla Karıştırırken Sayfalar Arasında Malum Bu Yazıyı Gördüğüm de Şoke Olmuştum…El Yazması Olan Bu Yazıyı Babamın Dayısı Yollamıştı.Hemde 27 Yıl Evvel…:)
>

Buna daha da çok şaşırdım 27 yıl evvelde mi varmış ben yeni olan bir şey zannediyordum


Soru: Medine-i Münevvere’de Türbe-i Şerif Hatibi; Şeyh Ahmet Diyor ki:

DZALBAY
Bence aslı yoktur.Çünkü,peygamberlik görevi sona ermiştir.Burada olan ise,bir peygamberin,ümmetini irşad olayıdır.

Hile ve oyunlara karşı uyanık olmalıyız…Bu gün böyle gelen bir yazı,yarın ne şekilde gelir kim bilir…

Okudunuz mu?  Besmele-şerife duası

Her şeyin doğrusunu Allah CC bilir.


Desert Rose
< Bence aslı yoktur.Çünkü,peygamberlik görevi sona ermiştir.Burada olan ise,bir peygamberin,ümmetini irşad olayıdır >
Ama Medine imamı Şeyh Ahmet Efendimiz (s.a.v) i rüyasında gördüğünü ve konuştuğunu yeminlerle iddea etmiş.Efendimiz (s.a.v) Bu ümmetin aynen şimdiki Ahir zamanda ki durumunu belirtmesi ve şeyh Ahmet aracılığıyla tavsiyeleri yer alıyor,yani burada bir peygamberlik vasvı yokki bilakis bizim Peygamberimiz (s.a.v)in tavsiyeleri iletiliyoryor.
Ne yalan söyliyeyim ben şahsen inandım ve uyguladım
Çünkü ortada üç kere edilen yemin var.
Şayet aslı yoksa bu bir iftira ve yalana alet etme kim hangi cüretle böyle birşeye kalkışır hemde İmansız gitmeyi göze alarak üç defa yemin edebilir.
Burada tarikat ehli kardeşlere sordum ve istişare edip haber vereceklerini söylediler ama hala bir ses çıkmadı.
Açıkcası benim aklım çok karıştı ve net bir cevap istiyorum.


DZALBAY
İslamı silahla altedemeyeceklerini farkeden ötekiler;bunu başarabilmek için son yüz yıldır taktik değiştirdiler desert.rose kardeşim.

Önce ufak tefek görünen mevzular;ardından sünnetler;ardından Allah’ın sevdiği kulları(evliya,hacı hoca,şeyh…ne derseniz);ardından peygamber sav efendimiz;ardından kitap yani Kuran ve en son Allah…Bunları bir bir inananlara inkar ettirmek için,her türlü hile ve desiseyi,şeytanın aklına bile gelmeyecek oyunları sergiliyorlar.

Okudunuz mu?  Allahın koruması altına nasıl girilir?

Burada Müslümana düşen görev(bana göre),uyanık olup,bu oyunlara gelmeyecek.Şu okuduğumuz mevzunun ardından kim bilir neyi planladılar.

Konuyu açan kardeşimizi zan altında bırakmıyorum,inanıyorum ki,iyi niyetle açmıştır konuyu…Sadece şunu sormak isterim:Bu şeyh Ahmet kimdir?Gerçekte var mıdır?Hangi tarihte yaşamıştır?Neden olayı tamamlaması için bu bilgiler verilmemiştir?(Bu yazıyı ilk kez burada okumadım,başka yerlerde de okudum ve aynı tepkiyi verdim).

Ben böyle bir olayı yazacak olsam;tarihiyle birlikte yazardım mesela…Okuduğumuz onca hadisi şerifin,hatta hadisi kutsinin gerçekliği tartışılırken,bu habere ne diyeceğimi bilemedim.

Dediğim gibi,her şeyin doğrusunu Allah CC bilir.

Selam ve dua ile…


Hükümdar
İnternette dolaşan Ş. Ahmet Vasiyetnamesi neyin nesidir?
1950’de Şeyh Ahmet Vasiyetnamesi diye, İslam harfleri ile yazılı küçük bir risale okumuştum. Daha sonra bu risale kağıtlara basıldı. Şimdi internet çıkınca, misyonerler tarafından tekrar yayılmasına çalışıldığı görülüyor. Okuyucularımızın bu bayat hurafeye alet olmaması için tekrar yazmak zorunda kaldık. Zamanla bu yazı duruma göre değiştirilmiş. Eskiden bunu yazana Türbe bekçisi deniyordu. Daha sonra Harem anahtarının taşıyıcısı dendi. Şimdi ise, Türbe-i şerif hatibi deniyor. Bu adama rüyada denmiş ki:
(Kıyamet alametleri çıkıyor. Çok yakında 3 gece güneş tutulacak üç gün sonra batıdan doğacak, Kur’an insanların gözüne görülmeyecektir. Kim vasiyetnameyi işitip de yazmazsa bir yere göndermezse, yüzü kara ola. VAllahülazim bu vasiyetnamede yanlışım varsa, öbür dünyaya imansız gideyim.)

Okudunuz mu?  Haksızlığa karşı okunacak dua

Bu, misyonerler tarafından dinimize hurafe sokmak için sinsice ve çok cahilce uydurulmuş bir hezeyan namedir. Maksatları, İslam’a hurafe sokmaya çalışmak, zihinleri bulandırmak, az da olsa, böyle basit yazılarla Müslümanları meşgul etmek, ciddi konulara eğilmeyi önlemektir. Eskiden (Yalan söylüyorsam kâfir olayım) denirken, şimdi Bu dünyadan imansız gideyim deniyor. Her iki sözü söyleyen Müslüman ise kâfir olur. Böyle yemin caiz değildir. Hadis-i şerifte, (Allah’tan başkası için yemin etmek şirktir) buyuruluyor.

Bu hurafe yazılalı birkaç asır olduğu halde, bu Ş. Ahmet denilen hayali şahıs ölmeyip hâlâ misyonerler eliyle mesaj gönderiyor. Eski baskılarında, (Haber aldım ki, bu vasiyetin yalan olduğunu söyleyen birinin aynı gün oğlu ölmüş, bir doktor da bu vasiyeti dağıtmadığı için çıldırıp arabası ile bir dereye yuvarlanmış) deniyor. Tehditler sayıldıktan sonra, bu işe alet olacaklara ödüller dağıtıyor. Eskisinde, Bu vasiyeti yayan bir tüccar 90 bin lira kazanmış diyordu. Şimdi, bu 90 bin lirayı az diye yüz bin rubleye çıkarmış. Yeni baskısında ise, para miktarı hiç yok. 3 gün sonra güneş batıdan doğacak diyor, asırlar geçtiği halde hâlâ güneş batıdan doğmadı. Kıyametin kopması ile ilgili, Yehovacılar gibi çok kimseler tarihler vermişse de, hepsi yalan çıkmıştır.

Dikkat edilecek noktalar:
Dinimizde dört delil vardır. Rüya senet değildir. Bu yazının hiç kıymeti yoktur. Sanki din kitapları noksanmış gibi, din kitapları yerine, bu uydurma yazı dağıtılıyor. En mühim nokta ise, bu yazı, dinde noksanlık olduğunu bildiriyor. Eğer bu vasiyette dine uygun şeyler varsa, bunun özelliği kalmaz. Eğer dinde olmayan şeyler konmuşsa, çok kötüdür. Dinin emirlerini yapmayan, yasaklarından kaçmayan kimse, bir yazıyı yaymakla nasıl ilahi rızaya kavuşabilir? Zaten hainlerin maksatları da budur. Müslümanları dini emirlerden koparıp hurafelerle avutmaktır.
Şeyh Ahmet de kim oluyor?

Bilgi güçtür kardeşim; sen güçlü olmağa bak
Kolay elde edilmez, arayıp bulmağa bak.

Bilginin kaynağıdır, Ayet, Hadis ve ilim
İlim bize farz oldu, bundan ötesi filim

İlim bize niçin farz? Gerçeği bulmak için
Dünyada ve Ukbada, bahtiyar olmak için

Elimizde Kur’an var ve Peygamber sünneti
Başka yola saparsak, bulamayız cenneti

Gel şimdi düşünelim, verip kafa-kafaya
Biz düz yolda düşerken, eller gidiyor aya

İşimiz dedi-kodu, yalan, hikaye, masal
Birileri diyor ki: ”düşünme, yat, geri kal

Çalışıp büyüme ki, düşmanın yutabilsin
Seni oyuncak gibi elinde tutabilsin.”

Kur’an ve Hadis açık, dini anlamak için
Bizi kimin rüyası meşgul ediyor, niçin?

Bir uyduruk şeyh ahmet, dilden dile dolaşır
Bilmem ki bu yalanı hangi hamallar taşır?

Şeyh ahmet diye biri, ne doğdu, ne yaşadı
Münafık uydurması, hikayedeki adı.

Hem yaşamış olsa da, rüyasından bize ne?
Kişinin rüyasından fayda gelir mi dine?

Bu dinin sahibi var, alemlerin Rabbidir
Uygulayıp öğreten, Allah’ın Habibidir

Uyduruk haberlere etmeyiniz müsade
Bu gibi mektupları, sahibine iade……..

Kadir Soytürk


DZALBAY
Bilginin kaynağıdır, Ayet, Hadis ve ilim
İlim bize farz oldu, bundan ötesi filim

…………………

Uyduruk haberlere etmeyiniz müsade
Bu gibi mektupları, sahibine iade……..

Okudunuz mu?  Reddedilmeyen dua

Şiirin tamamı harika…Sadece, bu kısimları çok hoşuma gitti…Benim yazdıklarımla da güzelce uyuştu…

Yararlı bilgiler için Allah CC razı olsun Hükümdar kardeşim…


nuran58
banada arkadaş gönderdi bende buraya ekledim arkadaşlar yorumlar size kalmış


DZALBAY
< banada arkadaş gönderdi bende buraya ekledim arkadaşlar yorumlar size kalmış >
Şahsınız için kesinlikle bir sui zan yoktur.Bu yazıyı ilk çıkaran art niyetlidir diye düşünürüz.

Okudunuz mu?  Gayrimüslim Selam Verirse Ne Yapılır?

Selam ve dua ile…


nuran58
Allah razı olsun kardeş yazın için evet bana bir arkadaş gönderdi bende buraya ekledim fikirlerinizi alıyım dedim bu konuda


ehli-sunnet
Bu vasıyetname, küçük farklarla benim çocukluğumdan beri elden ele dolaşır. Bazılarında "yaymada kusur gösterenlere ağır tehditler de bulunduğu için insanlar korkarlar ve birbirlerine nakleder dururlardı. Hayli zamandır vasiyetname gündemden kalkmıştı, anlaşılan birilerinin ellerine geçmiş ve yine gündeme sokulmuş.
Medine’de türbe-i şerif diye bir yer ve onun hatibi yok. Efendimiz’in türbesi kastediliyorsa bunun da hatipleri eskiden beri biliniyor ve onlardan böyle bir vasiyetname haberi çıkmamıştır.
Mümkün müdür?
Elbette bir insan rüya görebilir, rüyasında Sevgili Peygamberimizi de görebilir (Allah cümlemize nasip buyursun, amin!), Peygamberimizin rüyada bir şeyler söylemesi de mümkündür, ancak bütün bunların geçerliği, Kitap ve Sünnette açıklanan, İslam alimlerince yorumlanıp yazılan kurallara uygun olmasına bağlıdır.
Bence uydurma olan vasiyetnamede doğrularla yanlışlar birbirine karıştırlmıştır. Aba babaya asi olmak, zekat vermemek, başkaca günahlar işlemek elbette doğru değildir, yapılmaması gerekir, ama bir haftada 16 bin kişinin öldüğü ve hiçbirinin imanla göçmediği ifadesi abartılıdır ve müminlere sui zandır. Ayrıca belli bir dönem müslümanlarının günah işlemeleri yüzünden Peygamberimizin, "Allah katında yüzünün kalmaması" islami kurallara aykırıdır; her koyun kendi bacağınan asılır, Peygambeimiz tebliğ vazifesini tam olarak yerine getirmiştir, şimdi o, Rabbi katında hayal edilemez nimetler ve lutuflara gark olmuştur.
Kıyamet alametleri konusunda vasiyette geçen alametler zaten rivayetlerde mevcuttur, onların ne zaman olacağını da yalnız Allah bilir.
Bu ve benzeri haberlere itibar etmemek ve başkalarına haber vermemek en iyisidir; bundan dolsayı da -başına kötü bir şey gelmek şöyle dursun- insan ecir alır, sevaba girer.

Hayrettin Karaman


ravza 2
Msnmize gönderilen böyle yazılar onlarca ama hiç bir zaman okuyup bir başkasına yollamadım birde tehdit edercesine yollamazsanız başınıza felaket gelir diye saçma yazılar

Okudunuz mu?  Duası Kabul Olunan Kimseler (Hadisler)

medinei münevvere hatibi şeyh ahmet

Bu kategoride yer alan Tavaf Ve Mültezem'de Okunacak Dualar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Medine-i Münevvere’de Türbe-i Şerif Hatibi; Şeyh Ahmet Diyor ki: Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.